2024.07.18, Csütörtök

Miseta Attila orvosprofesszort javasolja rektornak a Pécsi Tudományegyetem szenátusa

mti

2017.12.19. 12:00

Bódis József rektori megbízása 2018. június 30-án lejár, ezért az Emmi pályázatot írt ki a poszt betöltésére.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa Miseta Attilát, az egyetem általános orvostudományi karának dékánját javasolja a rektori tisztségre 2018. július 1-től - közölte az egyetem hétfőn, a rendkívüli rektorválasztó szenátusi ülés után az MTI-vel.

A közlemény szerint a testület az orvosprofesszort terjeszti fel a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a PTE rektori tisztségének betöltésére.
A rektort az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére a köztársasági elnök bízza meg.
 

A minisztériumhoz négyen pályáztak: Bachmann Bálint, a műszaki és informatikai kar dékánja, Betlehem József, az egészségtudományi kar vezetője, Gábriel Róbert, a természettudományi kar dékánja, és Miseta Attila, az orvoskar vezetője.

A rektorválasztást megelőzően Bachmann Bálint visszavonta pályázatát, amely arra is kitért, hogy a PTE szenátusa két forduló után 23 szavazattal első helyre rangsorolta Miseta Attila pályázatát.

 

Miseta Attila 1960-ban született Kaposváron. 1984 óta oktat a Pécsi Tudományegyetemen. 1995-ben szerzett PhD fokozatot, 2000-ben habilitált, 2004 óta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora. 2010-ben lett dékán az általános orvostudományi karon, 2013 óta igazgatója a laboratóriumi medicina intézetnek. Fő kutatási területe a molekuláris biológia. Elnyerte többek között a Markusovszky-díjat, az erdélyi magyar nyelvű orvosképzés támogatásáért a Báthory István-díjat és a Bálint Péter-díjat.

AktuálisPécsi TudományegyetemrektorMiseta Attilarektorválasztás