2024.06.26, Szerda
Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP
Illusztráció, unsplash.com

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

MTI

2024.06.07. 15:20

Az OTP arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t pénteken.

A közleményben kiemelték: az ügyfelek védelmében a bank május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi limitet állított be minden, az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásra, amit csak a bankfiókban személyesen, vagy a Mobilbanki alkalmazásban lehet megváltoztatni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban csalók gyanús tranzakciókra hivatkozva arra kérik az ügyfeleket, hogy ezt a limitet változtassák meg és pénzüket utalják "biztonságos számlára".

Közölték, hogy a bank ilyen kéréssel sosem fordul az ügyfelekhez és ezekben az esetekben azonnal meg kell szakítani a hívást és tájékoztatni a pénzintézetet.

A tájékoztatás szerint a csalók egy másik módszerrel is próbálkoznak: megpróbálják rávenni az ügyfeleket telefonon, sms-ben vagy emailen, hogy új eszközt regisztráljanak mobilbanki alkalmazásukhoz.

Az OTP arra kérte ügyfeleit, kiemelt figyelmet fordítsanak arra, hogy milyen eszközök regisztrálását engedélyezik a Mobilbanki alkalmazáshoz.

Ha új eszköz regisztrálásáról kapnak sms üzenetet, és nem ők szeretnék új eszközről használni a banki szolgáltatásokat, úgy töröljék az üzenetet és ne adják meg a kapott kódot semmilyen felületen - írták.

Országos hírekOTP Bankadathalászat