2024.04.19, Péntek

Jószolgálat napot tartottak a Telekom önkéntesei Pécsett

www.pecsiujsag.hu

2017.10.17. 19:57

Október 13-án, pénteken a Magyar Telekom Nyrt. 20 önkéntese Pécsett a Fogd a Kezem Alapítványnál önkéntes napot tartott, mely során az intézmény épületét és környezetét megszépítették. A Jószolgálat-díjas intézmény lakóinak megismerése mellett közösen támfalat építettek, falat festettek és a kerítést javították ki.

A Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Systems Magyarország vállalatcsoport múlt pénteken, országos programja keretében önkéntes napot szervezett több, mint ezer munkatársa részvételével. Az ország 33 helyszínén egyszerre zajló események egyik állomása volt Pécs október 13-án, pénteken, ahol 20 önkéntes kollégájuk vetette bele magát a segítő munkába a Fogd a Kezem Alapítvány intézményének és környezetének megszépítéséért.

 

 

Három fős csapatban az otthon lakóinak közreműködésével az alapítvány támfalát építették fel, falat festettek, valamint a kerítést szépítették meg. Az önkéntes nap a látható segítség mellett bepillantást nyújtott a Fogd a Kezem Alapítvány lakóotthonának mindennapjaiba, vendéglátóik körbe vezették az intézményben a Telekom csapatát, a közös munka és az ebéd pedig még személyesebbé tette ezt a különleges napot a résztvevők számára.

A Jószolgálat-díj fogyatékkal élőkért végzett szociális munka intézményi kategóriájának vállalati támogató partnere a Magyar Telekom Nyrt, ezért is esett a választás a pécsi Fogd a Kezem Alapítványra, ahol enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élőkről gondoskodnak a lakóotthonban és a napköziben. Az alapítványnál támogatják a fogyatékossággal élő fiatalok önállóságát, igyekeznek a képességeiknek megfelelő munkalehetőségekhez juttatni őket. Egyik legnagyobb sikerük az Ability Caféval való együttműködés, ahol szellemi fogyatékossággal élők is dolgozhatnak.

Az otthon alapítója Szvacsekné Jahn Margit, aki számára ez nem csupán egy munkahely, hanem életmű, immár 25 éve. Céljuk, hogy csökkenjen a társadalomban lévő távolság a sérült emberek és az épek között. Az alapítvány munkatársai egy finom étellel, saját készítésű lángossal köszönték meg a figyelmességet, valamint búcsúzóul minden segítő helyben készített ajándékot kapott.

 

PécsAktuálisTelekom önkéntes Fogd a Kezem Alapítványfogyatékkal élőkegyüttműködés