2019.10.18, Péntek

Baranya megye

Újabb halfajokkal gazdagodott a Pécsi Állatkert gyűjteménye!

2019.10.16

Aktuális

A 2016-os, teljes felújítást követő újbóli megnyitás után is rendszeresen érkeznek új állatfajok az Állatkert Főépületében található Akvárium-Terráriumba.

Megyei lövészversenyt szerveztek a tűzoltók Bogdásán

2019.10.15

Aktuális

Az elmúlt héten - hagyományteremtő céllal - rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az I. Pécsi Tűzoltó Lövészversenyt Bogdásán, a körcsönyepusztai lőtéren.

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak szerdán Pécsen

2019.10.15

Aktuális

Műemlékvédelmi és katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak a világörökségi helyszíneknél szerdán Pécsen - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Baranya megye

2019.10.14

Aktuális

Baranya megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek.

Ismét pályázik a pécsi önkormányzat az Európa zöld fővárosa címre

2019.10.11

Aktuális

Elkészítette és hétfőn benyújtja pályázatát a pécsi önkormányzat a 2022-es Európa zöld fővárosa cím elnyerésére - jelentette be a baranyai megyeszékhely alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Több mint kétszázötven ingyenes közösségépítő programot tartanak a pécsi Zsolnay-negyedben

2019.10.11

Kultúra

Októbertől másfél éven át 266 ingyenes programot tartalmazó sorozatot indít a pécsi kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Günzer Tamásé az év pincészete

2019.10.09

Gazdaság

Günzer Tamás vehette villányi borászatában szerdán Az Év Pincészete Magyarországon díjat.

Vágóhidat és húsfeldolgozó üzemet adtak át Drávacsehiben

2019.10.09

Aktuális

Három ormánsági település összefogásával valósult meg az a közfoglalkoztatási mintaprogram, amelynek keretében vágóhíd, húsfeldolgozó üzem és sertéstelep létesült - jelentették be kedden a Baranya megyei Drávacsehiben.

Elstartolt a „Balokány-Polisz”

2019.10.08

Aktuális

Építészeti bűnmegelőzés segítségével nyerheti vissza régi pompáját a pécsi Balokány-liget.

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar építész és gépész műhelycsarnokait

2019.10.07

Gazdaság

Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki és informatikai karán a Modern városok program (MVP) részeként, több mint egymilliárd forintból létrehozott építész- és gépészműhelycsarnokokat hétfőn Pécsen.

Pécsen folytatódott Mága Zoltán jótékony koncertsorozata

2019.10.06

Kultúra

Hálaadó örömkoncerttel folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozata péntek este Pécsen, a kertvárosi református templomban.

Mintaprogram indul a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztésére az Ormánságban

2019.10.04

Aktuális

Egy, a későbbiekben az ország más hátrányos helyzetű térségeiben is alkalmazható mintaprogram keretében indul meg a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztése a Baranya megye Ormánságban - jelentette be a tárca egészségügyért felelős államtitkára pénteken Pécsen.

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

2019.10.03

Aktuális

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

Jegyzői értekezletet tartottak Pécsett

2019.10.02

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. szeptember 25-én szakmai értekezletet tartott a megye jegyzői számára Pécsett.

Új tornacsarnok épül Mohácson

2019.10.01

Aktuális

Régi igény teljesülhet a Kisfaludy Károly Gimnázium tornacsarnokának megépítésével.

Kiírásra került a megújult PTE Sport és Parasport Ösztöndíj

2019.10.16

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében már nyolcadik alkalommal ír ki pályázatot a PTE Sport és Parasport Ösztöndíjának elnyerésére.

Az altatóorvosok munkájába engednek bepillantást Pécsen

2019.10.15

Aktuális

Az anesztézia világnapja alkalmából engednek bepillantást a kulisszák mögé a Pécsi Tudományegyetem (PTE) altatóorvosai a baranyai megyeszékhelyen vasárnap - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök Magyarszéken

2019.10.14

Aktuális

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök, az akció során 8,4 kilogramm amfetamint foglaltak le - tájékoztatott a rendőrség honlapján hétfőn.

