2024.06.24, Hétfő

Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megkezdte működését a negyedik őrs a megyében

2021.02.17

Helyi hírek

A villányi őrs indulásával a korábbi átlagosan húszperces vonulási idő tizenhárom percre csökken.

Hétvégén harminchat bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra

2020.07.15

Aktuális

Hét alkalommal tűzesethez vonultak a megye tűzoltói, huszonötször volt szükség műszaki mentésre, és négy jelzés tévesnek bizonyult.

Új eszközöket vehettek át a Baranya Megyei önkéntesek

2018.12.05

Aktuális

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December negyedikén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

A kirándulókat figyelmezteti a Baranya Megyei Katasztrófavédelem

2018.07.14

Aktuális

A tűz- és balesetmentes kikapcsolódás érdekében a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét néhány alapvető szabályra, amit a nyugodt és biztonságos időtöltés érdekében érdemes megtenni.

Rendvédelmi és civil szervezetek ajándékozták meg a pécsi gyermekotthon lakóit

2018.04.01

Aktuális

Már hagyománnyá vált, hogy a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviselteti magát a Baranyai Motoros Polgárőr Egyesület által szervezett húsvéti jótékonysági rendezvényen

Ünnepséget tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelemnél

2018.03.01

A nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából ünnepséget tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Megújították az együttműködési megállapodást Baranya megyével

2018.01.16

Aktuális

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Évek óta jól működik a közös munka a két szervezet között, a jövőben is folytatják a közös gyakorlatok és továbbképzések szervezését.

Vaddisznóval, rókával keltették fel a pécsi kisiskolások figyelmét

2017.10.17

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolában a Deák Napok keretein belül az előadók különböző szakmákkal ismertették meg a diákokat.

Komlón gyakorolt a katasztrófavédelem

2017.07.28

A helyszínt egy komlói gyárépület adta, amelyben a gyakorlat feltételezése szerint az első emeleti üzemcsarnokban a munkaidő megkezdése előtti órákban öt fő tartózkodott, amikor elektromos meghibásodás következtében tűz keletkezett.

Idén már nem kell tartani a szúnyogoktól

2020.09.08

Helyi hírek

Ugyan lokálisan még van szúnyogártalom, de kiterjedt védekezésre már nincs szükség.

Véradás lesz a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2019.10.08

Aktuális

A korábbi hagyományoknak megfelelően, a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján véradást szervez a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Önkéntes véradás a pécsi tűzoltóságon

2018.10.08

Aktuális

Várunk minden egészséges, 18. életévét betöltött segíteni vágyót a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt által közösen szervezett önkéntes véradásra október 10-én délelőtt 9 és 11 óra között!

Kreatívak a baranyai gyerekek

2018.05.22

Rengeteg alkotás érkezett be az egész megyéből az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt Alkotói pályázatra. A nyertesek munkái jutnak tovább az országos versenyre.

Tovább erősödik a Siklósi Járási Mentőcsoport

2018.03.20

Aktuális

A napokban kötött együttműködési megállapodást a siklósi Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Féléves ügyeleti továbbképzést tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2018.02.08

Aktuális

A képzésen a megyei fő- és műveltirányítási ügyelet, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok híradó ügyeletesei és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.

Veszélyt jelentő fák eltávolítása az 57. számú főúton

2017.12.29

Az elmúlt napokban a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozó egységei kisgépkezelői (favágási) gyakorlat keretében, a közúti közlekedésre veszélyt jelentő fák kivágását és gallyazását végezték Szajk és Versend Községek közötti főút mentén.

Megtévesztette a Baranya megyei tűzoltókat, ezért súlyos bírságra számíthat

2017.10.06

Aktuális

Szerda reggel Pécsre, a Konzum parkoló mélygarázsához kezdték meg a vonulást nagy erőkkel a tűzoltók, ám még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést.

Tanácsosi címet kapott a katasztrófavédelem közalkalmazottja

2017.03.17

Aktuális

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként tanácsosi címet adományozott Horváth Péter részére.