2024.07.18, Csütörtök

Letették a PVSK új pécsi csarnokának alapkövét

mti

2017.06.14. 19:24

A Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) 2000 négyzetméteres - nettó 860 millió forintból megvalósuló - multifunkcionális munkacsarnoka több sportág művelésére is alkalmas lesz.

A PVSK Verseny utcai központjában rendezett ünnepségen elhangzott: a parketta-borítású 20x40 méteres küzdőteret is magába foglaló csarnok több mint száz fő befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik majd a szociális és közösségi terek mellett.

A nagyobb részt társasági adó-támogatásból (TAO) és a pécsi önkormányzat 100 millió forintos támogatásával megépülő beruházás kivitelezése csütörtökön kezdődik és tervek szerint jövőre be is fejeződik. Az eseményen egyúttal felavatták a PVSK két új B3x3-pályáját is, amelyekhez 130 fős lelátó is tartozik.

Czerpán István, az 1919-ben alapított PVSK elnöke köszöntőjében az összefogás fontosságát hangoztatva és a klub eredményeit, sikereit is felidézve úgy fogalmazott: "mintegy százéves egyesületünk megszolgálta az új csarnokot".

Közölte: a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára méltatta az utánpótlássportolók számának radikális növelését célzó szövetségi programokat. Ezek - folytatta - akkor tudnak valódi eredményt biztosítani, ha a fiatal kosárlabdázó számára megfelelő eszközöket, szakembereket, és létesítményeket tudnak biztosítani. A szövetség 2011 óta támogatja a tornatermek és csarnokok felújítását és építését - idézte fel.  

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a beruházásról hangsúlyozta: "aki épít, annak van jövője". A PVSK férfi kosárlabda-szakosztályának elnöki tisztét is betöltő politikus kitért arra, hogy a jövő építésének alapját a klub stabil jelene biztosítja, majd köszönetet mondott a beruházást lehetővé tévő szereplőknek, köztük az önkormányzatnak, az egyesületnek, annak sportoló legendáinak és a szövetségnek.         

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a közelmúlt pécsi sportberuházásait felelevenítve arról beszélt, hogy a magyar kormány energiákat nem kímélve próbálja azt a mulasztást pótolni, ami húsz éven keresztül jellemezte a magyar sportéletet, különösen az infrastruktúra területén.     

Iványi Dalma, a PVSK kosárlabda utánpótlásedzője az új munkacsarnokot "hatalmas mérföldkőnek" nevezve kijelentette: a klubnak van múltja, jelene és jövője. Kitért rá, hogy az új létesítmény sportolóiknak "extra motivációt" is ad.     

A klub korábbi közlése szerint az új létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.
 

Forrás: mti

PécssportberuházásokAktuálisalapkőletételPécsi Vasutas Sportkörmultifunkcionális munkacsarnok