2024.04.24, Szerda

Brikettüzem Mecsekjánosiban

www.komloiujsag.hu

2017.11.06. 14:53

Novemberben kezdi meg működését a Mecsekjánosiban létrehozott új brikettüzem, amely elsősorban exportra termel, de Komló városát is ellátja brikettel.

A New Brikett Kft. és Komló Város Önkormányzatának összefogásának eredménye, hogy megvalósulhatott a beruházás. Polics József, Komló polgármester az üzemmel kapcsolatban elmondta, hogy ilyen technikával még nem állítottak elő brikettet Komlón. A városvezető örömét fejezte ki, hogy célegyenesbe ért a projekt, amely már a szakképzett munkaerő keresésének fázisában van.

A fabrikett környezetbarát, természetes alapanyagból – fűrészpor – magas nyomáson préseléssel készült tüzelőanyag. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos. Nem kormol, így kandallóban, cserépkályhában is használható. Minden fatüzelésre – faelgázosító kazán, vegyestüzelésű kazán – vagy széntüzelésre alkalmas tüzelőberendezésben használható.

Az új üzem várja szakképzett munkatársak – segédmunka, targoncavezető, könnyűgépkezelő, gépszerelő (gyártási hibák ellenőrzése és javítása), karbantartó, – jelentkezését, azonnali munkakezdéssel.

Aktuálisberuházásbrikettüzem Mecsekjánosikörnyezetbaráttüzelő