2019.08.21, Szerda

Baranya megye

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara is fellép az OrgonaPont sorozat pécsi állomásán

2019.08.15

Kultúra

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus lép fel az OrgonaPont koncertsorozat pécsi állomásán pénteken este - tájékoztatta a rendezvényt szervező Filharmónia Magyarország az MTI-t.

Augusztus 20. - Pécsen bábszínház, koncert is lesz a programok között

2019.08.14

Kultúra

Bábszínházi előadással, koncerttel, kézműves vásárral és jótékonysági kenyérárusítással várják a pécsi belvárosba látogatókat az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án délután.

Az Ős-Dráva Látogatóközpont programjai a Bőköz Fesztiválon

2019.08.13

Aktuális

A 2019. augusztus 23-25. között megrendezésre kerülő Bőköz Fesztivál egyik helyszíne lesz idén is a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont.

A Dráva mentén folytatódik a szúnyoggyérítés a megyében

2019.08.12

Aktuális

Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein fognak fellépni a vérszívók ellen. Részleges földi gyérítés lesz a Dráva mentén, a Dunakanyarban, Debrecenben, Dunaújváros és Komárom térségében, a Szigetközben és a szekszárdi régióban.

Átadták a nyolcvan éves Garami Józsefről elnevezett utánpótlásképző-központot Pécsett

2019.08.10

Aktuális

Nyolcvanadik születésnapján átadták a Garami József labdarúgó mesteredzőről elnevezett utánpótlásképző-központot Pécsett.

A hétvégén rendezik meg a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten

2019.08.09

Kultúra

A hétvégén rendezik meg a XVII. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten, ahol neves nemzetközi és hazai előadók várják a közönséget péntektől három napon át.

Ma kezdődött a Siklósi Várfesztivál

2019.08.08

Aktuális

Lovagi tornával, vásári komédiával, könnyűzenei koncertekkel és vásári forgataggal várja az érdeklődőket egyebek mellett mától vasárnapig a Siklósi Várfesztivál - tájékoztatta Szentgyörgyváry Péter várkapitány, a rendezvényt szervező Siklósi Várszínház Nkft. ügyvezetője az MTI-t.

Ignácz István marad a pécsi Gandhi Gimnázium igazgatója

2019.08.07

Aktuális

Lezárult az a pályázat, amelyet a pécsi Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója írt ki a tanintézet igazgatói munkakörének betöltésére. Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézményét újabb öt esztendeig Ignácz István irányíthatja, aki az elmúlt két tanévben megbízott igazgatóként állt az iskola élén.

Terv szerint halad a komlói vásárcsarnok felújítása

2019.08.02

Aktuális

Elkészült a garázsok közötti parkoló és az ütemtervnek megfelelően zajlanak a komlói vásárcsarnok külső és belső renoválási munkálatai. A több mint 700 millió forintos, háromnegyed részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás adventre készülhet el.

Kész az új út Komló béketelepi városrészében

2019.08.01

Aktuális

Ez volt a környék ötéves útfelújítási programjának utolsó állomása, de az önkormányzat már dolgozik a további fejlesztések tervein.

Közel 40 tonna búza gyűlt össze Baranyában

2019.07.31

Aktuális

Majd egy évtizede rendezik meg a Magyarok Kenyere jótékonysági programot. A Baranyából indult kezdeményezés lényege, hogy a segítőszándékú gazdáktól összegyűjtött búzát – liszt, illetve kenyér formájában – eljuttatják a rászorulókhoz. Idén Baranya megyében eddig 38,5 tonna búzát ajánlottak fel.

Honnan jöttek, hogyan élnek a sokacok?

2019.07.29

Aktuális

Reprezentatív kivitelű könyv jelent meg Sokacok – Šokci címmel.

Idén 650 programmal jelentkezik az Ördögkatlan fesztivál

2019.07.28

Kultúra

Jövő kedden kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál, amelynek öt napja alatt 650 programot kínálnak az érdeklődőknek - közölték a szervezők pénteki pécsi sajtótájékoztatójukon.

Jövő héten kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál

2019.07.26

Kultúra

Jövő kedden kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál, amelyen a szervezők öt napon át félezernél több programmal: színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel várják a közönséget.

Forrásvíztől betegedtek meg a Fishing on Orfű fesztiválozói

2019.07.25

Aktuális

Kórokozó baktériumokkal erősen szennyezett forrásvíz fogyasztása okozta a júniusi Fishing on Orfű fesztivál nyolcvan-kilencven résztvevőjének megbetegedését - tájékoztatta a Baranya Megyei Kormányhivatal szerdán az MTI-t.

