2019.06.17, Hétfő

Komló

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2019.06.04

Kultúra

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Június 15-ig várják a jelentkezéseket a III. Hét Domb Filmfesztiválra

2019.05.14

Kultúra

Hat felnőtt és egy diák kategóriában június 15-ig várják a magyarországi és határon túli filmkészítők jelentkezését a III. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 15. között rendeznek meg Komlón.

Megszépül a szökőkút a komlói városháza előtt

2019.03.27

Aktuális

Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat. A helyiek körében nagyon népszerű látványosság a május elsejei ünnepségekre készül majd el.

Megváltozik a Komló délnyugati városrészeit érintő helyijáratok menetrendje

2019.02.02

Gazdaság

Februártól az 5-ös és a 7-es vonalon közlekedő komlói helyijáratokat hétvégente és ünnepnapokon egy új, összevont 57-es járat váltja fel. Az egyvonalas bérletek az új buszra is érvényesek, a hétköznapi menetrend változatlan marad.

A Bartók utcával kezdődik az útfelújítási hullám Komlón

2019.01.31

Aktuális

A dávidföldi Bartók Béla utcában kezdődött meg a napokban az első idei útfelújítási projekt Komlón. Nem ez lesz természetesen az egyetlen: több városrészben is jelentős beruházások várhatóak.

Kárelhárításra nyert pénzt Komló

2019.01.26

Gazdaság

Több mint 12 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-alapjából az időjárás okozta károk elhárítására. A pénzből a város három pontján végeznek helyreállítást.

Népszerűek a komlói lakástámogatások

2019.01.09

Aktuális

Tizenhat család kapott összesen 12 millió forintot otthonteremtésre 2018-ban a komlói önkormányzattól.

Elkészült a komlói garázssor közvilágításának bővítése

2018.12.21

Aktuális

A napokban öt új lámpatestet kapcsoltak fel a városrészben.

Változások a dávidföldi buszmenetrendben

2018.12.13

Aktuális

A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.

Célegyenesben a komlói útfelújítások

2018.12.04

Aktuális

Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

Területcseréről tartanak helyi népszavazást Komlón és Mánfán

2018.11.25

Aktuális

Területcseréről tartanak helyi népszavazást vasárnap Komlón és Mánfán, szavazni kizárólag az érintett területeken élők tudnak - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője pénteken az MTI-t.

Napelemekkel korszerűsítenek a komlói óvodák

2018.11.03

Aktuális

Tovább folytatódik az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Komlón. A kilenc ingatlant, közte több óvodát is érintő projekt több mint 155 millió forintból, teljes egészében uniós forrásból készül el a következő másfél évben.

Javuló körülmények a komlói kutyatelepen

2018.09.27

Aktuális

Az év végéig átalakítják, bővítik és felújítják a komlói kutyatelepet.

Folytatódik az útfelújítási hullám Komlón

2018.09.24

Aktuális

Megkezdték Komlón a Széchenyi utca útfelújítási munkálatait. A napokban felmarták a régi, kátyús burkolatot a kivitelezők, hamarosan pedig helyére kerül az új aszfaltréteg is. A Széchenyi mellett közel tucatnyi utca újul meg idén a városban.

Elindult a megyei befektetés-ösztönzési projekt – Komlón és Szigetváron tesztelik a módszert

2018.09.14

Gazdaság

Első körben Komlón és Szigetváron tesztelik az a módszert, amelynek célja a befektetések ösztönzése Baranya megye településein. Az eredmények alapján a tervek szerint a megye többi települése és a megyeszékhely, Pécs is bekapcsolódik majd a programba.

Emléktábla a komlói órásdinasztiának

2019.05.15

Aktuális

Emléktáblát avattak a Komlón több évtizeden keresztül órásmesterként dolgozó Bertaldó-család tiszteletére.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Tíz előadás szerepel a versenyprogramban

2019.04.04

Kultúra

Tíz produkciót - köztük két határon túli darabot - válogattak be a május 30. és június 2. között megrendezendő ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába - hangzott el a mecseki városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Megújuló város, megújuló energia - termel a komlói napelempark

2019.02.13

Gazdaság

A Komló melletti budafai meddőhányón és Dávidföldön összesen 7,5 megawatt kapacitású naperőművet helyeztek üzembe tavaly. Az önkormányzat ennek a többszöröséről állapodott meg, amelyek az idén és jövőre kezdik meg az energiatermelést.

Korszerű technológiával újítják fel a komlói szennyvíztisztító telepet

2019.01.31

Aktuális

Korszerű, energiatakarékos és a környezetvédelmi szabályoknak is maradéktalanul megfelelő technológiát kap a komlói szennyvíztisztító. A több mint harminc éves létesítmény renoválása a két éve indult, 1,1 milliárdos csatornázási nagyprojekt utolsó fejezete.

Energiatudatossági program indul Komlón

2019.01.27

Aktuális

Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság lesznek a hívószavai az év végéig tartó komlói programsorozatnak, amelyre a napokban nyert ötmillió forint európai uniós támogatást a város.

Telt ház lesz a komlói kolbásztöltő fesztiválon

2019.01.18

Aktuális

Az összes hely elkelt a kilencedik nemzetközi kolbásztöltő fesztiválra. Komló idei első nagyrendezvényén 110 csapat, köztük határon túlról érkezők mutathatják meg a tudásukat.

Kétszázmilliós támogatást kap Komló buszjáratai üzemeltetésére

2019.01.07

Aktuális

A belügyminiszter és a pénzügyminiszter közös döntésének köszönhetően 182 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatást kapott az óév végén Komló. A pénzt zömében a helyi buszközlekedés finanszírozására fordítja a város.

163 milliós TOP forrásból korszerűsítik a komlói sportlétesítményeket

2018.12.20

Aktuális

Két komlói sportlétesítménynek: a városi sportcsarnoknak és a KBSK futófolyosójának az energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat.

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

2018.12.13

Aktuális

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Milliók a komlói buszjáratokra

2018.11.29

Aktuális

Hétmillió forintot nyert a közösségi közlekedés támogatására a komlói önkormányzat. A pénzből a helyijáratú buszok miatt keletkező veszteséget csökkenti a város.

Fényárban a Gorkij utcai garázssor Komlón

2018.11.10

Aktuális

Elindul a komlói Gorkij utcai közvilágítás második ütemének építése. Az önkormányzat saját erős beruházásának köszönhetően decemberre kivilágosodik a társasházak mögötti garázssor.

Futófolyosó energetikai korszerűsítésére pályázik Komló

2018.10.16

Aktuális

A városi sportcsarnok és a Komló Bányász SK sporttelepén lévő futófolyosó energetikai korszerűsítésére adott be pályázatot Komló. A 165 millió forintos beruházással fenntarthatóbb, olcsóbb és környezetbarátabb is lesz az épületek üzemeltetése.

Rekortán sportpálya épül Komlón

2018.09.27

Aktuális

Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportparkban. A kispályás focira és kézilabdára is alkalmas játékteret novembertől használhatják a városlakók.

Időutazó iskolások Komlón

2018.09.23

Aktuális

A száz évvel ezelőtti iskolai körülményeket idézi meg a komlói könyvtárban elkészülő különleges élménypedagógiai terem. A Kubinyi Ágoston Program kétmilliós támogatásával létrejövő régi idők iskolájában jövő ősszel foghatnak palatáblát először a kisdiákok.

A Testről és lélekről nyerte a II. Hét Domb Filmfesztivál fődíját

2018.09.10

Kultúra

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte el a fődíjat a II. Hét Domb Filmfesztiválon, amelynek záróeseményét szombaton tartották Komlón.