2019.04.23, Kedd

Baranya megye

Ifjú katasztrófavédők versenye Pécsett

2019.04.19

Aktuális

A fiatalok bűn - és baleset-megelőzési, valamint erőnléti feladatokban is összemérték tudásukat a verseny megyei fordulójában.

Folytatódik a toborzás Baranyában

2019.04.18

Aktuális

A rendőrség továbbra is várja a jelentkezőket a határvadász-képzésre.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

2019.04.17

Aktuális

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.

Dvorák nagyszabású gordonkaversenyét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar Pécsett

2019.04.15

Kultúra

Antonín Dvorák nagyszabású h-moll gordonkaversenyét tűzi műsorra Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) április 27-én a pécsi Kodály Központban.

Még várják a Baranya megyei középiskolások vállalkozási ötleteit

2019.04.14

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. március 20-án „Saját lábon” címmel – immár harmadik alkalommal – hirdetett vállalkozástervezési vetélkedőt a Baranya megyei középiskolások számára. A pályamunkák beadási határidejét – az iskoláktól érkezett visszajelzések alapján – április végéig meghosszabbították.

Népszerűbb lett a PTE

2019.04.12

Kultúra

A 2019. évi általános felvételi eljárásban országosan több mint 4300 fővel többen jelentkeztek a felsőoktatásba, ami 4%-os növekedést jelent a tavalyi jelentkezési számokhoz képest.

25. évfordulóját ünnepelte a pécsi Gandhi Gimnázium

2019.04.11

Kultúra

Tanulással a reménytelennek tűnő helyzetekből és környezetből is ki lehet törni - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a pécsi Gandhi Gimnázium indulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett csütörtöki ünnepségen.

Erdősmecskén merültek a búvárok

2019.04.07

Aktuális

Március utolsó hétvégéjén a Határszél Önkéntes Tűzoltó egyesület vizsgázott búvárai vízből mentési-, kishajó vezetési- és merülési gyakorlatot tartottak az erdősmecskei bányatónál.

Szűznemzéssel adhatott életet négy utódjának a Pécsi Állatkert varánusza

2019.04.05

Aktuális

A pécsi állatkert Ervina nevű szalagos varánusza feltehetően szűznemzéssel, azaz hím varánusz "segítsége" nélkül adott életet négy egészséges kis gyíknak - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel, azt is kiemelve, hogy ilyen esetet eddig még nem dokumentáltak.

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a pécsi Kerek Világ Alapítvány

2019.04.05

Aktuális

Mozgásnevelő és digitális eszközökkel fejleszti a sérült gyerekeket a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY. Az európai uniós pályázati forrásból megvásárolt eszközökkel hatékonyabb lehet a gyógypedagógiai fejlesztő munka.

Nagyjából egy hónap múlva megelevenednek a falak a Pécsi Gyermekklinikán

2019.04.04

Aktuális

A PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

Baranya megyének is hoz fejlesztést a paksi atomerőműbővítés

2019.04.03

Aktuális

Öt megye kormánymegbízottjai és közgyűlési elnökei találkoztak március végén Süli János tárca nélküli miniszterrel Szekszárdon, hogy a Paks II projekthez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.

TeSzedd! Pécsett – 120 zsák szemetet gyűjtöttek a hivatali dolgozók

2019.04.02

Aktuális

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót. A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – ezúttal is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

Letartóztattak egy afgán embercsempészt Pécsen

2019.03.30

Aktuális

Elrendelte a letartóztatását a Pécsi Járásbíróság pénteken egy afgán férfinek, aki a gyanú szerint nyolc honfitársát akarta Ausztriába csempészni.

Bár tavaly tavaszra ígérték az átadást, végre kinyitott Pécsett a Hajnóczy utcai piac

2019.03.29

Gazdaság

A piaccsarnok melletti található új utcafronti üzletsor üzletei teljesen új, egyedi – a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által megtervezett –, egységes arculatot kapott. Az üzletsoron a korábbiakhoz hasonlóan színes kínálattal várják vásárlóikat az egyes egységek, így a megszokott módon beszerezhető füstölt áru, hal, péktermék és zöldség-gyümölcs.

Klasszikusok a Filharmónia Magyarország 2019/2020-as pécsi Mesterbérletének kínálatában

2019.04.18

Kultúra

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. pécsi Mesterbérletének zenei kínálatában a klasszikusoké lesz a főszerep a 2019/2020-as évadban; a felhangzó tizenhat mű csaknem fele Mozart alkotása - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

2019.04.17

Aktuális

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

2019.04.16

Aktuális

Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegen nyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét a baranyai megyeszékhelyen.

Bemutatkozott az új megyei rendőrfőkapitány a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésén

2019.04.14

Aktuális

A Baranya Megyei Önkormányzat pénteki ülésén bemutatkozott dr. Gulyás Zsolt, Baranya megye új rendőrfőkapitánya, aki egyúttal beszámolt a rendőrség 2018-as tevékenységéről is.

Pécsett is vetítik a BIDF Extra filmjeit

2019.04.13

Kultúra

Csütörtök óta több vidéki városban is vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeit a BIDF Extra programsorozat keretében.

Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata

2019.04.11

Gazdaság

Ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata, a több mint 200 millió forintból beszerzett, Mohács I. névre keresztelt, csütörtökön átadott vízi járművet hétfőtől bocsátják az utazóközönség rendelkezésére.

Tiltott állatviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

2019.04.11

Aktuális

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Vádat emeltek a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen

2019.04.06

Aktuális

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen - közölte a Tolna megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Felújítás miatt ötnapos útlezárás lesz Pécsen, a Megyeri úti vasúti átjáróban

2019.04.05

Aktuális

A MÁV felújítási munkákat végez Pécsen, a Budapest–Pécs vonal és a Megyeri út kereszteződésében lévő vasúti átjáróban.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Tíz előadás szerepel a versenyprogramban

2019.04.04

Kultúra

Tíz produkciót - köztük két határon túli darabot - válogattak be a május 30. és június 2. között megrendezendő ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába - hangzott el a mecseki városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Faültetéssel indult a Csontváry emlékév a baranyai megyeszékhelyen

2019.04.03

Aktuális

Csontváry-Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából a festményeiről jól ismert libanoni cédrust ültettek el a baranyai megyeszékhelyen.

Tűzoltási gyakorlaton vettek részt Baranya megye tűzoltó egyesületei

2019.04.03

Aktuális

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megyei tűzoltási gyakorlatot szervezett a közreműködő és önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek részére, amit a hétvégén tartottak meg.

Pogányi repülőbaleset - Nem műszaki hiba okozta a szerencsétlenséget

2019.04.01

Aktuális

Nem műszaki vagy szerkezeti meghibásodás okozta a pécs-pogányi repülőtér közelében tavaly május végén történt, két halálos áldozatot követelő légi balesetet - tájékoztatta a Magnus Aircraft Zrt. az MTI-t a rendőrségi nyomozás eredményeire hivatkozva.

Pamkutya és ifjúságvédelem Pécsen

2019.03.30

Aktuális

Szerfogyasztás, cyber bullying, online veszélyek is témája volt az Útjelző programsorozat csütörtöki állomásának.

Pécsett zárul az AmCham karrierorientációs fórum

2019.03.28

Gazdaság

Karrierorientációs fórumot rendezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (Amcham) csütörtökön Székesfehérváron, hogy segítsék középiskolások tudatos karrierválasztását.