2018.12.15, Szombat

Baranya megye

Változások a dávidföldi buszmenetrendben

2018.12.13

Aktuális

A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.

Átadták a Napsugár egészségközpontot Újpetrén

2018.12.12

Aktuális

Háziorvosi rendelő, iskolaorvosi ellátás és védőnői szolgálat is helyet kapott az újonnan kialakított Napsugár Egészségközpontban, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át Újpetrén.

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

2018.12.09

Aktuális

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.

Új tejfeldolgozó üzem lendíti fel Bojárd gazdaságát

2018.12.06

Gazdaság

A Vidékfejlesztési Program keretében adták át tegnap a TS-Tej Kft. újonnan létrehozott tejfeldolgozó üzemét Borjádon. A közel félmilliárdos beruházás ünnepélyes átadásán részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is.

Baranya megyében is elindul a Tanítsunk Magyarországért! program

2018.12.05

Aktuális

Tanítsunk Magyarországért! elnevezéssel a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program indul - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten.

Költözzön Alsómocsoládra!

2018.12.04

Aktuális

Magyarország első új típusú közössége jön létre Alsómocsoládon: a község önkormányzata pályázatot hirdetett azoknak, akik jövőjüket egészségesebb környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el.

Bejelentették a Pécs-Pélmonostor-Eszék vasúti összeköttetés újraindulását

2018.12.03

Gazdaság

Az utasok december 9-től utazhatnak vonattal Pécsről Eszékre.

Ön kit javasol Baranya megye kitüntető díjaira?

2018.11.30

Aktuális

A Baranya Megyei Közgyűlés rendelete alapján évente díjat kapnak azok a személyek, akik különösen sokat tesznek Baranya fejlődése érdekében.

Autóbaleset miatt nincs áram két baranyai községben

2018.11.26

Aktuális

Autóbalesetben kidőlt villanyoszlop miatt szünetel az áramszolgáltatás a Baranya megyei Gilvánfán és Besencén - közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Területcseréről tartanak helyi népszavazást Komlón és Mánfán

2018.11.25

Aktuális

Területcseréről tartanak helyi népszavazást vasárnap Komlón és Mánfán, szavazni kizárólag az érintett területeken élők tudnak - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője pénteken az MTI-t.

Tározóépítés indult Baranyában

2018.11.22

Aktuális

A létesítendő tározó oldal töltésének hossza 2 600 méter lesz, ennek építése 2018. június végén indult el.

Polgármestert választanak vasárnap Kisszentmártonban

2018.11.16

Aktuális

Polgármestert választanak vasárnap a dél-baranyai Kisszentmártonban, a tisztségért négy független jelölt indul - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a baksai közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-t.

Erősíteni szeretnék a magyar-horvát közlekedési kapcsolatokat

2018.11.14

Aktuális

Cél, hogy a legális határátlépési lehetőségek, illetve a közösségi közlekedési kapcsolatok is bővüljenek, erről a két ország között magas szintű egyeztetések is folynak.

Fényárban a Gorkij utcai garázssor Komlón

2018.11.10

Aktuális

Elindul a komlói Gorkij utcai közvilágítás második ütemének építése. Az önkormányzat saját erős beruházásának köszönhetően decemberre kivilágosodik a társasházak mögötti garázssor.

A helyi emberekbe fektetik Alsómocsoládon az uniós támogatást

2018.11.08

Gazdaság

Aki járt már Alsómocsoládon, tudhatja, hogy van valami megfoghatatlanul őszinte és szimpatikus az ott élőkben, a települést vezetőkben, ott dolgozókban. Évek óta fejlesztenek, és már a rendszerváltás óta pályáznak, leginkább sikeresen.

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

2018.12.13

Aktuális

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Csaknem kétezer baranyai lakos jutott el ingyen a pécsi Zsolnay-negyedbe

2018.12.11

Kultúra

Három év alatt 65 Baranya megyei településről 1931 főnek nyílt lehetősége díjmentesen megtekinteni a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóit - tájékoztatta kedden a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

A Budavári Palotakoncertek műsorával köszöntik a pécsieket a szolnoki szimfonikusok

2018.12.08

Kitekintő

Vadász Dániel, a Budavári Palotakoncertek producere elmondta: a január 12-én Szolnokon bemutatandó újévköszöntő produkciót január 13-án a pécsi Kodály Központban is láthatja a közönség.

Több ezer fiatal vett részt a pályaválasztási rendezvényeken Baranyában

2018.12.06

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idei esztendőben is nagy hangsúlyt helyezett a pályaválasztási tevékenység támogatására. 2018-ban a megye több helyszínén is pályaorientációs rendezvények várták az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

Célegyenesben a komlói útfelújítások

2018.12.04

Aktuális

Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

Kiterjesztik a kórházlelkészi szolgálatot Pécsett

2018.12.03

Aktuális

Jövő év januárjától a Pécsi Egyházmegyében is szervezett keretek között fog zajlani a kórházlelkészi szolgálat – erről írt alá együttműködési megállapodást a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem november 30-án.

Hoppál Péter: elindult a kulturális alapellátás program második üteme

2018.11.30

Aktuális

Elindult a Kulturális Alapellátás Program második üteme, amelynek kiemelt célcsoportjai elsősorban a 2010 után született gyermekek és a határon túli magyarok lesznek - jelentette be pénteken a kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatón, Pécsett.

Karácsonyra hangoló programokat kínál a Pécs Plaza!

2018.11.27

Aktuális

Decemberben színes, ingyenes programokkal várunk!

Baranyai ügyeletvezető a legjobbak között

2018.11.26

Aktuális

A szakma krémje van itt – ezekkel a szavakkal fogadta az első országos ügyeleti szakmai verseny résztvevőit Kaposváron dr. Hesz József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Főügyeleti Főosztályának vezetője. Tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói mérték össze tudásukat november 21-22-én, egy éles helyzetet szimulálva a gyakorlatban.

Több mint két kilogramm droggyanús anyagot foglaltak le Baranyában

2018.11.23

Aktuális

Kábítószer-kereskedelem meglapozott gyanúja miatt indult eljárás hat ember ellen, akiktől több mint két kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint fegyvert és lőszereket foglaltak le - közölte csütörtökön a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a police.hu oldalon.

Pályaválasztási kiállítást tartottak Szigetváron

2018.11.17

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal Szigetvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály a megyei rendezvényhez kapcsolódóan idén is megszervezte a Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót 2018. november 14.-én Szigetváron, a Zrínyi Miklós Gimnázium sportcsarnokában.

Baranyában is nagyobb esőre lenne szükségük az őszi kalászosoknak

2018.11.15

Gazdaság

Az elmúlt héten fokozódott a szárazság, és az előrejelzések szerint továbbnő a vízhiány, pedig a szárazság miatt hiányosan kelt, illetve fejletlen őszi kalászosok jelentősebb esőt igényelnének - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.

Baranya megyében már elérhető az influenza elleni oltóanyag

2018.11.12

Aktuális

Novembertől Baranya megyében is elérhetők az influenza elleni oltóanyagok. A Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársaitól a háziorvosok 50 ezer adagot vehettek át, melyek a fertőzéssel különösen veszélyeztettek számára térítésmentesen adhatók.

Baranya megyében is megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló konzultáció

2018.11.08

Aktuális

Idén is meghirdette a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A tegnap kezdődött háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. Baranya megyében a tegnapi napon sajtótájékoztatóval vette kezdetét a társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező konzultáció.

Csaknem nyolc kiló droggyanús anyagot foglaltak le egy pécsi lakásban

2018.11.06

Aktuális

Kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indult eljárás egy 41 éves férfi ellen, akitől csaknem nyolc kilogramm droggyanús növényi származékot foglaltak le kedden Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.