2024.07.19, Péntek
Támogatta a Pécsi Tudományegyetem modellváltását az intézmény szenátusa
Illusztráció: pexels.com

Támogatta a Pécsi Tudományegyetem modellváltását az intézmény szenátusa

MTI

2021.02.01. 08:25

A szenátus online élőben közvetített nyilvános rendkívüli ülésén 29 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett, "komoly feltételekkel mondott igent" a modellváltásra.

Támogatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa pénteken elfogadott határozatával az intézmény modellváltását.

Az egyetem az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szenátus pénteki, online élőben közvetített nyilvános rendkívüli ülésén 29 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett, "komoly feltételekkel mondott igent" a modellváltásra. Közölték, hogy az ülés előtt intenzív egyeztetések folytak, kari fórumokon is, amelyeken a rektori vezetés is képviseltette magát.

Kitértek arra, hogy a testület nem egyszerű többséggel, hanem kétharmaddal döntött "a történelmi jelentőségű szavazáson" Heidl György, a PTE Bölcsész- és Társadalomtudományi Kara dékánjának kezdeményezésére.

A PTE ismertetése szerint a határozati javaslatban egyebek mellett az oktatás, kutatás, művészeti tevékenység szabad művelésének biztosítása, a szenátus jogkörének erősítése, az egyetem egységének megőrzése - beleértve minden kart, egységet, klinikumot -, a kuratóriumi tagok delegálásával kapcsolatban javaslati jogkör szerepel, tekintettel az egyetem összetett képzési portfóliójára.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetemfelsőoktatás