2020.08.12, Szerda

Pécsi Tudományegyetem

Kétszeresére bővíti a PTE a rektori ösztöndíjasok körét

2020.05.13

Helyi hírek

A pályázatokat 2020. szeptember 4-ig lehet benyújtani.

Koronavírus - Felfüggeszti a klinikai gyakorlati képzést a Pécsi Tudományegyetem

2020.03.10

Aktuális

Határozatlan időre felfüggeszti a klinikai gyakorlati képzését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdától - közölte az intézmény az MTI-vel.

Megtriplázta ösztöndíjprogramjában résztvevői létszámát a Magyar Közút

2020.01.24

Aktuális

Amellett, hogy tapasztalt mérnökök segítik a hallgatókat megismerkedni a szakma fortélyaival, még a jövőbeli állásukat is bebiztosíthatják maguknak a cég ösztöndíjprogramjának segítségével.

13 intézmény kapott új orvosi műszereket a K&H gyógyvarázs jóvoltából

2019.09.13

Aktuális

A mindennapi gyógyításhoz és életmentéshez szükséges új műszerekkel gazdagodott 13 gyermekegészségügyi intézmény a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából, összesen 20 millió forint értékben. A nyertesek között kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és – idén először – gyermekgyógyító háziorvosok is szerepelnek. Bács-Kiskun megyében a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház kapott több mint 2 millió forint értékben új műszereket.

Kosárlabda játékvezető képzés indul Pécsen

2019.08.21

Helyi hírek

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem Játékvezetői tanfolyamot indít. A Játékvezetői tanfolyam egyben a Campus Credit keretében felvehető egyetemi kurzus is, de nem csak egyetemisták jelentkezését várják.

Ötemeletes modern épülettel bővül a pécsi egyetem

2019.07.29

Aktuális

A beruházással leválthatják a belvárosi rossz energetikájú ingatlanokat.

Új oktatási tömbbel bővül a Pécsi Tudományegyetem

2019.06.07

Helyi hírek

A fejlesztés keretében egy több mint 2700 négyzetméteres fogászati tömböt hoznak létre.

Az ÁEEK új eszközeivel növeli ápolási színvonalát a Pécsi Tudományegyetem

2019.03.08

Aktuális

Nyolcmilliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működő kórházak; a megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára.

Újévi Professzori Találkozót tartott a Pécsi Tudományegyetem

2019.01.17

Aktuális

Annyi professzora van a PTE-nek, hogy kinőtték a rendezvény korábbi helyszínét, a Hotel Palatinus dísztermét, ezért idén a Romhányi Aulában, az ÁOK Szigeti úti főépületében találkoztak.

Vendégművészek bevonásával erősíti zenei oktatási programját a pécsi egyetem

2019.01.11

Helyi hírek

Címzetes professzori címeket adományozott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zeneművészeti Intézete nemzetközileg elismert művészek számára, akik a jövő tanévtől oktatóként és kurzusok keretében is segítik az egyetem felsőfokú zenei képzését.

Különleges alapkővel rajtolt a Pécsi Tudományegyetem új épületének kivitelezése

2018.12.10

A ZÁÉV egy 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú épületet hoz létre, mely kapcsolódik a jelenlegi oktatási tömbhöz.

Új dékán a PTE Természettudományi Kar élén

2018.10.05

A Természettudományi Kar Kari Tanácsa egyhangúlag Dr. Horváth Attilát választotta meg a kar következő dékánjának. Dr. Horváth Attila nem ismeretlen a kar munkatársai és hallgatói számára, hiszen a PTE TTK korábbi általános és tudományos dékánhelyettese, az MTA doktora, a Kémiai Intézet egyetemi docense.

A PTE indul a legtöbbet bicikliző egyetem címért

2018.08.15

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedésre és a környezettudatosságra.

Az epesav okozta megbetegedések terápiájának új irányait mutatták be magyar kutatók

2018.08.09

Az epesav okozta megbetegedések - köztük a heveny hasnyálmirigy-gyulladás, a Barrett-nyelőcső- és vastagbélrák - terápiájának új irányait mutatta be Hegyi Péter, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE-ÁOK) professzora. Kutatótársaival erről a napokban számoltak be a Physiological Reviews nevű szaklapban.

