2024.04.25, Csütörtök
Újonc tűzoltók érkeztek Baranyába
Fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Újonc tűzoltók érkeztek Baranyába

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.06.30. 17:04

A 2017. június 28-án, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban esküt tett hetvenöt tiszthelyettessel együtt most már nagyjából ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vezetői, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, a társszervek vezetői, a rendészeti szakgimnáziumok igazgatói részvételével tartott ünnepségen a Himnusz hangjait követően a végzősök tiszthelyettesi fogadalmat tettek.          

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt fogadta a megye új tűzoltóit. Karsa Róbert tűzoltó ezredes –igazgató-helyettes – köszöntötte a frissen végzetteket, majd a pécsi, a siklósi, a szigetvári és a mohácsi tűzoltó-parancsnokok köszöntötték a megjelenteket. Tájékoztatást kaptak a tűzoltókkal szemben támasztott követelményekről, elvárásokról majd a frissen végzett tűzoltók bemutatkozása következett. Az igazgató-helyettes és a parancsnokok részéletesen beszéltek a tűzoltók kiképzéséről, felkészítéséről és a napirend jelentőségéről. Hozzátették, fontos hogy a most megszerzett elméleti tudás után gyakorlati tapasztalatokat is gyűjtsenek az újoncok.

Az állománybővítéssel a mohácsi, a siklósi, a szigetvári és a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokságra kerültek új kollégák.  Mindannyian beosztott tűzoltóként kezdik meg a szolgálatot.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, kinevezte tűzoltó őrmesterré, egyben beosztott tűzoltói beosztásba, a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába:

  • JAHN ANDRÁS URAT
  • ÖMBÖLI VIKTOR URAT
  • SZÉP MÁTÉ URAT
  • BURÁNY GÁBOR URAT
  • HENCZ GÁBOR URAT
  • KOLÓNYI CSABA URAT

A mohácsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába:

  • WINDISCHMANN DÁVID ROLAND URATA

A szigetvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába:

  • KEMÉNY BÁLINT URAT

A siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába:

  • KOVÁCS JENŐ URAT

A fogadási rendezvényt követően minden újonc tűzoltó a saját szolgálati helyén, ismerkedett meg a laktanyával, a szolgálati csoportokkal és a napirenddel.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisBaranya megyeKatasztrófavédelemtűzoltóságállománybővítés