2019.02.18, Hétfő

Baranya megye

Különleges kiállítás látható Mohács történelmi múzeumában

2019.02.16

Kultúra

Február 28-án 17.00 órakor „Farsangoló Európa” címmel nyílik kiállítás a Kanizsai Dorottya Múzeumban.

Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

2019.02.14

Kultúra

Minden eddiginél több, 1600 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 28-án veszi kezdetét Mohácson. A szervezők ebben az évben is több tízezer résztvevőt várnak a messze földön híres farsangi fesztiválra.

Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt Mohácson

2019.02.13

Aktuális

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Anyagvizsgáló laboratóriummal gazdagodik a PTE 3D központja

2019.02.13

Aktuális

A PTE 3D projekt anyagvizsgáló laboratóriuma a hónap végén kezdi meg üzemszerű működését.

Többmilliós csalási ügyben emelt vádat a szigetvári ügyészség

2019.02.12

Aktuális

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség két baranyai férfi ellen, akik olyan kukoricára kötöttek adásvételi szerződést, amellyel nem rendelkeztek.

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen

2019.02.11

Aktuális

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-t.

Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában

2019.02.10

Aktuális

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa és Baranya Megyei Kormányhivatal között az elmúlt év végén kötött együttműködési megállapodás alapján – a Nemzeti Bűnmegelőzési Startégia célkitűzéseinek támogatása érdekében – a tegnapi napon megalakult a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Kiállítás nyílik Fekete András a mohácsi busójárásról készült fotóiból Moszkvában

2019.02.08

Kultúra

Téli mesék címmel nyílik csütörtökön kiállítás Fekete Andrásnak a mohácsi busójárásról tíz év alatt készült felvételeiből a moszkvai Klasszikus Fotográfia Galériájában.

Kiválóság Központot hoz létre a PTE EU-s forrásból

2019.02.06

Aktuális

Újabb mérföldkövéhez érkezik a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt. A célok között szerepel egy olyan hiánypótló kiválósági központ kialakítása, amelynek fókuszában a sportteljesítmény és az egészség áll.

Február 11-től ismét megnyitja kapuit a Táncoló Egyetem Pécsett!

2019.02.04

Kultúra

A Pécsi Tudományegyetemen 2000 óta működő program ebben a félévben alakformáló táncaerobik, breakness, hastánc, hip-hop, horvát, szerb, makedón táncok, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin táncok, party rock and roll és társastánc kurzusokat kínál minden érdeklődő részére.

Megváltozik a Komló délnyugati városrészeit érintő helyijáratok menetrendje

2019.02.02

Gazdaság

Februártól az 5-ös és a 7-es vonalon közlekedő komlói helyijáratokat hétvégente és ünnepnapokon egy új, összevont 57-es járat váltja fel. Az egyvonalas bérletek az új buszra is érvényesek, a hétköznapi menetrend változatlan marad.

Szeretnél zenélni a Pannon Filharmonikusokkal a pécsi Kodály Központ színpadán?

2019.02.01

Kultúra

Imádsz hangszeren játszani, de sose gondoltál rá, hogy profi zenész legyél? Most itt az alkalom, hogy kipróbáld magad muzsikus szerepben.

Peches volt a pécsi bankkártyatolvaj

2019.01.31

Aktuális

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki bankkártyát lopott egy pécsi lakásból.

A Bartók utcával kezdődik az útfelújítási hullám Komlón

2019.01.31

Aktuális

A dávidföldi Bartók Béla utcában kezdődött meg a napokban az első idei útfelújítási projekt Komlón. Nem ez lesz természetesen az egyetlen: több városrészben is jelentős beruházások várhatóak.

Új, hiánypótló képzés és virtuális valóság a PTE Műszaki és Informatikai Karán

2019.01.29

Kultúra

Már az idei felvételi eljárásban, tehát 2019. február 15-ig lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának szeptemberben induló műszaki felsőoktatási szakképzésére.

Influenza - Feloldották a látogatási tilalmat a pécsi klinikán

2019.02.14

Aktuális

Az influenzaszerű megbetegedések jelentős csökkenése miatt csütörtökön feloldották a látogatási tilalmat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg osztályain - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Szorult helyzetbe került egy őz Pécsett

2019.02.14

Aktuális

Tegnap délután Pécsen egy őz a fémkerítésbe szorult. A kisebb sérüléseket szerzett, kimerült állat kiszabadításához tűzoltói segítséget kértek.