Prof. Dr. Szécsi Gábor tölti be júliustól a dékáni posztot a Pécsi Tudományegyetemen

2018.06.29

Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat alelnökét a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánjává nevezte ki Prof. Dr. Miseta Attila a PTE rektora.

Megkezdődött a Pécsi Tudományegyetem új tömbjének kivitelezése

2020.03.17

Helyi hírek

A Strabag munkájával elindultak az intézmény fogászati tömbjének munkálatai, melynek keretében egy közel 3000 négyzetméteres épületet hoznak létre.

Elhalasztják a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi estjét

2020.03.07

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) elhalasztja szombatra tervezett nemzetközi estjét - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

PTE: elindult az európai felsőoktatás megújítását célzó nemzetközi együttműködés

2019.11.08

Helyi hírek

Az Európai Bizottság hivatalosan is elindította az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) elnevezésű új programját, hogy átjárhatóbb, globális értelemben is versenyképesebb felsőoktatási tér jöjjön létre Európa-szerte - közölte az egyik konzorciumban részt vevő Pécsi Tudományegyetem (PTE) pénteken az MTI-vel.

Ismét gyarapodott 68 kórház ápolási eszközparkja

2019.09.11

Aktuális

Összesen 6495 korszerű betegágyat és kiegészítőiket kapták meg a kórházak, valamint egyéb ápolási és elektormedikai eszközöket. Az idén április közepétől augusztus végéig tartó szállításokkal véget ért az ápolási eszközbeszerzés második üteme.

Komoly elismerést kapott a pécsi egyetemisták mintaháza

2019.08.01

Aktuális

Négy díjjal is jutalmazta a Solar Decathlon egyetemi innovációs házépítő világverseny zsűrije a Hungarian Nest+ projektet, azaz a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és az algír Blidai Saad Dahlad Egyetem konzorciumában jegyzett mintaházat.

Új kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen

2019.06.18

Aktuális

Június 11-én kedden délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Corpus limitum imperii Romani (CLIR) Nemzetközi Akadémiai Kutatóközpontot, amely a Miniszterelnökség, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében jött létre.

Különleges szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem

2019.03.25

Aktuális

Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása

2019.02.06

Aktuális

A fejlesztés során gyógyszer- és biotechnológiai oktatási részleget is kialakítanak, valamint kiépítenek egy speciális légtechnikai rendszert.

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a pécsi egyetem fiatal kutatója

2019.01.11

Helyi hírek

Dr. Raposa László Bence, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar (ETK) Ápolástu-dományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének adjunktusa a New York-i Magyar Tudományos Társaság elismerését vehette át.

Köd előrejelzésére szolgáló rendszer kidolgozásában segít a Pécsi Tudományegyetem

2018.12.15

Aktuális

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen - tájékoztatta az intézmény rektora az MTI-t.

Újabb jelentős fejlesztés indul a pécsi egyetemen

2018.10.20

Az Egészségtudományi Kar két emblematikus épülete bővül, illetve újul meg a kétmilliárdos beruházásban. Rövid időn belül a sokadik PTE-projektről számolhatunk be.

Szeptember 20-án lesz az egyetemi sport nemzetközi napja

2018.09.07

Mintegy 50 ezer hallgató részvételével tartja meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) legnagyobb rendezvényét.

Magyar siker a Nemzetközi Földrajzi Olimpián

2018.08.13

Három érmet szerzett a magyar diákokból álló csapat.

Az új rektori ciklus végére 25 ezerre kívánja emelni hallgatóinak létszámát a pécsi egyetem

2018.07.02

A "lehető legtöbb" szakot duális képzéssé alakítanák át a már így működő műszaki tanulmányokhoz hasonlóan, annak érdekében, hogy a hallgatók már az egyetemi éveik alatt megtapasztalhassák, miként ültethetik át az elméletet a gyakorlatba.

Új csarnokot kapnak a pécsi építész és gépész hallgatók

2018.05.03

A beruházás az egyetem Modern Városok Program keretében megvalósuló nagyszabású fejlesztésének egyik eleme.