2024.03.28, Csütörtök
Vaddisznóval, rókával keltették fel a pécsi kisiskolások figyelmét

Vaddisznóval, rókával keltették fel a pécsi kisiskolások figyelmét

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.10.17. 19:39

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolában a Deák Napok keretein belül az előadók különböző szakmákkal ismertették meg a diákokat.

Az iskola tanárai a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályának munkatársát, Ádám Jenő tű. századost, kérték fel, hogy tartson előadást az általános iskola első és második osztályos tanulóinak a vadászatról, mint szakmáról, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó erdő- és erdőtűz védelem témákban.

 

 

A gyerekek megismerkedhettek a tűzrakási szabályokkal, az erdőben tanúsított helyes magatartással, továbbá hasznos tanácsokat kaptak az erdő állataival való váratlan találkozások kezelésével kapcsolatban is. A kisiskolások érdeklődve figyelték Ádám Jenő előadását, aki hobbi szinten vadászik és elhivatott az erdő védelmében.

 

 

Szó esett még vadfajokról, vadászati módokról, eszközökről, továbbá a nebulók ismereteket szereztek a vadászat történetéből, illetve annak fejlődéséről. Jenő nagy figyelmet szentelt annak, hogy elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mit szabad és mit nem szabad tenni vadakkal való találkozás esetén. A gyerkőcök nagyon befogadóak voltak, reméljük hazafelé elmesélték a szüleiknek az iskolában hallottakat, és a felnőttek is körültekintően járnak el, ha a szabadban tüzet raknak!

 

Galéria

PécsAktuálisBaranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságiskolásokvadászaterdőerdőtűz