2024.03.19, Kedd
Pénteken még napsütéses idő várható, szombaton és vasárnap viszont visszatér a borult, párás idő
Illusztráció, unslpash.com

Pénteken még napsütéses idő várható, szombaton és vasárnap viszont visszatér a borult, párás idő

MTI

2022.11.24. 18:20

Pénteken többórás napsütésre lehet számtani az ország nagy részén, de szombaton és vasárnap visszatér a borult, párás idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet a hét végén 10 fok körül várható. Hajnalban -3 és +4 fok lehet, vasárnapra virradóra pedig ónos szitálás is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a borult északkeleti, keleti országrészeken lassan szakadozik fel a felhőzet és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, másutt többórás napsütésre lehet számítani az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Szombat hajnalra sokfelé képződik köd, amely napközben ritkul, de erősen felhős vagy borult, párás idő lesz a jellemző, csak helyenként süthet ki néhány órára a nap. Előfordulhat szitálás, néhol gyenge eső, éjjel ónos szitálás. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős lökés is lehet. A minimum-hőmérséklet -3 és +4, a maximum-hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Vasárnap napközben általában javulnak a látási viszonyok, de kevés helyen süthet ki a nap, inkább rétegfelhős, párás idő lesz a jellemző és estétől ismét többfelé képződhet köd. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső - ez utóbbi főleg északkeleten -, hajnalban esetleg ónos szitálás. Az északi szél a Dunántúlon néha megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Országos hírekidőjárásOMSZ