2020.07.07, Kedd

Baranya megye

Autós napok Szigetváron

2020.07.06

Aktuális

A Szigetvári Kemping autós pikniket szervezett 2020. július 4-én, a rendőrök - a szervezők meghívásának eleget téve - változatos formában szólították meg a jelenlévőket.

Korszerű lélegeztetőgépet kapott ajándékba a pécsi sürgősségi

2020.07.06

Aktuális

A pécsi székhelyű Kontakt Elektro Kft. modern lélegeztetőgépet adományozott a PTE Klinikai Központ (KK) Sürgősségi Betegellátó Osztályának, melyet szerda délután vett át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetése. A pécsi sürgősségin évente több mint ötvenezer beteget kezelnek, az itt működő lélegeztetőgépek napi szinten mentenek életeket.

Fusz György ezer négyzetméteres installációja tekinthető meg Pécsen

2020.07.02

Kultúra

Fusz György keramikus- és szobrászművész monumentális, ezer négyzetméteres, életműkiállításként is felfogható installációja tekinthető meg Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet

2020.07.01

Kultúra

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti Puskin moziban és öt vidéki filmszínházban.

Országos turisztikai kampányt indít a pécsi önkormányzat

2020.06.29

Aktuális

A város turizmusának fellendítése érdekében országos tájékoztató kampányt folytat júliusban és augusztusban a pécsi önkormányzat - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely helyhatósága az MTI-t.

Biciklis kihívást indít a PTE

2020.06.28

A Pécsi Tudományegyetem nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző kihívást hirdet „Moon Bike 2020” címmel. A 80 napos kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tekerjünk le összesen 384 400 km-t. A PTE Rektori Kabinet előtti rövid sajtótájékoztató után június 26-án 26 lelkes résztvevővel már el is startolt a program.

Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok

2020.06.26

Aktuális

Őshonos fákat ültettek az első útnak induló csoportok a június 17-én kezdődött erdei vándortáborok mind a kilenc útvonalán - közölte a táborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Átadták a martonfai vadász- és ifjúsági központot

2020.06.25

Aktuális

Közel negyven ország jelezte már részvételét a jövő ősszel Magyarországon rendezendő vadászati és természeti világkiállításon - közölte az eseményt szervező iroda szakmai igazgatója kedden a Baranya megyei Martonfán.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Kilenc produkció szerepel a versenyprogramban

2020.06.24

Kultúra

Kilenc - köztük három határon túli - produkciót láthat a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában augusztus 20. és 23. között a közönség - jelentették be a mecseki városban tartott keddi sajtótájékoztatón.

Autóversenyző bűnszervezet tagjai ellen indult büntetőper Pécsen

2020.06.23

Aktuális

Előkészítő tárgyalással kezdődött meg hétfőn a Pécsi Törvényszéken az a büntetőper, amely 69 ember ellen indult - többek között - üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése miatt.

160 millió forintból újult meg a mágocsi iskola

2020.06.23

Aktuális

160 millió forintból újult meg a Mágocs-Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelybe ősztől 133 gyermek járhat a szülők elvárásainak megfelelő, korszerű környezetben iskolába – mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az iskola átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Mágocson.

Nyolcszázmillió forintból fejlesztették a mohácsi ipari parkot

2020.06.22

Aktuális

Nyolcszázmillió forintból fejlesztették a mohácsi önkormányzat tulajdonában lévő ipari parkot, amelynek területe így 185 hektárról 225 hektárra nőtt - közölte a Duna-parti város önkormányzata az MTI-vel.

Parfümért igazolhatott el nem végzett közérdekű munkát egy egyesületi vezető

2020.06.19

Aktuális

Parfümért, pénzért és a neki elvégzett munkáért közérdekű munkát igazolt egy egyesületi vezető a gyanú szerint, a bíróság pénteken elrendelte a férfi letartóztatását - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

Csontprotézis a nyomtatóból - Úttörő fejlesztések a sejtnyomtatással a Pécsi Tudományegyetemen

2020.06.18

Aktuális

Gyógyszerkutatáshoz, onkológiai terápiák tökéletesítéséhez, sőt emberi testbe beültethető protézisnek is alkalmas mesterséges szövetek előállításával foglalkozik a Pécsi Tudományegyetem kutatócsoportja. Az egyetemi Tématerületi Kiválósági Program keretében biológusok, orvosok és mérnökök dolgoznak együtt az életminőségünket javító fejlesztéseken.

