2023.11.29, Szerda

pécsi Kodály Központ

Haydn egyik legnépszerűbb művét tűzi műsorra a pécsi Pannon Filharmonikusok

2018.03.06

Nagycsütörtökön, március 29-én elsőként Joseph Haydn a Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művének eredetijét, majd annak kortárs adaptációját is műsorra tűzi a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) a pécsi Kodály Központban.

Pannon Filharmonikusok: megerősítette pozícióját tavaly a zenekar

2018.02.13

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) megerősítette pozícióját tavaly: 126 hangversenyt adott és 79 színházi előadásban működött közre, fellépésein több mint 100 ezer látogatót regisztráltak - olvasható a pécsi Kodály Központ rezidens együttesének 2017-es évét értékelő, az MTI-hez kedden eljuttatott összefoglalóban.

A cigányság egyik eredettörténetét feldolgozó oratóriumot mutatnak be Pécsett

2017.11.20

A cigányság egyik eredettörténetét feldolgozó, nagyszabású oratóriumot mutatnak be december 19-én a pécsi Kodály Központban a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében - jelentették be a szervezők hétfőn.

Jubileumi koncertet adott a 60 éves Mecsek Kórus

2017.10.18

Jubileumi koncerttel ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Mecsek Kórus kedden a pécsi Kodály Központban.

Kettős kórusjubileumot ünnepelnek a pécsi Kodály Központban

2017.10.09

Az ünnepi koncertet a pécsi Mecsek Kórus alapításának 60., a dombóvári Kapos Kórus pedig fennállásának 45. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.

Bach zongoraversenyét tűzi műsorra márciusban a Pannon Filharmonikusok zenekar

2018.02.23

Kultúra

Johann Sebastian Bach zongoraversenyét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) március 8-án a pécsi Kodály Központban: a művet csembaló helyett zongorán - Palojtay János előadásában - hallgathatja meg a közönség - közölte az együttes az MTI-vel.

Magyarországi német önkormányzatok gálát tartottak Pécsett

2018.01.14

Kitüntetések átadásával egybekötött gálaműsort tartott január 13-án a pécsi Kodály Központban a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Kiváló szólisták és díjnyertes kultúrcsoportok töltötték be a színpadot és arattak nagy elismerést, főként népzenei, néptánc- és népdalprodukcióikkal – pontosan úgy, ahogy az elmúlt esztendőkben mindig.

Élet és halál táncait tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok együttese a pécsi Kodály Központban

2017.11.10

Bogányi Gergely zongoraművész közreműködésével és Cristian Mandeal román dirigens vezényletével ad a tánc négy arcát bemutató, "stílusokon és korokon átívelő" koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) november 18-án a pécsi Kodály Központban.

Nemzetközi Duna-régiós kulturális konferenciát szerveznek Pécsen

2017.10.12

A Duna-menti országok számára rendeznek háromnapos nemzetközi konferenciát Pécsen, ahol az előadók a kulturális események szervezésének innovatív lehetőségeit mutatják be a résztvevők számára.

Pécsett és Debrecenben rendez jótékonysági koncertet a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány

2017.10.04

A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Pécsi Vonósok is fellépnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány debreceni és pécsi Adventi dallamok című jótékonysági koncertjein decemberben.