2024.07.12, Péntek

Dráva

A Nyugat-Dráva Tájegységben is megjelentek a sakktáblamintás ritkaságok

2020.03.19

Aktuális

Idén a szokásosnál korábban kibontotta szirmait a Dráva menti erdők ritkasága, a kockásliliom. E védett tavaszi növényünk a Duna-Dráva Nemzeti Park folyó menti ligeterdeiben és az azok helyén kialakított mocsárréteken él.

A Dráva mentén folytatódik a szúnyoggyérítés a megyében

2019.08.12

Aktuális

Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein fognak fellépni a vérszívók ellen. Részleges földi gyérítés lesz a Dráva mentén, a Dunakanyarban, Debrecenben, Dunaújváros és Komárom térségében, a Szigetközben és a szekszárdi régióban.

Öt sikeres pályázattal zárult a bányászati tender

2018.12.11

Gazdaság

Öt szénhidrogénes területre köthetnek koncessziós szerződést az idei nyertes pályázók. Az O&GD Central Kft. három (Békéscsaba, Körösladány és Tiszafüred), míg a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két területen (Dráva és Szegedi-medence délkelet) nyert jogosultságot szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a 2018-as bányászati tenderen benyújtott pályázatuk alapján.

Jelentős ökoturisztikai fejlesztések indultak el a Mecsekben és a Dráva mentén

2018.04.03

2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén több jelentős fejlesztés valósul meg, melyek a térség turisztikai kínálatának fejlődését közvetlenül vagy közvetve elősegítik.