2024.06.25, Kedd

Nemzetközi Duna-régiós kulturális konferenciát szerveznek Pécsen

MTI

2017.10.12. 09:03

A Duna-menti országok számára rendeznek háromnapos nemzetközi konferenciát Pécsen, ahol az előadók a kulturális események szervezésének innovatív lehetőségeit mutatják be a résztvevők számára.

Az Európai Uniós INTERREG Duna Transznacionális program keretében hat ország kilenc partnerintézménye működik együtt két és fél éven keresztül a Duna-térség rejtett kulturális örökségének feltérképezésében - közölte a programot szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szerdán.
    

A 1,7 millió eurós összköltségvetésű projekt év elején indult, így a pécsi találkozó az első ilyen nemzetközi konferencia. A következő két évben Linzben és Regensburgban szerveznek hasonló tanácskozást.
    

Mint írják, az Európai Unió számára fontos, hogy a kultúra minél szélesebb rétegekhez juthasson el, és ezt leginkább úgy lehet elérni, ha a közvetítő munkában a művészek mellett tudósok, ügynökségek, és különböző intézmények is részt vesznek.

 

A Kodály Központba szervezett találkozó ezért azt a célt tűzte maga elé, hogy a Duna-térség kulturális és turisztikai helyszínei hasonló politikát alakítsanak ki, hogy a potenciális közönség számára hatékonyabban tudják kínálni kulturális programjaikat.
    

A témához kapcsolódnak oktatási, programszervezési és marketing lehetőségek is, ezekről szintén szó esik majd az előadások és viták során. 
    

A péntekig tartó rendezvényen Európa számos országából szólalnak fel a kulturális és a tudományos szcéna jeles képviselői.

PécsAktuálispécsi Kodály KözpontNemzetközi Duna-régiós kulturális konferencia