Embercsempészek ellen emeltek vádat Pécsen

2019.08.14

Aktuális

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat nyolc ember ellen Pécsen, mert legalább tíz esetben vittek külföldre Magyarországon illegálisan tartózkodókat - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Műszaki mentési szakmai nap volt Csarnótán

2019.08.14

Aktuális

A ”Baranya” Speciális Mentők Egyesülete műszaki mentési bemutató napot szervezett Csarnóta településre, melyre meghívást kaptak a hivatásos és önkéntes tűzoltók is.

Óvodás séták a Pintér-kertben

2019.08.13

Aktuális

Szimatoljunk! Tapogassunk! Ismerjük meg a Pintér-kert élővilágát! A program keretében az óvodások megismerhetik a Pintér-kert illatösvényét, különleges tapintású növényeit és a tavakban élő aranyhalakat.

Már láthatóak a kis varánuszok a Pécsi Állatkertben!

2019.08.10

Aktuális

2019. áprilisában, a Pécsi Állatkert története során először, kis varánuszok keltek ki az állatkerti keltetőgépekben elhelyezett tojásokból.

Megújult a siklósi vár rózsakertje

2019.08.10

Aktuális

Megnyitotta kapuit a megújult Rosarium, azaz a rózsakert a siklósi várban - tájékoztatta a munkálatokat finanszírozó Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) pénteken az MTI-t.

Szoboravatással, színházi előadással emlékeznek Kodolányi Jánosra Vajszlón

2019.08.08

Kultúra

Kodolányi János posztumusz Kossuth-díjas íróra emlékeznek születésének 120. és halálának 50. évfordulója alkalmából szombaton a Baranya megyei Vajszlón.

Nézz fel és mozogj: szenzációs pécsi városismereti mobiljátékra bukkantunk!

2019.08.07

Kultúra

Pécsiként talán mindannyian átéltük már, milyen az, amikor más városokból érkeznek hozzánk vendégek, barátok, családtagok. Ilyenkor mindig felvetődik, mit mutassunk meg nekik szeretett városunkból, és hogyan tegyük ezt meg, hogy például a gyerekek (és a felnőtt gyerekek) is élvezhessék. Mi rátaláltunk egy nagyszerű, Pécset bemutató játékra, amely során mozgásban, a különböző érdekességeket élőben felkeresve gazdag ismeretanyagra tehetünk szert.

Bajai és újbudai siker váltóban a triatlon ob-n

2019.08.05

Aktuális

A férfiaknál a bajai, a nőknél az újbudai váltó bizonyult a legjobbnak a triatlon országos bajnokságon, vasárnap Pécsett.

Pécsen állították ki a koronázási ékszerek másolatait

2019.08.01

Kultúra

Pécsen látható a Szent Korona rekonstrukciója, valamint a jogar, az országalma és Szent István kardjának másolata augusztusban - közölte a kiállításnak helyszínt biztosító Zsolnay Örökségkezelő NKft. hétfőn az MTI-vel.

Komoly elismerést kapott a pécsi egyetemisták mintaháza

2019.08.01

Aktuális

Négy díjjal is jutalmazta a Solar Decathlon egyetemi innovációs házépítő világverseny zsűrije a Hungarian Nest+ projektet, azaz a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és az algír Blidai Saad Dahlad Egyetem konzorciumában jegyzett mintaházat.

Bőköz összművészeti fesztivál negyedszer az Ormánságban

2019.07.30

Kultúra

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Baranya megye Ormánság tájegységében a Bőköz összművészeti fesztivált. Augusztus 23-tól 25-ig Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja várja az érdeklődőket.

Nagyban enyhülnek a parkolási gondok a Mohácsi Kórház környékén

2019.07.29

Aktuális

Aki időnként autóval keresi fel a város és térsége egészségügyi centrumát, tapasztalhatja, olykor milyen nehéz ott parkolóhelyet találni.

Új fogászati elméleti tömböt hoz létre a Pécsi Tudományegyetem

2019.07.27

Aktuális

Csaknem hétmilliárd forintos támogatásban részesült a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a pénzből új fogászati elméleti tömböt építenek, valamint jelentős informatikai fejlesztést valósítanak meg.

Új baranyai fejlesztésű alkalmazás segíti a dinnyevásárlókat

2019.07.25

Gazdaság

Idén nyáron is kóstolóval népszerűsíti az ormánsági dinnyét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete a pécsi Kossuth téren. Az eseményen egy baranyai fejlesztésű applikációt is bemutattak, amely a dinnye minőségének ellenőrzésében segíti a fogyasztókat.

Iskolafelújítások Komlón

2019.07.24

Aktuális

A nyári szünetet kihasználva több, az önkormányzat tulajdonában lévő komlói iskolában és óvodában is felújítási munkák kezdődtek.