2024.03.04, Hétfő

Baranya megye

Baranya is csatlakozott a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

2024.01.04

Helyi hírek

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez januárban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden a honlapján.

Baranya vármegyéből is érkeztek tanárok az országos iskolai agressziókezelési konferenciára

2023.11.22

Helyi hírek

Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk az iskolai agresszió különböző megnyilvánulásaival, erőszakos viselkedéssel, rosszindulatú hecceléssel, mely az iskolai életen túl sokszor az online térben is folytatódik üzenetek formájában történő zaklatásként. Egyre többször hallhatunk, olvashatunk olyan esetekről, melyek láthatóvá, tudottá váltak, de sajnos ezek túlnyomó része még mindig rejtve marad a pedagógusok és sokszor még a szülők előtt is, nem beszélve arról, hogy olykor-olykor a pedagógusok is célpontjává válnak mindennek.

Szeptembertől Baranyában is bevezetik az egységes alapellátási ügyeleti rendszert

2023.08.10

Helyi hírek

Hétvégén átlépte a százezret az Országos Mentőszolgálat új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma, szeptember 1-jétől pedig Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, és Baranya vármegyékben folytatódik az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése - közölte a mentőszolgálat szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Lakásválság Baranyában: negyedére esett vissza az új lakások száma

2023.08.01

Helyi hírek

Az első fél évben 7353 új lakás épült, 19 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 10 880 volt, 39 százalékkal kisebb, mint 2022 azonos időszakában - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Geotermikus energiával és napelemekkel váltották ki a gázt Himesháza középületeiben

2023.04.30

Helyi hírek

Csaknem 380 millió forintos beruházással talajszondás hőszivattyúkkal és napelemekkel váltották ki a gázfelhasználást a kelet-baranyai, Mohács közelében fekvő Himesháza középületeiben - tájékoztatta a helyhatóság az MTI-t.

Változatos évet zár az országos és a Baranya megyei lakáspiac

2022.12.30

Aktuális

A megyeszékhelyen decemberben 572 ezer forint volt az eladó lakások átlagos négyzetméterára, ez 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Így alakultak a költözések Baranya megyében, ennyibe kerülnek most a lakóingatlanok

2022.11.25

Aktuális

Baranya megyén belül több mint 20 ezren váltottak lakhelyet, 8819-en másik településre, 11 480-an pedig az adott településen belül költöztek el. 

Mivel fűtik a lakásokat Baranya megyében? Vízválasztó hónapok jönnek 

2022.09.02

Helyi hírek

Bár az új rezsiszabályok augusztustól érvénybe léptek, de egyelőre nem borították fel a használt lakások piacát. A szabályozás várhatóan csak az év végén és 2023 elején fejti ki a hatását.

Kinevezték Tolna, Baranya és Somogy fejlesztési biztosát

2022.06.07

Helyi hírek

A három megye lakossága harminc év alatt 140 ezerrel csökkent, a gazdasági növekedés pedig igen alacsony a régióban.

Baranyai kistelepülések nyolctonnányi adományt gyűjtöttek a menekülteknek

2022.05.08

Aktuális

Hét baranyai kistelepülés - Birján, Pécsudvard, Szemely, Egerág, Szőkéd, Áta és Kisherend - fogott össze és gyűjtött 8 tonnányi adományt, 8 millió forint értékben.

Több mint kétmilliárd forintos támogatással indul foglalkoztatási program Baranyában

2022.04.26

Helyi hírek

Közös munkára és megvalósításra hívják Baranya legfontosabb szakmai és gazdasági képviseleteit, a járási székhelyek önkormányzatait, a Pécsi Tudományegyetemet, a Dél-Dunántúli Fejlesztési Zónát és a foglalkoztatási célokban érintett civil szervezeteket.

Mi történt az új lakások országos és Baranya megyei piacán? 

2022.03.03

Aktuális

Baranyában bár 33 százalékkal csökkent az új lakások száma, a kiadott építési engedélyek száma jelentősen, 89 százalékkal nőtt. 

Baranya megyében hat fiatal, tehetséges művész és tudós nyert támogatást a MOL Tehetségtámogató Programjában

2022.01.13

Aktuális

Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára.

Több mint kétezer, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embert segítettek munkához jutni Baranyában

2021.11.24

Helyi hírek

A programba bevontak közül 1475 embert sikerült minimum féléves időtartamra álláshoz juttatni, 849-en pedig tartósan elhelyezkedtek a támogatások, szolgáltatások segítségével.

Megújult varrodát adtak át az ormánsági Kisszentmártonban

2021.10.21

Helyi hírek

A piaci alapú működtetés elérése és a foglalkoztatás növelése érdekében vette át és újította meg a létesítményt a TEF.

