2019.12.08, Vasárnap

Baranya megye

Újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya

2019.12.06

Aktuális

Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön.

Több mint százhetvenmillió forintot sikkasztott közös képviselőként egy nő Komlón

2019.12.04

Aktuális

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség egy nő ellen, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 170 millió forintos kárt okozott öt év alatt - közölte a Baranya megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Koncertet ad az újjáalakult Pannon Big Band Pécsen

2019.12.02

Kultúra

Szerdán este lesz hallható az újraalakult Pannon Big Band először a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Classical Chill Out című koncertjén - tájékoztatta a komolyzenei együttes hétfőn az MTI-t.

Csaknem negyven határsértőt tartóztattak fel Baranyában

2019.11.30

Aktuális

Harminckilenc határsértőt tartóztattak fel a Baranya megyei Kislippónál péntek éjjel, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pedig közölte, hogy pénteken száz külföldit kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében azt írta: a határok védelme fontosabb, mint valaha.

Több mint 1,2 milliárd forintból modernizálta egy szántódi, szolnoki és harkányi üzletét a SPAR

2019.11.29

Gazdaság

Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Baranya megyében kiemelkedően magas az állampapírt vásárlók aránya

2019.11.28

Gazdaság

A júniusban indult Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) értékesített állománya a szerdai adatok szerint elérte a 2845 milliárd forintot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton található 5-ös számú postán tartott sajtótájékoztatón, amelynek indításaként maga is vásárolt az állampapírból.

Védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt Baranya megye polgármesterei

2019.11.27

Aktuális

Kedden a Baranya Megyei Kormányhivatalban került sor a polgármesterek és a kijelöl közbiztonsági referensek honvédelmi, katasztrófavédelmi és rendvédelmi felkészítésére.

Ünnepi és hajnali misék idejére ismét kinyit a felújítás alatt álló pécsi székesegyház

2019.11.27

Aktuális

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

Három férfit vettek őrizetbe a pécsi gázriasztó fegyveres lövöldözés után

2019.11.26

Aktuális

Három férfit, egyiküket súlyos testi sértés kísérlete miatt vett őrizetbe a rendőrség a vasárnap hajnali pécsi eset után, amelynek során több lövést is leadott gázriasztó fegyveréből egy 21 éves férfi - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n hétfőn.

Az Emmi feljelentése alapján vádat emeltek a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében

2019.11.24

Aktuális

Közfeladatot ellátó személy által elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a Baranya megyében található Mozsgó szociális otthonának lakóit bántalmazó két emberrel szemben a Szigetvári Járási Ügyészség - közölte a Baranya megyei főügyész pénteken az MTI-vel. A vádemelés az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) feljelentése alapján történt.

Területi innovációs platform alakult Pécsen

2019.11.22

Gazdaság

Az innovációs képesség erősítése érdekében Miskolc, Debrecen és Győr után pénteken Pécsen is megalakult a Területi Innovációs Platform (TIP).

Sikeres állásbörzét tartott Pécsett a kormányhivatal

2019.11.22

Aktuális

Több száz álláskereső érdeklődött a térségben elérhető nyitott pozíciók iránt a Baranya Megyei kormányhivatal karriernapján november 20-án. Az állásbörzét a TOP 5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért” európai uniós program keretében rendezték meg.

Milliókat nyert a komlói múzeum

2019.11.21

Aktuális

Kétmillió forintból szerezhet be új bútorokat, információs tablókat a természettudományi gyűjtemény részére a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. A forrás a Kubinyi Ágoston Program, amelyen ötödször nyert az intézmény.

Kiraboltak egy pénzintézeti fiókot Pécsen

2019.11.19

Aktuális

Kiraboltak egy pénzintézeti fiókot kedden délelőtt Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a police.hu-n. Lövés nem dördült, és nem sérült meg senki.

Autizmussal élőknek szervez Csendes Órát a Pécsi Állatkert

2019.11.15

Aktuális

Hagyományteremtő szándékkal november 27.-én kerül megrendezésre a Pécsi Állatkertben az első Csendes Óra elnevezésű rendezvény, melyre sok szeretettel várják az autizmussal élő gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket!

Megújította a médiatanács a baranyai Rádió 1 jogosultságát

2019.12.05

Aktuális

Öt évvel megújította a médiatanács a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2019.12.03

Aktuális

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több mint harminc programmal készül a Pécsi Egyházmegye a karácsonyra Pécsen

2019.12.01

Kultúra

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, komolyzenei koncertekkel, gyermekprogramokkal várja egyebek mellett a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a pécsi szívcentrum

2019.11.29

Aktuális

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjának Szívgyógyászati Klinikája, a pénteki jubileumi ünnepségen a szívcentrum két évtizedes történetét, fejlődését és eredményeit is bemutatják.

Orbán: legyen ismét a világ közepe Baranya és Szlavónia!

2019.11.28

Aktuális

Össze kell kapcsolni Horvátországot és Magyarországot, hogy Szlavónia és Baranya megye ismét a világ közepe, irigyelt térség lehessen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a horvátországi Eszéken.

Szuperul számoltak a Széchenyiben

2019.11.28

Aktuális

Bolyai Kupa elnevezéssel negyedszer rendezett számolási versenyt a Mohács Térségi ÁMK Székhelyintézményének (Széchenyi Iskola) természettudományos munkaközössége.

Százharminc programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

2019.11.27

Kultúra

Mintegy 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek Pécsett, a Széchenyi téren.

„Hovatovább” - Felsőoktatási tájékoztató nap Pécsett

2019.11.26

Aktuális

Egyetemi továbbtanulási lehetőségekről szervezett tájékoztatót az Oktatási Hivatal, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara baranyai középiskolások számára.

Húszezres japán könyvadomány érkezett Magyarországra

2019.11.25

Kultúra

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója alkalmából húszezer kötetet számláló könyvadomány érkezett a szigetországból magyar intézményekbe - jelentették be a baranyai megyeszékhelyen hétfőn.

Pécsi Törvényszék: letartóztattak egy nőt, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el

2019.11.23

Aktuális

A bíróság egy hónapra elrendelte egy nő letartóztatását, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el - közölte a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Le kellett bontani a kéményt Kisszentmártonon

2019.11.22

Aktuális

Tegnap Kisszentmárton településen egy családi ház kéményébe épített gerenda gyulladt meg, ami elsősorban a tetőszerkezetet veszélyeztette.

Kilencszázmilliós beruházással épült óvoda a Pécsi Egyházmegyében

2019.11.21

Aktuális

Több mint kilencszázmillió forintból épült meg és gazdagodott eszközökkel a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont új tagóvodája a baranyai megyeszékhelyen.

Helyi termékeket a diákok asztalára – gyermekétkeztetési kerekasztal

2019.11.20

Gazdaság

Egészséges, helyi, szezonális ételeket az iskolai menzákra – erről egyeztetett a Baranya Megyei Önkormányzat, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete a baranyai megyeszékhelyen. A program vendége Buday Péter séf volt, aki évek óta foglalkozik a közétkeztetés reformjával.

Villány és Áta között nem közlekednek a vonatok

2019.11.18

Aktuális

Villány és Áta állomás között egy tehervonat mozdonya meghibásodott, a másik mozdony Mohácsról érkezik. Addig Villány és Áta között nem közlekednek a vonatok.

Elismerték a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Osztály munkáját

2019.11.15

Aktuális

Szociális Munka Díjat kapott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.