2023.09.30, Szombat
Családi programok sokaságával várják az idei Rozé Fesztivál vendégeit
Fotó: facebook.com/villanyirozemaraton

Családi programok sokaságával várják az idei Rozé Fesztivál vendégeit

mti

2017.06.26. 14:41

2017. július 14-15-én mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várnak minden érdeklődőt a hetedik Rozé Fesztiválra Villányban.

 A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint latin fiestával tarkított karneváli hangulat fogadja majd a borvidék központjába látogatókat.

Július 15-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók - zenés felvonulás kíséretében - három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli.

A leggyorsabb és a legkreatívabb indulók helyi rozéborokat, valamint villányi és balatonföldvári vendégéjszakákat is nyerhetnek. A díjak átadása után a futók és a közönség is részese lehet a "villányi szódaháborúnak".

Az MTI-vel közölték, hogy az idei Rozémaratonon ezer feletti indulóra számítanak.

Kitértek arra is, hogy július 15-én a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó-hegyre várják a szervezők az érdeklődőket egy különleges borbarangolásra.

A közönség szórakoztatásáról pénteken a pécsi Pixelplants, a The Biebers és a Intermezzo Latin Club nevű formáció, szombaton pedig mások mellett az Anna and the Barbies és Dallos Bogi gondoskodik. 

 

Forrás: mti

AktuálisfesztiválvillánygasztronómiaRozé FesztiválRozémaraton