2024.03.28, Csütörtök

Újra dobogón a Pécsi Tudományi Egyetem csapata

mti

2017.05.08. 19:57

Idén ötödik alkalommal került megrendezése az evezősnyolcasok versenye, a budapesti Dunai Regatta. Tavalyi címét megvédve a győri Széchenyi István Egyetem csapata végzett az élen.

A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be - a szervezők tájékoztatása szerint. A mezőnyben a hazaiakon kívül két külföldi felsőoktatási intézmény - a hannoveri mellett a maastrichti - csapata volt ott.

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé lett.

"Teljesült a vágyunk, hogy a főváros szívében nyissuk meg a fesztiválszezont, és egy napra közösségi térré alakítsuk a Dunát és a rakpartot" - idézte a szervezők közleménye Gorácz Anikót, az AJTK arculat és kommunikáció irodájának vezetőjét.

Basa Balázs, a regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt.

"A jubileumi ötödik Dunai Regattán megháromszorozódott az első eseményhez képest a résztvevő egyetemek száma, idén 18 magyar és 2 külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 000 ember fordult meg" - összegzett.

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt. 

Míg a Dunán egymást követték a futamok, a parton egyéb sport-, illetve kulturális események zajlottak, és a dunai versenyek zárultával az ingyenes programok hajnalig tartanak.

 

Forrás: mti

KitekintőPécsi TudományegyetemDunai Regattasárkányhajóevezés