2019.08.25, Vasárnap

Komló

Iskolafelújítások Komlón

2019.07.24

Aktuális

A nyári szünetet kihasználva több, az önkormányzat tulajdonában lévő komlói iskolában és óvodában is felújítási munkák kezdődtek.

Komlói vállalkozás elismerése

2019.07.18

Aktuális

Bekerült a pénzügyileg legmegbízhatóbb hazai cégek szűk elitjébe a komlói Anderson Group.

Kiegészítő kormányzati támogatást kapott Komló a vásárcsarnok felújításához

2019.07.01

Aktuális

Csaknem 140 millió forintos kiegészítő támogatást kapott Komló a város vásárcsarnokának korszerűsítésére a kormányzattól - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

Az Eötvös utcával folytatódik Komlón a járdaépítés

2019.06.14

Aktuális

Hatmillió forintos beruházással folyatódik a komlói Eötvös utca környezetének felújítása. A munkát a Városgondnokság és a helyi közfoglalkoztatottak közösen végzik.

Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2019.06.04

Kultúra

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Június 15-ig várják a jelentkezéseket a III. Hét Domb Filmfesztiválra

2019.05.14

Kultúra

Hat felnőtt és egy diák kategóriában június 15-ig várják a magyarországi és határon túli filmkészítők jelentkezését a III. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 15. között rendeznek meg Komlón.

Megszépül a szökőkút a komlói városháza előtt

2019.03.27

Aktuális

Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat. A helyiek körében nagyon népszerű látványosság a május elsejei ünnepségekre készül majd el.

Megváltozik a Komló délnyugati városrészeit érintő helyijáratok menetrendje

2019.02.02

Gazdaság

Februártól az 5-ös és a 7-es vonalon közlekedő komlói helyijáratokat hétvégente és ünnepnapokon egy új, összevont 57-es járat váltja fel. Az egyvonalas bérletek az új buszra is érvényesek, a hétköznapi menetrend változatlan marad.

A Bartók utcával kezdődik az útfelújítási hullám Komlón

2019.01.31

Aktuális

A dávidföldi Bartók Béla utcában kezdődött meg a napokban az első idei útfelújítási projekt Komlón. Nem ez lesz természetesen az egyetlen: több városrészben is jelentős beruházások várhatóak.

Kárelhárításra nyert pénzt Komló

2019.01.26

Gazdaság

Több mint 12 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-alapjából az időjárás okozta károk elhárítására. A pénzből a város három pontján végeznek helyreállítást.

Népszerűek a komlói lakástámogatások

2019.01.09

Aktuális

Tizenhat család kapott összesen 12 millió forintot otthonteremtésre 2018-ban a komlói önkormányzattól.

Elkészült a komlói garázssor közvilágításának bővítése

2018.12.21

Aktuális

A napokban öt új lámpatestet kapcsoltak fel a városrészben.

Változások a dávidföldi buszmenetrendben

2018.12.13

Aktuális

A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.

Célegyenesben a komlói útfelújítások

2018.12.04

Aktuális

Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

Területcseréről tartanak helyi népszavazást Komlón és Mánfán

2018.11.25

Aktuális

Területcseréről tartanak helyi népszavazást vasárnap Komlón és Mánfán, szavazni kizárólag az érintett területeken élők tudnak - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője pénteken az MTI-t.

Épül a lift a komlói könyvtárban

2019.07.24

Aktuális

Az akadálymentes mosdó már készen van, az új lift építése pedig nyár végéig fejeződik be a komlói könyvtárban. Az INTERREG-pályázatból finanszírozott fejlesztés a sokadik beruházás az épületben.

Százmilliós energiahatékonysági fejlesztés Komlón

2019.07.11

Aktuális

A városi sportcsarnok és a Komlói Bányász futófolyosója épületének energetikai korszerűsítésére nyert 162 millió forintot a komlói önkormányzat. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően önrészre sincsen szükség.

Kegyhelyet újítottak fel Komló-Mecsekjánosin

2019.06.19

Aktuális

Ha őrizzük a hitet, a kereszténységet, megőrizzük a kultúrát is - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Komló-Mecsekjánosin szerdán.

Nem áll le a csatornahálózat bővítésével Komló

2019.06.05

Aktuális

A tervezetthez képes több mint 60 millió forinttal kevesebbe került a végéhez közeledő komlói szennyvízprojekt. A maradványösszegből a város a tervezetten felül tudja bővíteni a csatornahálózatot, újabb ingatlanokat bekapcsolva.

Emléktábla a komlói órásdinasztiának

2019.05.15

Aktuális

Emléktáblát avattak a Komlón több évtizeden keresztül órásmesterként dolgozó Bertaldó-család tiszteletére.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Tíz előadás szerepel a versenyprogramban

2019.04.04

Kultúra

Tíz produkciót - köztük két határon túli darabot - válogattak be a május 30. és június 2. között megrendezendő ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába - hangzott el a mecseki városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Megújuló város, megújuló energia - termel a komlói napelempark

2019.02.13

Gazdaság

A Komló melletti budafai meddőhányón és Dávidföldön összesen 7,5 megawatt kapacitású naperőművet helyeztek üzembe tavaly. Az önkormányzat ennek a többszöröséről állapodott meg, amelyek az idén és jövőre kezdik meg az energiatermelést.

Korszerű technológiával újítják fel a komlói szennyvíztisztító telepet

2019.01.31

Aktuális

Korszerű, energiatakarékos és a környezetvédelmi szabályoknak is maradéktalanul megfelelő technológiát kap a komlói szennyvíztisztító. A több mint harminc éves létesítmény renoválása a két éve indult, 1,1 milliárdos csatornázási nagyprojekt utolsó fejezete.

Energiatudatossági program indul Komlón

2019.01.27

Aktuális

Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság lesznek a hívószavai az év végéig tartó komlói programsorozatnak, amelyre a napokban nyert ötmillió forint európai uniós támogatást a város.

Telt ház lesz a komlói kolbásztöltő fesztiválon

2019.01.18

Aktuális

Az összes hely elkelt a kilencedik nemzetközi kolbásztöltő fesztiválra. Komló idei első nagyrendezvényén 110 csapat, köztük határon túlról érkezők mutathatják meg a tudásukat.

Kétszázmilliós támogatást kap Komló buszjáratai üzemeltetésére

2019.01.07

Aktuális

A belügyminiszter és a pénzügyminiszter közös döntésének köszönhetően 182 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatást kapott az óév végén Komló. A pénzt zömében a helyi buszközlekedés finanszírozására fordítja a város.

163 milliós TOP forrásból korszerűsítik a komlói sportlétesítményeket

2018.12.20

Aktuális

Két komlói sportlétesítménynek: a városi sportcsarnoknak és a KBSK futófolyosójának az energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat.

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

2018.12.13

Aktuális

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Milliók a komlói buszjáratokra

2018.11.29

Aktuális

Hétmillió forintot nyert a közösségi közlekedés támogatására a komlói önkormányzat. A pénzből a helyijáratú buszok miatt keletkező veszteséget csökkenti a város.

Fényárban a Gorkij utcai garázssor Komlón

2018.11.10

Aktuális

Elindul a komlói Gorkij utcai közvilágítás második ütemének építése. Az önkormányzat saját erős beruházásának köszönhetően decemberre kivilágosodik a társasházak mögötti garázssor.