A kiválóság elismerése: egy Baranya vármegyei pedagógus is szerepel a Rátz Tanár Úr Életműdíj kitüntetettjei között

2023.12.12

Helyi hírek

Idén 23. alkalommal adták át a természettudományos tárgyakat oktató pedagógusoknak járó Rátz Tanár Úr Életműdíjat és a hozzá tartozó 2 millió forintos elismerést a Magyar Tudományos Akadémián. A díjat létrehozó Magyar Természettudományos Oktatásért Alapítvány munkájának legfontosabb célja, hogy minden évben megtalálja és elismerje hazánk kiemelkedő tehetségű általános -és középiskolai pedagógusait, szerte az országban.  E célokkal összhangban, 2023-ban ismét nyolc tanár, köztük egy Baranya vármegyei pedagógus kapta meg a Rátz Tanár Úr Életműdíjat.

Szegregált élethelyzetben lévőket támogató program zárult a baranyai Oldon

2023.10.28

Helyi hírek

A helyi roma kisebbség életkörülményeinek javítását, társadalmi kirekesztettségük csökkentését szolgáló, csaknem százmillió forintos program zárult le a dél-baranyai Oldon - közölte a falu önkormányzata az MTI-vel.

Baranyában akár szeptember második feléig is elhúzódhat a dinnyeszezon

2023.08.02

Helyi hírek

Kedvezően alakul az idei dinnyeszezon, a kínálat bőséges, a minőség az ország minden termesztőkörzetében kiváló - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Négy új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Baranya vármegyében

2023.05.16

Helyi hírek

Nettó 340 millió forintért vásárolt négy új Volvo autóbusszal fiatalodott a Volánbusz Baranya vármegyei járműállománya - közölte a Volánbusz Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Gyermekvédelemben lévő fiatalok számára indulnak szőlészeti képzések Baranyában

2023.04.01

Helyi hírek

Szőlészetekben alkalmazható tudást és elhelyezkedési lehetőséget biztosít gyermekvédelemben lévő fiatalok számára egy európai uniós támogatással megvalósuló program keretében a Baranya Vármegyei Kormányhivatal - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Pécsen.

Ügyintézés Baranya megyében 2022. december 22. és 2023. január 8. között

2022.12.27

Helyi hírek

Baranya megyében három kijelölt kormányablak a december 22. és január 6. közötti igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart. Az igazgatási szünetben a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, ebben az időszakban csak a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket látják el a kormányhivatalok.

Kulturális örökség napjai - Római és török kori műemlékeknél is lesznek programok Pécsen és Baranyában

2022.09.16

Helyi hírek

Pécs török kori emlékei közül Idrisz baba türbéjében mindkét napon szakvezetések indulnak.

Polgármester-választást tartanak a Baranya megyei Kisjakabfalván

2022.06.15

Helyi hírek

A települést 2014-től irányító független polgármester, Bíró László lemondott posztjáról.

Baranyában hét helyszínen van lehetőség a lejáró okmányok hétvégi cseréjére

2022.06.02

Helyi hírek

A Baranya megyében működő kormányablakok közül hétvégén nyitva álló hét egység - három pécsi, valamint a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári - 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket.

Ezentúl a levegőből is ellenőrzik a közlekedőket a rendőrök Baranyában

2022.05.03

Aktuális

Az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről a drón a távolból készített mozgóképeket a rá szerelt kamerával, ezek alapján pedig a közlekedési rendőrök rögtön az elkövetés helyszínének közelében intézkedés alá is vonták a szabályszegőket.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.25

Aktuális

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Milyen volt és milyen lesz a megyei lakáspiac éve? - Legek, árak Baranya megyéből

2022.01.21

Aktuális

Pécsen 17,1 százalékkal 424 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár.

Ezek a legdrágább és legolcsóbb települések és utcák Baranya megyében

2021.12.06

Helyi hírek

Az első helyet a István utca szerezte meg 661 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. A második helyen Teréz utca 536 ezer forinttal.

Eltérő irányba tartanak a használt és az új lakások Baranya megyében

2021.11.23

Helyi hírek

Pécsett az eladásra váró új lakóingatlanok - sor-, iker- és családi házak, valamint lakások - átlagos négyzetméterára 596 ezer forintot tett ki.

Új autóbuszok álltak forgalomba Baranya megyében

2021.10.17

Helyi hírek

A járművekkel Baranya megyében jellemzően a Pécs-Bonyhád, Pécs-Mohács, Pécs-Siklós és a Pécs-Komló útvonalakon találkozhatnak az utasok.