Hátrányos helyzetű gyerekek táborozását segíti a gyermekmentő szolgálat

2020.06.18

Aktuális

Hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborozását segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Safer Internet Program keretében - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Szabadtéri színházi előadásokkal és koncertekkel várják a pécsi Káptalan kert látogatóit

2020.07.06

Kultúra

A - rövidített formában megvalósuló - Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben - jelentették be a szervezők a baranyai megyeszékhelyen, pénteken.

Különleges programokkal várják a látogatókat Pécsre

2020.07.03

Kultúra

Különleges programokat kínálnak a szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

Ismét unokázós csalók Baranyában

2020.07.01

Aktuális

„Az unoka karambolozott!” legendával hívtak fel telefonon időseket a csalók. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Többkorosztályos játszóteret adtak át Pécsett

2020.06.29

Aktuális

Már nagyon várták a kertvárosi gyerekek, hogy használatba vehessék az új többkorosztályos játszóteret! A műszaki átadás-átvétel lezárult.

Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre

2020.06.29

Aktuális

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében könnyen elérhetővé akarja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Pécsen.

Illegális bevándorlás - Szerb embercsempészeket fogtak el Baranyában

2020.06.26

Aktuális

Embercsempészés gyanújával állítottak elő egy szerb férfit és egy nőt, mert tizenegy, magát bangladesi, illetve indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak járművükben a Baranya megyei Sámod közelében - közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

Beszámolt a Baranya megyei rendőrfőkapitány

2020.06.26

Aktuális

Dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta.

1000. útját tette meg a baranyai kormányablakbusz

2020.06.25

Aktuális

Dr. Domokos Péter miniszteri biztos abból az alkalomból látogatott Baranya megyébe, hogy a baranyai településeket járó kormányablakbusz 2020. június 23-án tette meg 1000. útját.

Hatszázmilliós csalás miatt emeltek vádat egy pécsi buszbeszerzési ügyben

2020.06.24

Gazdaság

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy 2015-ös pécsi buszbeszerzési ügyben, amelyben több mint 600 millió forintos kára keletkezett az önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési vállalatnak.

Újra fogadják a könyvtárak az olvasókat a pécsi Tudásközpontban

2020.06.23

Kultúra

Az új koronavírus megelőzése érdekében az épületben egyszerre száz fő tartózkodhat.

78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

2020.06.22

Aktuális

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda teljes épülete, amely összesen 50 gyermek óvodai ellátását tudja biztosítani a jövőben.

Indulnak a zenei program a pécsi Zsolnay-negyedben, újra nyílnak a kiállítások

2020.06.21

Kultúra

Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Kulturális Központ Nkft. az MTI-vel.

Átadták az ERFO üzemét Kétújfaluban

2020.06.19

Gazdaság

Átadták a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. üzemét a Baranya megyei Kétújfaluban csütörtökön. Az eseményen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: a munkahelyek létrehozása a koronavírus-járvány idején nagyobb érték, mint amilyen valaha volt.

Ismét teljes kínálattal várják a pihenni és feltöltődni vágyókat a nemzeti parkok

2020.06.18

Aktuális

Újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei, színes programjai az ország teljes területén. Ismét fogadnak vendégeket a szabadtéri kiállítóhelyek, bemutatóterek, állatparkok, állattartó telepek bemutatóterei és vendéglátóhelyeik, kinyitnak a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

Közérdekű munka igazolásával trükköztek Pécsett

2020.06.18

Aktuális

Egy pécsi férfi és egy nő pénzért cserébe több embernek is leigazolta a közérdekű munkát úgy, hogy azt valójában nem végezték el.