2024.03.28, Csütörtök

Új játszótér épül Komló felsőszilvási városrészén

www.komloiujsag.hu

2017.11.07. 18:46

omló északnyugati városrészében, a Felsőszilvásban az egykor létesült játszótér mára már elavult, a játékok tönkrementek és nem voltak biztonságosak. A városvezetés ezért egy modern, az európai uniós szabványoknak is megfelelő újat épít a régi helyén, a környéken élő gyerekek számára.

„Egy élhető városban sok olyan helyre van szükség, ahol a szülők nyugodtan „szabadjára engedhetik” gyermekeiket, tudva azt, hogy nem kell aggódniuk, biztonságban játszhatnak. Ezért indítottuk el a játszótér-felújítási programunkat: év végéig még további két helyszínen szeretnénk teljes felújítást végezni” – ígérte Polics József polgármester.

Az egymillió forintba kerülő beruházást az önkormányzat saját erőből, a Városgondnokság és a helyi közfoglalkoztatottak segítségével valósította meg. A játszótéren a munkálatok hamarosan befejeződnek, így néhány héten belül használatba is vehetik a gyerekek. Elsősorban a 3-8 éves korosztály számára ideálisak az új játékok, például a hinta és a kombinált mászóka. Ezek fából és más könnyű anyagokból készülnek, így nem okoznak sérülést.

 

A játszótér körül fa asztalokat, padokat és szemeteseket is kihelyeznek. Természetesen azzal a céllal, hogy a gyerekekkel érkező szülők számára is találkozási pont, közösségi tér legyen a terület. Ráadásul a bővítés is szerepel a tervek között: már jövőre plusz játékokkal, mászókákkal szeretné az önkormányzat kiegészíteni.

 

AktuálisKomló játszótér