2024.06.16, Vasárnap

programok

Kétszázötven program az idei Bőköz Fesztiválon

2024.05.15

Helyi hírek

Mintegy kétszázötven programmal várják a közönséget a hagyományos dél-baranyai összművészeti eseményen, a Bőköz Fesztiválon, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeznek meg ormánsági településeken augusztus 15. és 25. között - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Száz és száz baranyai siker Siklóson

2024.04.19

Helyi hírek

Baranya száznál sokkal több sikeres ötletnek, kezdeményezésnek és történetnek ad otthont, amelyek kevés figyelmet kapnak, pedig mindegyik példa rá, hogy ha van vízió, ha van szándék, ha van összefogás, akkor a siker sem marad el. A Felelősséggel Baranyáért Egyesület „100 baranyai siker” eseménysorozatának következő megállója ezúttal Siklós, ahol ilyen és ehhez hasonló sikertörténetek mutatkoznak be.

Zsolnay Örökségkezelő tavalyi mérlege - Több mint félmillió látogató és háromezer program

2024.02.02

Helyi hírek

Hobo, Csík Zenekar, Zorán, Európa Kiadó - csak néhány név a sokból, akiket idén Pécsen láthatnak, hallhatnak a Zsolnay Örökségkezelő programjaiban.

Zenekar küldetéssel - Oláh Dezső Vibratone Quartet koncertje az E78-ban

2024.01.17

Kultúra

Magyarország legdinamikusabban fejlődő jazzkvartettje, az Oláh Dezső Vibratone Quartet koncertezik a Zsolnay Központban.

Idegenvezetést szerveznek január 5-én a Pintér-kert Arborétumban

2024.01.05

Helyi hírek

A résztvevők szakvezető kalauzolásával betekintést nyerhetnek a közel száz éves múltra visszatekintő gyűjteményes kertben megtalálható különleges örökzöldek, gyümölcsfák, díszfák világába.

Ünnepi koncertekkel, fényfestéssel és több mint félszáz kiállítóval várják az ünnepre készülődőket Pécsen

2023.11.28

Helyi hírek

Ünnepi koncertekkel, kivilágított karácsonyi alakokkal, fényfestéssel és több mint félszáz kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják a pécsi belvárosba érkezőket a december 1. és 24. között zajló Adventi Kézműves és Mesevásáron.

Főzdekocsmák Éjszakája - különleges esti főzdelátogatással várják az érdeklődőket Pécsen

2023.10.04

Helyi hírek

Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én, szombaton. Többek között összehangolt kocsmakvíz és éjszakai sörfőzdelátogatás is lesz.

Kutatók éjszakája - Országszerte csaknem 200 helyszínen várják a tudomány iránt érdeklődőket

2023.09.27

Országos hírek

Idén országszerte csaknem kétszáz helyszínen mintegy 2600 programmal várják a tudomány iránt érdeklődőket szeptember 29-én és 30-án, a Kutatók éjszakáján, az ország legjelentősebb tudományos fesztiválján - hangzott el az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Színpadi produkciók és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

2023.09.19

Helyi hírek

A Punnany Massif, a The Biebers mellett színpadi produkciókkal, gyerekprogramokkal és a környék legjobb boraival várják a 27. Európai bordalfesztivállal és a Tanuló város fesztivállal kiegészülő Pécsi Napok látogatóit szeptember 20. és 24. között.

Idén ismét Tanuló Város Fesztivált rendez Pécs

2023.08.23

Helyi hírek

A város az idei Pécsi Napok keretében megrendezi a 7. Pécsi Tanuló Város Fesztivált - olvasható a pecs.hu honlapján.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

Több mint száz program az idei Bőköz Fesztiválon

2023.08.04

Helyi hírek

Több mint száz program, köztük a Presser Gáborral és Karácsony Jánossal kiegészült Csík zenekar, Besenczi Árpád és Mikó István előadásai várják a közönséget augusztus 17. és 20. között az idei Bőköz Fesztiválon, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg az Ormánság négy településén.

Zenei esteket rendeznek nyáron a Pécsi Művészetek és Irodalom Házának belső udvarában

2023.05.17

Helyi hírek

Németh Juci, Pokorny Lia, Kéméndi Tamás és a Jávorkai trió is fellép a Pécsi Művészetek és Irodalom Házának belső udvarában május vége és augusztus közepe között megrendezett Hild Music Garden sorozatban.

Csaknem negyven programmal rendezik meg a hagyományos pécsi Zsolnay Pikniket

2023.04.21

Helyi hírek

Csaknem negyven, javarészt szabadtéri és ingyenes kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek az idei Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-án és 21-én - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Március 15. - Felvonulás és koncertek is lesznek Pécsen

2023.03.09

Helyi hírek

Két helyszínen, lovasok, huszárok részvételével, felvonulással, színjátékkal és koncertekkel várják az érdeklődőket március 15-én Pécsen - közölte a város ünnepi programjait szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) szerdán az MTI-vel.

