2020.08.11, Kedd

Baranya megye

A partoldalban állt meg az autó

2020.08.10

Aktuális

Csütörtökön délelőtt, Babarc külterületén, az M60-as autópályán egy személyautó kisodródott az autópályáról és a partoldalnak ütközve az oldalán állt meg.

Emmi: támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

2020.08.08

Kultúra

Kormányzati támogatásból készülhetnek felvételek az elhalasztott 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) beválogatott előadásokról.

POSZT - Elhalasztják a szeptemberre tervezett rendezvényt

2020.08.06

Aktuális

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani - közölte a rendezvényt szervező társaság szerdán az MTI-vel.

Százszázalékos lett három napelempark pályázati támogatása Pécsen

2020.08.05

Százszázalékosra nőtt Pécs három, a korábbi kormánypárti városvezetés idején megkezdett napelempark-beruházásának pályázati támogatása a korábbi hatvan helyett, ezzel a város 300 millió forintot takarít meg - mondta Hoppál Péter, a baranyai megyeszékhely és térsége fideszes országgyűlési képviselője kedden.

Hatvanöt film versenyez a Hét Domb Filmfesztivál döntőjében

2020.08.04

Kultúra

Hatvanöt film, köztük öt nagyjátékfilm került az idei Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe, amelyet október 5. és 11. között negyedik alkalommal rendeznek meg Komlón - közölték a fesztivál honlapján a szervezők.

A PTE KPVK a pótfelvételi eljárás keretén belül több pécsi helyszínen induló képzést is meghirdet

2020.08.03

Aktuális

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételi lehetőséget hirdetnek. A PTE KPVK a pótfelvételi eljárás keretén belül több pécsi helyszínen induló képzést is meghirdet, mint például a népszerű pedagógusszakokat, idén először államilag finanszírozott formában is!

Újabb ütemmel bővíti pécsi ipari parkját a NIPÜF

2020.08.03

Aktuális

Csaknem 11 ezer négyzetméteres új raktárcsarnokot épít a NIPÜF Csoport a pécsi ipari parkban. A létesítményre hosszú távú bérleti szerződést kötött a Raben Group magyarországi leányvállalatával. A beruházás rövid idő alatt, jövő tavasz elejére befejeződik. A modern logisztikai központtal több mint 166 ezer négyzetméterre bővül a NIPÜF által fejlesztett ingatlanok állománya.

Elektromos autóbuszokat adtak át Pécsen

2020.07.31

Gazdaság

Átadták Pécs tíz új elektromos hajtású helyi járatú autóbuszát pénteken.

Kulturális programsorozat indul a turizmus élénkítésére Pécsen

2020.07.30

Kultúra

Óriásbábokkal, fényfestéssel, nyári színházzal és koncertekkel is várja az érdeklődőket a Múzeum utca plusz; a Pécs nyári idegenforgalmának élénkítésére életre hívott programsorozatra augusztus 7. és 16. között kerül sor a város Káptalan utcájában.

Madarász- és ízeltlábú-bemutatót tart a 60 éves Pécsi Állatkert

2020.07.29

Aktuális

Madarász- és ízeltlábú-bemutatóval, s egyebek mellett relikviák kiállításával ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Pécsi Állatkert augusztus 20-án és 21-én.

Cáfolta négy tudományegyetem, hogy közös orvosegyetemet akarnának létrehozni

2020.07.28

Aktuális

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

Elektromos zárlat okozott tüzet Pécsett

2020.07.27

Aktuális

Hétfőn hajnalban Pécsen, a Maléter Pál utcában egy négyemeletes panel épület második emeleti lakás konyhájában, vélhetően elektromos zárlat miatt tűz keletkezett.

Másfél milliárd forintos fejlesztés indul a szigetvári várban

2020.07.24

Aktuális

Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár 2022. második felében, a mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét pénteken tették le a beruházás helyszínén.

Üzemcsarnok épült egymilliárd forintból Pécsen

2020.07.23

Gazdaság

Átadták Pécs mintegy egymilliárd forintos pályázati támogatással épült új üzemcsarnokát a város déli ipari parkjában szerdán - tájékoztatta a polgármesteri hivatal közleményben az MTI-t.

