2024.04.19, Péntek
Ismét hatásosnak bizonyult a finn-módszeres ellenőrzés

Ismét hatásosnak bizonyult a finn-módszeres ellenőrzés

police.hu

2017.02.22. 19:39

Baranya megyében február hónapban is eredményes ellenőrzéseket hozott a finn-módszer. Egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték Szentlőrincen és Bükkösdön.

A rendőrök 2017. február 17-én az ittas vezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében ismét „finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával pillanatok alatt elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal tovább haladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőket félreállítják, és eljárást kezdeményeznek ellenük.

Február 17-én Szentlőrincen és Bükkösdön, összesen négy helyszínen ellenőriztek a rendőrök. A megtartott akció keretében a rendőrök 562 járművezető ittasságát vizsgálták meg, ebből mindössze egy gépjárművezetőnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.

A jövőben továbbra is számítani kell a hasonló ellenőrzésekre Baranya megye közútjain. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. ​

AktuálisBaranya megye2017 februárfinn-módszerittasság-ellenőrzés