Harminc helyszínen kínál programokat a júliusi Zsolnay Fényfesztivál Pécsen

2024.05.12

Helyi hírek

Harminc helyszínen kínál programokat városszerte az idén július 4. és 7. között immár nyolcadik alkalommal zajló pécsi Zsolnay Fényfesztivál. A rendezvény legnagyobb attrakciójának számító nemzetközi fényfestő verseny témája ezúttal a Rubik-féle bűvös kocka lesz - közölték a szervezők csütörtökön.

Václav Havel művét mutatják be a Pécsi Nemzeti Színházban

2024.02.03

Kultúra

Már kaphatóak a jegyek az Audiencia című darab februári premierjére.

Ingyenes filmklubhálózat indult országszerte a művelődési házakban

2024.01.24

Országos hírek

A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve a Nemzeti Filmintézet országos filmklubhálózatot indított, amely 180 vidéki településre juttat el klasszikus és mai magyar filmeket rendszeres, ingyenes vetítéssorozatokkal, felkészült filmklubvezetőkkel.

Ráadás Kalap Jakab - Csiga Biga bábkoncertet rendeznek Pécsen

2024.01.06

Helyi hírek

A január 27-én, délután 15:00 órakor megrendezésre kerülő bábkoncert jegyei hamarosan kaphatóak lesznek, melynek a linkje először az új Facebook eseményben lesz megosztva.

Pécs kilencedszer is a húrokba csap: szombaton rendezik meg a Made in Pécs Fesztivált

2024.01.03

Helyi hírek

Január 6-án, délelőtt 10-kor elkezdődik a pécsi zene és a pécsi zenekarok legnagyobb ünnepe, a Made in Pécs Fesztivál.

A gyógyító kreativitástól a mesterséges intelligenciáig: idén is jön az Art&Science rendezvénysorozat Pécsre

2023.10.11

Helyi hírek

A művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia kapcsolatára fókuszál a PTE Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének Art&Science idei programsorozata, melyet október 10-19. között rendeznek Pécs több helyszínén.

Kutatók éjszakája - Több mint kétszáz program a Pécsi Tudományegyetem kutatóhelyein, laboratóriumaiban

2023.09.29

Helyi hírek

Több mint kétszáz programmal, egyebek mellett máskor nem látogatható helyszínek - így laboratóriumok és kutatóhelyek - bemutatásával várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szeptember 29-én, pénteken a Kutatók éjszakáján - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Három napon át kínál programokat az Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban

2023.09.22

Helyi hírek

Öt ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, sztárvendégként pedig Miklósa Erika és Horváth István operaénekes lép fel a 27. alkalommal megtartott - Pécsen és Villányban zajló - Európai Bordalfesztiválon szeptember 22. és 24. között.

Szeptember 9-én rendezik meg a Fuss a rákgyógyításért! jótékonysági prgramot Pécsen

2023.09.02

Helyi hírek

Szeptember 9-én lesz idén a Fuss rákgyógyásért! program, melynek keretében az Eurakvilo gyermekhospice alapítvány javára lehet jótékonykodni, egy, Pécs belvárosában futva vagy sétálva megtett 2,6 km-es táv teljesítésével - tájékoztatott róla a pecs.hu.

Koncertek, kiállítások, irodalmi és családi programok a pécsi Múzeumutca+ fesztiválon

2023.08.17

Helyi hírek

Koncertek, irodalmi események, kiállítások, tematikus foglalkozások és családi programok is várják a közönséget az augusztus 18. és 20. között Pécsen zajló Múzeumutca+ fesztiválon.

Augusztus 20. - Egész nap lesznek programok Pécsen

2023.08.15

Helyi hírek

Számos ingyenes családi programmal - köztük bábjátékkal, táncbemutatóval, koncerttel - várják a pécsi városi ünnepség résztvevőit augusztus 20-án.

Idén is több száz programmal várja a közönséget az Ördögkatlan fesztivál

2023.06.18

Helyi hírek

Idén is több száz programot, köztük színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínál az érdeklődőknek az immár 16. alkalommal megrendezett Ördögkatlan fesztivál augusztus 1. és 5. között - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Ismét játszótérré alakul át a pécsi kultnegyed gyereknap alkalmából

2023.05.12

Helyi hírek

TÖbbek között mászófal, óriáscsúszda, több ugrálóvár, motoros bemutató, bábszínház, vívás, sakk és a Vissza a jövőbe-filmekből ismertté vált autó, a DeLorean DMC-12 egy példánya is várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a hónap utolsó hétvégéjén, a gyereknap alkalmából.

Ma van a színházi világnap, számos teátrum készül programokkal

2023.03.27

Országos hírek

Ma van a színházi világnap, amelyre számos teátrum készül programokkal; a színházi ünnep alkalmából az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét, amelyet az idén Samiha Ayoub egyiptomi színésznő írt.

Hetven busócsoport, több mint kétezer maskarás búcsúztatja a telet a két hét múlva kezdődő mohácsi busójáráson

2023.02.03

Helyi hírek

A tervek szerint rekordszámú, 2200 maskarás és 70 busócsoport vesz részt a hagyományos mohácsi téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 16. és 21. között zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínáló busójáráson.