2019.06.24, Hétfő

Baranya megye

Folytatódik a toborzás Baranya megyében

2019.06.23

Aktuális

Továbbra is várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket a toborzók.

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

2019.06.22

Aktuális

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Amerikai bölény született a Pécsi Állatkertben!

2019.06.20

Aktuális

Június 8.-án, szombaton óriási meglepetés érte látogatókat és állatkert kollégáit: megszületett Brutus és Avarka, az amerikai bölénypár 6. közös borja!

POSZT-igazgató: megdöbbenéssel fogadtuk a Magyar Színházi Társaság kilépését

2019.06.19

Kultúra

Megdöbbenéssel és szomorúan fogadtuk a Magyar Színházi Társaság (MSZT) bejelentését, miszerint kilépnek a fesztivált szervező cégből - közölte Magyar Attila, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) igazgatója arra reagálva, hogy hétfőn a szakmai érdekképviselet bejelentette: kilépnek a fesztivált szervező cégből, mivel kisebbségi tulajdonosként nem áll módukban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat.

Új kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen

2019.06.18

Aktuális

Június 11-én kedden délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Corpus limitum imperii Romani (CLIR) Nemzetközi Akadémiai Kutatóközpontot, amely a Miniszterelnökség, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében jött létre.

Féláron vonatozhatunk az orfűi fesztiválra

2019.06.17

Aktuális

A MÁV-START és a GYSEV június 19-22. közötti Fishing on Orfű Fesztiválra utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a pécsi vasútállomásig.

A Nemzeti Színház Woyzeck című előadása lett a legjobb a POSZT-on

2019.06.16

Kultúra

A Nemzeti Színház Woyzeck című darabja lett a legjobb előadás a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át a pécsi Kodály Központban.

Pécsett folytatódott az Úton van a Cziffra Központ roadshow

2019.06.15

Kultúra

Pécsre érkezett június 14-én az Úton van a Cziffra központ országos kulturális roadshow. A megyeszékhelyi eseményen az érdeklődők részt vehetettek az Utca-SzAK nyílt drámaóráján, és egy igazi kulturális csemegének számító különleges koncert is várta a közönséget, ahol együtt zenélt Szinetár Dóra és a Romengo zenekar.

Az Eötvös utcával folytatódik Komlón a járdaépítés

2019.06.14

Aktuális

Hatmillió forintos beruházással folyatódik a komlói Eötvös utca környezetének felújítása. A munkát a Városgondnokság és a helyi közfoglalkoztatottak közösen végzik.

Félmilliárd forintból újult meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2019.06.12

Aktuális

Átadták a több mint félmilliárd forintból megújult 2,5 hektáros Szepessy parkot Mohácson - tájékoztatta a mohácsi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Baranyában is sok CSOK-kal megvehető házat számoltak

2019.06.06

Helyi hírek

Jelenleg mindössze ötezer olyan családi házat hirdetnek eladásra tulajdonosaik országszerte, amely alkalmas a falusi csok felvételére. A szigetelt, falusi csok felvételére alkalmas házak ára átlagosan 4 millió forinttal több, mint szigeteletlen társaiké - derül ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss kutatásából.

Modern szállás épül Bólyban az ipari parkban dolgozóknak

2019.06.05

Aktuális

Bóly városa több mint 300 millió forintos támogatást nyert munkásszállás létrehozására annak a központi munkaerőpiaci programnak a keretében, amelyet tavaly ősszel hirdetett meg a Pénzügyminisztérium.

Csalás miatt emeltek vádat egy gyógyszertári szakasszisztens ellen Pécsen

2019.06.04

Aktuális

Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy gyógyszertári asszisztens ellen, aki jogtalanul használta egy vásárló egészségpénztári kártyáját csaknem két éven át, több mint kétszáz esetben, egymillió forintos kárt okozva ezzel - közölte a Baranya Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Mintegy harminc ingyenes program szerepel a pécsi Sétatér Fesztivál kínálatában

2019.06.03

Kultúra

Mintegy harminc ingyenes programmal - köztük a Magashegyi Underground, a Mörk és a The Blackbirds koncertjével -, valamint kézműves gasztronómiai kínálattal várja látogatóit a Sétatér Fesztivál, amelyet június 6. és 16. között rendeznek meg a pécsi bazilika előtti téren.

A Pécsi Gyermekklinikát díszíti az ország első interaktív mesefala

2019.06.02

Aktuális

Ilyen máshol nincs: állatfigurákkal festett mesefal, amin kifejezetten erre a folyosóra tervezett egyedi, kézzel készült fajátékok hivatottak elterelni a vizsgálatokra váró kisebb és nagyobb gyermekek figyelmét. A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika ambuláns folyosójának így átalakított változatát május 30-án adták át hivatalosan.

