2024.04.19, Péntek

Az egész világot átalakító 3D nyomtatás aktuális állását mutatja be a Pécsi Tudományegyetem.

www.pte.hu

2017.10.04. 10:20

Még lehet regisztrálni a III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciára.

A III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciája 2017. október 5. és 6. között a Szentágothai János Kutatkóközpontban kerül megrendezésre Pécsett. Az idei Konferencia a "Biomedical use of 3D Printing", azaz az a 3D nyomtatás Orvosbiológiai felhaszálása címet kapta, megőrizve természetesen a már hagyománnyá váló Interdiszciplináris jelleget. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint az, hogy idén a Művészeti Kar szervezésében megvalósuló Design hét is összekapcsolódik a Konferenciával.

 

Természetesen nemcsak a szakma képviselőire számítunk, hanem szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinkre, amelyek között több, a technológiát az alapoktól kezdve bemutató előadás is megtalálható lesz. Programjaink abban is különlegesek, hogy más rendezvényektől eltérően a részvétel rajtuk ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

 

 

Idén minden eddiginél nagyobb számú külföldi vendég jelezte részvételét. A meghívottjaink közül is kiemelnénk Amy Karle-t, aki számtalan díjat nyert a 3D, Simon Vanooteghem-et az abszolút élvonalbeli „Materialise” képviselőjét és Philipp Brantnert a Baselben működő nemzetközi hírű 3D Labor radiológusát.

 

 

A 3D technológia fő sajátossága, hogy egyszerre hoz forradalmi átalakulást egymástól távol eső területeken is, és ezt a sokszínűséget demonstrálja a konferencia programja is. A tavalyi eseményhez képest még több neves külföldi és haza előadókat felvonultató rendezvényen kiderül, hogyan forradalmasítja a 3D technológia az ipart, a művészeteket és hogyan lehet a segítségével olyan orvosi beavatkozásokat végrehajtani, amelyek néhány éve még szinte elképzelhetetlenek voltak. Az alábbiakban a konferencián bemutatásra kerülő izgalmas, a szélesebb közvéleményt is foglalkoztató eredményekből és kutatási irányokból szemezgetünk.

ttp://conference.pte3d.hu/

 

Forrás: www.pte.hu

AktuálisPécsi Tudományegyetemkonferencia3D nyomtatásSzentágothai János Kutatóközpont Design hét