2024.03.02, Szombat
Sorra dőltek ki a fák a Baranya megyében

Sorra dőltek ki a fák a Baranya megyében

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.10.24. 14:57

Hétfő délutánig huszonnyolc káresemény történt a szélsőséges időjárás következtében.

Pécsett a Zurna dűlőben egy nagyméretű tuja dőlt az útra, teljes útzárat képezve, az Endresz Görgy utcában egy fenyőfa dőlt egy személygépkocsira. A Péter utcában egy akácfa dőlt az útra és teljes útzárat képzett. A Zsinkó István utcában egy gesztenyefa dőlt két ott parkoló személygépkocsira, nagy károkat okozva. A Janus Pannonius utcában egy tíz méteres hársfa torlaszolta el az utat. Nagy Ferenc téren egy fa ága dőlt az épület oldalára. A Hegedűs János utcában egy fűzfa dőlt az útra, leszakítva a közvilágítási kábelt, akadályozva az úton való haladást. Fák dőltek ki továbbá az Ángyán János utcában, Ajtósi Dürere utcában, Diófa utcában, Wass Albert utcában, Zöldellő utcában, Bessenyei utcában.

 

 

Pécsett a Gyönygvirág utcában egy ház előtetőjét rongálta mega vihar, az Indóház téren a vasútállomáson egy épület egy részén bontotta meg  a szél a bádoglemezt, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat, felsővezetékeket és a vasúti forgalmat. Pécsváradon a hétvégén tartott Leányvásár rendezvényterületén kapott fel és dobott a szél az útra egy el nem bontott sátrat

Drávafokra, Erdősmecskére, Magyarszékre és Pellérdre is vonultak a tűzoltók fakidőlés miatt.

Az eddigi adatok szerint hét esetben keletkezett anyagi kár, személyi sérülés nem történt.

Az esetek felszámolását öt különálló egység végezte. A pécsi hivatásos tűzoltók munkáját segítette egy alkalommal a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület.

 

PécsAktuálisBaranya megyefaszélsőséges időjárásútzárkártűzoltó