2024.03.28, Csütörtök
Négytonnás jégkocka hozza lázba az országot: élőben is lehet követni mi lapul az installációban
Fotók: APEX Kreatív

Négytonnás jégkocka hozza lázba az országot: élőben is lehet követni mi lapul az installációban

APEX Kreatív

2023.05.18. 10:15

​Különleges installáció bukkant fel Budapesten, a Millenáris területén található Széllkapu Parkban május 18-án, csütörtök hajnalban. A 1,5 méter magas és 1,5 méter széles, közel négytonnás jégkocka az idei nyár talányát rejti. Az installáció készítői ugyanis trükkös módon befagyasztottak valamit a 26, mintegy 120 kilós jégtömbből összeállított alkotásba. Azt viszont nem tudni, hogy pontosan mit. A rejtélyre csak napok múlva derülhet fény, azt követően, hogy a gigantikus jégkocka jelentős része elolvadt. A nem mindennapi folyamatot online streamen keresztül lehet követni 0-24-ben.

Összesen 26 darab, mintegy 120 kilós, 100x50x25 cm méretű jégtömbből áll az az egyedi installáció, amely egyben az idei nyár egyik legnagyobb talánya.

A „feladványt” Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkjában, a Millenárishoz tartozó Széllkapu Parkban állították fel május 18-án, csütörtök hajnalban.

Egyelőre nem ismert, hogy kinek a nevéhez fűződik az akció, ahogy az sem, hogy mi található a hatalmas jégkocka legmélyén.

 

 

Az alkotás sajátosságát az adja, hogy nem maradandó, csupán néhány napig „él”, és lényegében a természet elemeire van bízva, mikor tűnik el. A tavaszi meleg lassan és fokozatosan olvasztja majd fel a jégtömböket, éppen ezért nehéz megjósolni, mikor mutatja meg magát a kocka mélyén megbújó talány.  

 

 

Az idei nyár rejtélye és nyereményjátéka: mi van a jégben?

Az olvadó installáció kapcsán egy izgalmas nyereményjáték is született. A játékban részt vevők a mivanajegben.hu oldalon adhatják le tippjeiket addig, amíg ki nem engednek a jégtömbök, és napvilágra nem kerül a titok.

 

Élőben, a világ bármely pontjáról lehet nézni, hogy olvad a hatalmas jégkocka Budapesten

Nem kell budapestinek lennie annak, aki meg szeretné csodálni a különleges alkotást, mivel ez az ország, mi több, a világ bármely pontjáról megtekinthető online.

Erre a linkre kattintva 0-24-ben lehet követni, mi történik a jégkockával, milyen ütemben olvad, és nem utolsó sorban azt is meg lehet lesni, esetleg előbukkant-e már belőle bármi is.

A streamet esténként talán még különlegesebb élmény lesz követni, ugyanis ekkor magával ragadóan izgalmas látványt nyújt a hideg fénnyel megvilágított jégkocka.

Országos hírekBudapestMillenárisinstalláció