2024.03.29, Péntek

Hatodmagával kapott ökocímet a Komlói Fűtőerőmű az országban

MTI

2017.11.23. 12:38

Átadták az első Távhő ökocímkéket, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (Matászsz) által létrehozott minőségi védjegyet hat távhőszolgáltató társaság – köztük a Komlói Fűtőerőmű Zrt. kamaránk önkéntes tagja – vette át Budapesten.

A Távhő ökocímke a háztartási gépek energiacímkéjéhez hasonlóan fontos információkkal szolgál az ingatlanokban alkalmazott távfűtés színvonaláról, tájékoztat az energiahatékonyságról, a zöldenergia-felhasználásról és a szén-dioxid-kibocsátás mértékéről.

 

Az ökocímkét a Pétáv Pécsi Távfűtő Kft., a Szentes Városi Szolgáltató Kft., a Komlói Fűtőerőmű Zrt., a Főtáv Zrt., a Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Régióhő Kft. kapta meg.

 

Az átadást követő sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára hangsúlyozta: az egyik legnagyobb energiafelhasználási terület a távhőszolgáltatás, ami különböző energiaforrásokból történik. Cél a hőtermelő portfólió zöld arányának növelése – minél több geotermikus energiával, biomasszával és a kommunális hulladékok energetikai célú hasznosításával – hívta fel a figyelmet.

 

Mayerhoff Attila, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. igazgatója az ökocímke átvételét követően elmondta nagyon büszke a cégre és a munkatársaira. A szakember hozzátette: „Nagyon fontosnak tartom az ilyesfajta megmérettetéseket, hiszen képet kapunk arról, hogy hova kell még fejlődnünk a jövőben, illetve pozicionálni tudjuk magunkat az országos standardhoz, hogy hol is tartunk a többi szolgáltatóhoz képest.”

Mayerhoff Attilától megtudtuk, hogy a díj kapcsán három mutatót vizsgáltak. Ebből kettő A+ besorolást, egy pedig F értékelést kapott.

AktuálisökocímKomlói Fűtőerőmű Zrtenergia