Kerékpárút épül Szentlőrinc és Tarcsapuszta között

2019.06.22

Aktuális

Megkezdődtek a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő kerékpárút építési munkái. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzat és Szentlőrinc városa konzorciumi partnerségben.

Pécsen is elindította közösségi robogómegosztó szolgáltatását a Blinkee.city

2019.06.21

Gazdaság

Elindította elektromos robogókra épülő közösségi közlekedési rendszerét Pécsen is a Blinkee.city Kft., a szolgáltatás bevezetését az E.ON Hungária Zrt. támogatja egy hazai vállalkozással együttműködésben - közölte az E.ON pénteken az MTI-vel.

Kegyhelyet újítottak fel Komló-Mecsekjánosin

2019.06.19

Aktuális

Ha őrizzük a hitet, a kereszténységet, megőrizzük a kultúrát is - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Komló-Mecsekjánosin szerdán.

Átadták a pécsi közösségi kerékpármegosztó rendszert, a PécsiKét

2019.06.19

Aktuális

Hetven, villanymotoros rásegítéssel működő kerékpárral, valamint a pécsi belváros hét pontján elhelyezett töltő-dokkoló állomással közösségi kerékpáros közlekedési rendszer kezdte meg működését a baranyai megyeszékhelyen szerdán.

A nyári balesetek megelőzésére hívták fel a siklósi gyerekek figyelmét

2019.06.18

Aktuális

Kutyás bemutatóval is készültek a rendőrök a Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén megtartott prevenciós foglalkozásokon.

Tűzoltói biztosítás mellett zajlik majd a szerdai fáklyázás Baranyában

2019.06.17

Aktuális

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. tervezett karbantartást végez a földgázhálózaton 2019. június 19-én hajnali 7:00 órától várhatóan 20-án hajnali 7:00 óráig.

Elítélték a parkolóőrökre lövöldöző férfit Pécsen

2019.06.15

Aktuális

Jogerősen két év négy hónap börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki tavaly tavasszal a baranyai megyeszékhely belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gázriasztófegyverrel - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Pécsi tűzoltók a régió legjobb sofőrei

2019.06.14

Aktuális

Tegnapelőtt Taszáron rendezték meg a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági verseny regionális fordulóját, ahol készenléti és ügyintéző kategóriában mérték össze tudásukat Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye gépjárművezetői.

Három tó várja a felfrissülni vágyókat Baranyában

2019.06.14

Aktuális

Baranya megyében három tóban javasolják a fürdést a kormányhivatal szakemberei: az Orfűi-tónál lévő Kistó strandon, a Pécsi-tó gát melletti részénél, valamint az Abaligeti-tó szabadstrandján biztonságosan megmártózhatunk a hőségben.

Baranyában is elindult a Nyári diákmunka program

2019.06.11

Helyi hírek

A Pénzügyminisztérium kezdeményezésének köszönhetően országosan mintegy 30 ezer, Baranyában pedig legalább 1 200 diák kaphat munkalehetőséget. A 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók az önkormányzati szférában, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, illetve a turizmus területén helyezkedhetnek el.

Baranyából is volt megfigyelő Portugáliában

2019.06.05

Aktuális

Magyar szakemberek is részt vettek május 29-e és június 1-je között a CASCADE'19 elnevezésű, 48 órás, komplex katasztrófavédelmi gyakorlaton Portugáliában. A rendezvényre két tucat európai, ázsiai és afrikai országból összesen 35 megfigyelő érkezett, akik az értékelésen túl a folytatásra is javaslatot tettek.

Nem áll le a csatornahálózat bővítésével Komló

2019.06.05

Aktuális

A tervezetthez képes több mint 60 millió forinttal kevesebbe került a végéhez közeledő komlói szennyvízprojekt. A maradványösszegből a város a tervezetten felül tudja bővíteni a csatornahálózatot, újabb ingatlanokat bekapcsolva.

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2019.06.04

Kultúra

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Fennállásásnak 70. évfordulóját ünnepli Európa második legnagyobb szőlőgénbankjának fenntartója

2019.06.03

Aktuális

Kiállítással és tudományos konferenciával ünnepli fennállásának 70. évfordulóját Európa második legnagyobb, 1600 tételből álló szőlő génállomány-gyűjteményének fenntartója, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete júniusban.

Bemutatták a Szalkai-kódex hasonmás kiadását Esztergomban

2019.06.01

Kultúra

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.