2020.01.23, Csütörtök

Baranya megye

Több mint 600 ezren látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira és helyszíneire tavaly

2020.01.21

Kultúra

Tavaly is több mint 600 ezer ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) helyszíneire, rendezvényeire egy év alatt - közölte az társaság kedden az MTI-vel.

Vasárnap újból képviselőket választanak Apátvarasdon

2020.01.20

Aktuális

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap a Baranya megyei Apátvarasdon, ahol október 13-án csak polgármestert választottak, mert nem volt elég képviselőjelölt.

Zongorát kapott a pécsi főpályaudvar

2020.01.19

Aktuális

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.

Több mint negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el a pécsi erőműben

2020.01.17

Aktuális

A karácsonyi ünnepek után kidobott mintegy 40-45 tonna fenyőfát égetnek el idén a pécsi erőműben - tájékoztatta Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) az MTI-t.

Gyermekorvosi rendelőt építenek, háziorvosi rendelőt újítanak fel Pécsen

2020.01.14

Aktuális

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően - tájékoztatta a pécsi önkormányzat az MTI-t.

Befejezték a nyomozást a sikkasztó pécsi valutaváltó ügyében

2020.01.13

Aktuális

Befejezték a nyomozást annak a pécsi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint harmincmillió forintot sikkasztott el egy valutaváltó alkalmazottjaként - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátékával nyitja Beethoven-emlékévét a Pannon Filharmonikusok zenekar

2020.01.09

Kultúra

A kétszázötven éve született Ludwig van Beethoven tiszteletére számos előadáson csendülnek fel a komponista művei a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) koncertjein - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

Továbbra is többfelé rossz a levegő

2020.01.03

Aktuális

Többfelé továbbra is rossz a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken a Facebook-oldalán.

Őrizetben az embercsempészek

2019.12.23

Aktuális

Két szír, valamint egy magyar állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

Halálos iramban

2019.12.20

Aktuális

A késő délutáni forgalomban kezdett el versenyezni egymással két autós Pécsett, a rendőrök azonnal 300 ezer forint pénzbírságot szabtak ki mindkét járművezető részére.

Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

2019.12.14

Kultúra

A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.

Kortárs képzőművészek munkái láthatóak a pécsi m21 Galériában

2019.12.14

Kultúra

A harmincöt évnél fiatalabb, tehetséges képzőművészeknek járó idei Derkovits-ösztöndíjban részesülő alkotók mutatkoznak be munkáikkal a pécsi Zsolnay-negyed m21 Galériájában pénteken nyíló kiállításon - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Rendhagyó őrjárat Baranyában

2019.12.12

Aktuális

Pécsett és Szigetváron is elindult az ünnepek előtti prevenciós őrjárat.

Átadták a PTE-n az ország első marokkói konzulátusi irodáját

2019.12.10

Kultúra

A most létrejött konzulátus történelmileg az első Magyarország tekintetében az észak-afrikai ország irányából.

Száz darab orosz fejlesztésű repülőgépet rendeltek meg a pécsi Magnus Aircraft Zrt-től

2019.12.07

Gazdaság

A pécsi repülőgépgyár a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az első száz darabot a létesítményben készülő típusok egyikéből - közölte a Pécs-Pogányban korábban összeszerelő üzemet és kompozitgyárat építő, magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. szombaton az MTI-vel.

Munkabeszüntetést fontolgat a pécsi közlekedési vállalat mellett működő szakszervezet - az önkormányzat türelmet kér

2020.01.20

Aktuális

Felhatalmazta a bértárgyalások folytatására a pécsi közösségi szolgáltatásokat ellátó Tüke Busz Zrt. menedzsmentjét a baranyai megyeszékhely önkormányzata azt követően, hogy a vállalatnál működő egyik szakszervezet bejelentette: ha január 31-ig nem sikerül a dolgozók idei bérfejlesztéséről megállapodniuk, sztrájk megszervezésébe kezdenek.

Soha nem látott számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

2020.01.20

Kultúra

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Használt gumiabroncsokból készíti alkotásait egy mohácsi művész

2020.01.17

Aktuális

A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

Busó Expressz vonat Mohácsra Budapestről

2020.01.14

Aktuális

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

Sikeresen zárult a „Tabuk nélkül” című műhelysorozat első fele Pécsett

2020.01.13

Aktuális

A programsorozat kiemelt hangsúlyt fektet a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzésére.

Eladja a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius

2020.01.10

Aktuális

Eladja a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius Zrt., a vevők a Hotel Palatinus Kft. és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft.; a vételár üzleti titok - közölték a cégek az MTI-vel pénteken.

Két bemutató lesz a januárban a pécsi Bóbita Bábszínházban

2020.01.07

Kultúra

Két bemutató mellett egy vendégelőadást is megtekinthet, valamint kiállításon is részt vehet a pécsi Bóbita Bábszínház közönsége januárban - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

Családi ház égett Mohácson

2020.01.02

Aktuális

Szilveszter éjszaka Mohács Szőlőhegyen is kigyulladt egy családi ház.

Húszmilliót nyert kárelhárításra Komló

2019.12.21

Gazdaság

Jelentős összeget, 21,3 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-keretéből az időjárás okozta károk helyreállítására. A közel tucatnyi érintett helyszínen jövőre kezdődik a munka.

Pécsi gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt

2019.12.19

Aktuális

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium ZsANK nevű csapata lett az első a már hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen. Az országos döntőben A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevű békéscsabai csapat végzett a második helyen, míg a harmadik a ceglédi Team Wilson lett - közölte a rendező PénzSztár Versenyközpont az MTI-t szerdán.

Csaknem kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtott végre a királyegyházi cementgyár

2019.12.14

Gazdaság

Közel kétmilliárd forint értékű környezetvédelmi célú beruházást adott át a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve gyárat működtető Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) pénteken.

Közös koncertet ad az Amadinda Ütőegyüttes a Pannon Filharmonikusokkal Pécsen

2019.12.13

Kultúra

A fennállásának harmincötödik évfordulóját idén ünneplő Amadinda Ütőegyüttes lép fel vendégszereplőként a Pannon Filharmonikusok (PFZ) szombati hangversenyén, a pécsi Kodály Központban.

Vízvezeték-cserére nyert pénzt Komló

2019.12.11

Aktuális

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 13 és fél millió forintot nyert a város önkormányzata a Kossuth Lajos utca alatti vízvezetékek cseréjére. A támogatás a már részben elkészült beruházás költségeinek 70%-át fedezi.

Alsómocsolád, a 725 éves közösség

2019.12.10

Aktuális

725 éve annak, hogy Alsómocsoládot, a Baranyai Hegyhát egyik ékkövét, „Mocholay„ néven először említi egy oklevél úgy, mint a Veszprémi Apátság jobbágy faluját. 1294-et írtunk akkor.

Új épületszárnnyal bővült a pécsi a Szent Lőrinc Gondozóotthon

2019.12.06

Aktuális

Az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak, amely soha nem lehet állami monopólium - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Pécsen.