2024.05.28, Kedd

Startol az első Pécsi Tanuló Fesztivál

mti

2017.09.14. 14:22

Először rendezik meg a pénteken kezdődő Pécsi Tanuló Fesztivált a baranyai megyeszékhelyen.

A fesztivál megrendezésére az ad lehetőséget, hogy a város korábban elnyerte az UNESCO Tanuló város díját (Global Learning City Award) - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a kétnapos esemény a környezeti nevelés, a képességfejlesztés, a tudástranszfer, a kultúra és a művészetek témaköreit öleli fel. Célja, hogy segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, fokozza a tanulási teljesítményt.

A rendezvénysorozat témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők. A fesztivál keretében 73 szervezet 130 programot rendez 27 helyszínen.

A résztvevőket kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők várják, de zenei előadásokat, divatbemutatókat, koncerteket és táncházat is tartanak. A programban erőmű- és patikalátogatás, gyógyszerkészítés, digitális fejlesztő játék, kutyaterápiás bemutató is szerepel.

A fő helyszínek között van a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza, a Jókai tér és a Búza tér.

További részletek a tanulofesztival.ckh.hu honlapon találhatóak.

 

Forrás: mti

PécsAktuálisprogramok2017oktatásfesztiválPécsi Tanuló Fesztiválképességfejlesztés