2024.03.28, Csütörtök
Gomolyfelhős-napsütéses idő várható a hétvégén
Illusztráció, unslpash.com

Gomolyfelhős-napsütéses idő várható a hétvégén

MTI

2023.05.05. 10:00

Gomolyfelhős-napsütéses idő várható a hétvégén, elszórtan lehet eső, zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke 19-26 Celsius-fok között alakul, a felhős tájakon lesz hűvösebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Délután egy-egy zápor előfordulhat, nagyobb eséllyel a délnyugati tájakon és az északkeleti határvidéken. Az északias szél az északnyugati tájakon élénkül meg, másutt mérsékelt, gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Szombaton északnyugat, észak felől vastagabb felhőtömbök sodródnak az ország fölé, dél felé haladva valószínű egyre több napsütés. Az ország északi felében elszórtan fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar, délebbre kisebb a csapadék esélye. A Dunától keletre északkeleti, míg a Dunántúlon délkeleti irányú gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz a jellemző. Hajnalban általában 5, 11 fok valószínű, de az északkeleti tájakon pár fokkal hidegebb is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke délután általában 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a felhőtömbök lassan elvonulnak kelet felé, így a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű. A nap második felében nyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, keleti irányú szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8 és 14, a maximum 18 és 26 fok között alakul, a legtovább felhős északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.

Országos hírekidőjárásOrszágos Meteorológiai Szolgálat