Tanítsunk Magyarországért: Baranya is részt vesz az egyetemi mentorprogramban

2019.02.13

Kultúra

Egyetemisták segítik szeptembertől négy megyében a hátrányos helyzetű általános iskolásokat, hogy megvalósíthassák tanulási, elhelyezkedési elképzeléseiket.

Megújuló város, megújuló energia - termel a komlói napelempark

2019.02.13

Gazdaság

A Komló melletti budafai meddőhányón és Dávidföldön összesen 7,5 megawatt kapacitású naperőművet helyeztek üzembe tavaly. Az önkormányzat ennek a többszöröséről állapodott meg, amelyek az idén és jövőre kezdik meg az energiatermelést.

Itt ellenőrznek a NAV baranyai munkatársai februárban

2019.02.12

Aktuális

A vizsgálatok során a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Jogerősen is felfüggesztett börtönre ítélték a kollégáit mérgező pécsi ápolónőt

2019.02.11

Aktuális

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel.

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült egy pécsi kutatófúráson, nem jelentett veszélyt a környezetre

2019.02.09

Aktuális

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült meg egy pécsi iparterületen végzett kutatófúráson, a szondát kiemelték, a sugárforrás nem jelentett veszélyt a környezetre - közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján, pénteken.

Minden eddiginél több, közel 1.700 busó búcsúztatja a telet idén Mohácson

2019.02.08

Kultúra

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni gyökerű sokacok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

Félidőben a sportolók teljesítményének legális növelését vizsgáló pécsi kutatás

2019.02.05

Aktuális

Félidejéhez ért a verseny- és szabadidős sportolók fizikai teljesítményének legális növelési lehetőségeit a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciumi vezetésével vizsgáló négyéves kutatás. A vállalt 650 sportoló fele már túl van a laboratóriumi vizsgálatokon.

Tollaslabda ob - Krausz Gergely sorozatban hatodszor lett bajnok Pécsett

2019.02.03

Aktuális

Krausz Gergely egymást követő hatodik évben nyerte meg a férfiak egyéni versenyét a tollaslabdázók országos bajnokságán, Pécsett.

Pécsett növeli berendezés-, gép- és alkatrészgyártó üzemének kapacitását a Hauni

2019.02.01

Gazdaság

A Hauni Hungária Gépgyártó Kft. 5,7 milliárd forint értékű beruházást jelentett be pénteken Budapesten, a fejlesztés megközelítőleg 977 millió forint állami támogatást kap.

2019-ben is teljesíthetnek közösségi szolgálat a Baranya megyei diákok

2019.02.01

Aktuális

A katasztrófavédelem megyei szinten több fogadóintézménnyel is várja azokat a diákokat, akik az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot polgári védelmi, tűzvédelmi vagy iparbiztonsági területen szeretnék teljesíteni. Azoknak a diákoknak ugyanis, akik 2016. január 1-je után érettségiznek, ötvenórányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

Korszerű technológiával újítják fel a komlói szennyvíztisztító telepet

2019.01.31

Aktuális

Korszerű, energiatakarékos és a környezetvédelmi szabályoknak is maradéktalanul megfelelő technológiát kap a komlói szennyvíztisztító. A több mint harminc éves létesítmény renoválása a két éve indult, 1,1 milliárdos csatornázási nagyprojekt utolsó fejezete.

Az új, betegőrző monitorral fájdalommentesen vizsgálhatják a gyerekeket a Mohácsi Kórházban

2019.01.30

Aktuális

A Mohácsi Kórház gyermekosztályán ezen a héten már harmadik alkalommal adta át értékes ajándékát a K&H dolgozói nevében Halvaxné dr. Lőrinczy Zsuzsanna, a bankcsoport pécsi klaszterének vezetője. Ezúttal dr. Kardos Mária (képünkön), a gyermekosztály főorvosa a több mint 800 ezer forint értékű betegőrző monitort és a hozzá tartozó készülék-kocsit vehette át.

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert

2019.01.29

Kultúra

Tavaly - rekordot jelentő - csaknem 200 millió forintos nettó árbevételt ért el a pécsi állatkert, amelyet 2018-ban 147 ezer fizető vendég látogatott meg - derült ki az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.