2024.03.29, Péntek
Pécs is csatlakozott a Szakmák éjszakájához
Pixabay - illusztráció

Pécs is csatlakozott a Szakmák éjszakájához

M1, Hirado.hu

2018.04.14. 15:30

Több mint 160 településen 4500 programmal várják az érdeklődőket a Szakmák éjszakáján. Pécsett például a drón reptetésétől a 3D-s tervezésig mindent kipróbálhatnak a fiatalok. Belekóstolhatnak az autótuningba, és akár palacsintát vagy fonott kalácsot is süthetnek.

A dél-dunántúli régió egyik legjobban felszerelt tanműhelyében péntek éjszaka csaknem egy tucat szakmával ismerkedhetnek meg a Pécsre látogatók – közölte az M1 tudósítója.

Várnagyi Mihály, a pécsi 500. sz. Angster József Szakképző Iskola igazgatója az M1-nek elmondta: a tanműhelyben található személygépjárművek technikai szempontból végigkísérik a látogatót a kezdetektől a legmodernebb autókig.

Hozzátette: a tanműhelyben egyaránt megtalálhatók az „Oldtimer” korú autók és a már teljesen elektromos rendszerű gépjárművek.

A tanműhelyen továbbhaladva a méréstechnika és a diagnosztika világába jut a látogató, ahol modern berendezéseken gyakorolhatnak azok a diákok, akik autóelektronikai műszerésznek vagy autószerelőnek tanulnak – közölte Várnagyi Mihály.

PécsAktuálisSzakmák Éjszakája