A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítik Baranya megyében

2020.07.21

Gazdaság

Baranya megyében több mint 100 hektáron termelik az országosan is elismert, kiváló ízű sárga- és görögdinnyét, amelyet két éve már a termőterületet is mutató, minőségjelző matricával is ellátnak.

Sikeres volt Baranyában az autóbuszos szűrőprogram

2020.08.10

Aktuális

Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetett részt a lakosság Drávaiványi és Piskó településeken.

Szombaton rendezik az orgonák éjszakáját

2020.08.07

Kultúra

Templomok, terek és más különleges helyszínek adnak otthont országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek szombaton a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

2020.08.05

Kultúra

Csak egy részét hirdeti meg a következő évadnak a Pécsi Nemzeti Színház a járványhelyzet miatt, a teátrum az új előadások sorát a László király visszatér! című ősbemutatóval nyitja augusztus 20-án.

Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere

2020.08.05

Aktuális

Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere. Mivel a településen szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak, a Fidesz helyi szervezete felvetette: a szocialista Csorbai Ferenc ezzel a lépéssel "vajon választási csalásra készül?"

Szeméttároló gyulladt meg Belvárdgyulán

2020.08.04

Aktuális

Tegnap délután Belvárdgyulán egy 1470 négyzetméter alapterületű palatetős, fémszerkezetű, oldalt farostlemezes épületben tárolt szemét gyulladt meg. A raktárépületben több ezer köbméter szemetet tároltak ömlesztve.

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a baranyaiak

2020.08.03

Aktuális

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetnek részt a Baranya megyében élők 2020. augusztus 4-én Drávaiványiban, 5-én és 6-án pedig Piskón.

Szeviép-ügy - Új eljárásról döntött a Pécsi Ítélőtábla

2020.08.01

Aktuális

A Pécsi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék másodfokú döntését és új eljárásra utasította a törvényszéket a Szeviép-ügyben csütörtökön.

Koronavírus - A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Pécsett

2020.07.31

Aktuális

A koronavírus-fertőzésre jellemző elváltozásokat is kimutatni képes képalkotó diagnosztikai berendezést adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában pénteken.

Kilátó épült a Zengőn

2020.07.30

Aktuális

Átadták a Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn épült kilátót szerdán - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

OrgonaPont és Orgonák éjszakája - Augusztusi programok százait ajánlja a Filharmónia

2020.07.29

Kultúra

A hangszerek királynőjeként számon tartott orgonáé a főszerep a Filharmónia Magyarország augusztusi rendezvényein: az OrgonaPont elnevezésű sorozat keretében 40 helyszínen 50 koncertre, az augusztus 8-i Orgonák éjszakáján több száz eseményre várják az érdeklődőket.

Fogyasztóbarát strandok várják a hűsölni vágyókat Baranyában

2020.07.28

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a medencés és a természetes fürdők ellenőrzésére.

Csúcskategóriás eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja

2020.07.26

Aktuális

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos számos berendezéssel bővült a Pécsi Tudományegyetem eszközparkja. A most megkapott eszközöket az Emmi bocsátotta a PTE KK rendelkezésére, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közreműködésével.

Testvérvárosi kapcsolatok is segíthetnek az európai polgári kezdeményezés sikerre vitelében

2020.07.24

Aktuális

A Baranya megyei önkormányzat arra kéri a megyei és települési önkormányzatokat, hogy testvérmegyei, testvérvárosi kapcsolataik révén is segítsék a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésének sikerre vitelét - mondta a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón.

Októberben választanak új polgármestert Cserdiben

2020.07.22

Aktuális

Október 4-én lesz az időközi polgármester-választás Cserdiben, ahol Bogdán László múlt hét elején, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt van szükség új településvezetőre.

Nemsokára lehetőség nyílik Pécsett az "okos parkolásra"

2020.07.20

Aktuális

Az "okos parkolás" azt jelenti, hogy szenzorok figyelik majd a parkolóhelyek elérhetőségét, és a terület bejáratainál digitális kijelzőkön jelzik az autósok felé a szabad helyek aktuális számát.