2024.07.18, Csütörtök

Két nap az innováció jegyében

mti

2017.05.21. 19:10

2017. május 22. és 23-án innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen, melyen az egyetem innovatív kutatócsoportjai, díjazott kutatói és céges partnerei mutatkoznak be a felsőoktatási intézmény Szentágothai János Kutatóközpontjában.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a nyitónapon a PTE innovációs díjának várományosaié lesz a főszerep, ők támogatásban részesített ötleteiket mutatják majd be a közönségnek.

Ugyancsak hétfőn ismerhetik meg az érdeklődők a helyi innovációs ökoszisztéma kiépítéséhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból támogatást elnyert Negos Zrt. projektjét, illetve bemutatkozik az infokommunikációs start-upokat támogató Input program - írták a közleményben, amelyben arra is kitértek, hogy aznap tartják a PTE kiválósági centrumjainak beszámolóját is.

Hozzátették: kedden az egyetemi kutatócsoportok és a vállalatok közötti együttműködések kialakítását, elmélyítését szolgáló workshopokat rendeznek, ezeken az információtechnológiai, a háromdimenziós, a fogászati és a műszergyártási innovációk kerülnek fókuszba.

A PTE azt is jelezte, mindkét nap innovációs kiállítást is láthatnak a résztvevők, akik a többi között vezérelt drónokkal, háromdimenziós nyomtatókkal és újszerű orvostechnológiai műszerekkel ismerkedhetnek meg.
 

Forrás: mti

AktuálisPécsi Tudományegyetemoktatásinnováció