Mohácsi maszkfaragó is a védjegyesek közt

2019.10.13

Aktuális

Öt „termelő” összesen tizenkét terméke kapta meg idén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának „Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék” elnevezésű védjegyét. Az illusztris „társaságban” népi iparművész busómaszkfaragót, Harmatos Zoltánt is ott találjuk.

Baranya megye tűzvizsgálói a legjobbak között

2019.10.11

Aktuális

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő.

Háromszázmilliós program segíti az idegsebészeti gyógyítást Pécsen

2019.10.10

Aktuális

Lezárult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mintegy háromszázmillió forintos programja, amelynek köszönhetően az idegsebészeti műtéti beavatkozások során csökken a beteget érő sugárzás, továbbá részben helyettesíthetők a képalkotó vizsgálatok - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Hat magyar város is bekerült Európa kulturális és kreatív városai közé

2019.10.09

Kultúra

Hat magyar város, Budapest, Győr, Veszprém, Pécs, Szeged és Debrecen is bekerült harminc európai ország legtöbb kreatív és kulturális lehetőséget rejtő 190 városa közé - közölte az Európai Bizottság kedden.

Pécsi társasház és nagykőrösi piaccsarnok nyerte idén az Év háza díjat

2019.10.08

Aktuális

Az Év háza versenyen családi ház és lakóépületek kategóriában Karlovecz Zoltán építész vehette át az első díjat Pécsre tervezett háromlakásos lakóházáért, középület kategóriában pedig Járomi Irén és Kiss Gyula építészpáros munkája, a nagykőrösi városi piac csarnoképülete bizonyult a legjobbnak.

Átadták a Magnus Aircraft új kompozitüzemét Pécsen

2019.10.07

Gazdaság

A kormány kiemelt ágazatnak tekinti a repülőgépipart, el szeretné érni, hogy Magyarország ne csak az autóipar, a közúti járműipar, hanem a repülőgépipar nyertesévé is váljon - jelentett ki az innovációs és technológiai miniszter hétfőn a repülőgépgyártással foglalkozó Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéri, több mint 5000 négyzetméteres kompozitüzemének átadásán.

Jelentősen növelte dolgozói létszámát a Terrán tetőcserépgyártó

2019.10.07

Gazdaság

Az elmúlt két évben több mint százzal növelte dolgozói létszámát a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. (Terrán), amely jelenleg csaknem 280 embernek ad munkát - közölte a cég az MTI érdeklődésére.

Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől

2019.10.05

Aktuális

Végső búcsút vettek Szekó Józseftől, Mohács tragikus hirtelenséggel elhunyt Fidesz-KDNP-s polgármesterétől szombaton a baranyai város római katolikus temetőjében.

Design Hét - Országszerte több mint 250 program várja az érdeklődőket

2019.10.04

Aktuális

A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 program várja az érdeklődőket a 16. Design Hét Budapest rendezvénysorozaton. A fesztivált idén a balti országok - Észtország, Lettország és Litvánia - díszvendégségével rendezik meg október 4. és 13. között - hangzott el az eseményt beharangozó csütörtöki eseményen.

Vonattal a villányi Vörösbor Fesztiválra

2019.10.03

Aktuális

Több kocsival közlekednek a vonatok Pécs–Villány és Mohács–Villány között október 5-én, a Vörösbor Fesztivál ideje alatt. A későig poharazók könnyebben hazajuthatnak október 6-án, az éjszakai mentesítő vonattal.

Több mint kétmilliárdos csalás miatt hat és fél év börtönre ítéltek egy pécsi ügyvédet

2019.10.02

Aktuális

Csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt hat és fél év börtönre ítélt a Pécsi Ítélőtábla szerdán másodfokon egy volt pécsi ügyvédet, aki kétmilliárd forintnál is nagyobb mértékű kárt okozott csaknem kétszáz magánszemélynek és gazdasági társaságnak - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Közel háromszáz embernek biztosítottak eddig munkát egy foglalkoztatási programban Pécsen és környékén

2019.10.01

Gazdaság

Közel háromszáz embernek biztosítottak eddig munkát a Pécsi Járásban a területi operatív program 850 millió forintos forrásából megvalósuló, 2021 őszéig zajló foglalkoztatási program keretében - közölték a program gazdái az MTI-vel.