2024.04.19, Péntek
Pályázaton nyert felszereléseket vettek át a Baranya megyei szervezetek

Pályázaton nyert felszereléseket vettek át a Baranya megyei szervezetek

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.12.14. 15:51

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December tizenharmadikán a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen jelen volt Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos igazgató, Szűcs István Tibor tű. alezredes, tűzoltósági- és Domján Gábor tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő.

A köszöntőben az igazgató kihangsúlyozta, hogy milyen nagy szükség van az önkéntes tűzoltó egyesületekre, és a mentőszervezetekre, sok olyan tűzoltói beavatkozás van, amelyek során bátran támaszkodhat a katasztrófavédelem az önkéntesek munkájára, szakértelmére, segítségére. Az élet- és vagyonbiztonság megóvása nagy feladat, gyors, szakszerű beavatkozást igényel, ehhez pedig a szakértelem mellett professzionális eszközökre is szükség van.

Több éve, a karácsony előtti időszakban adja át az Igazgatóság a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton elnyert eszközöket, berendezéseket és felszereléseket. Az idén hatszázmillió forintra lehetett pályázni, ötszázat az önkéntes tűzoltó egyesületek, százat pedig az önkéntes mentőszervezetek között osztottak szét. Jövőre – ahogy az eddigi években mindig – a támogatási összeg emelkedni fog, a jövő évi költségvetés már hétszázmillió forintot tartalmaz erre a célra.

Baranya megyében a 13 önkéntes tűzoltó egyesület 6 384 576 forint, míg az 5 önkéntes mentőszervezet 4 486 129 forint összegű pályázati támogatást nyert el.

Végezetül Mácsai Antal a jelenlevőkön keresztül köszönetet mondott az általuk képviselt szervezeteknek az egész éves munkáért, amelyet sokszor a családi érdekek háttérbe szorítása árán, a szabadidejük terhére végeztek el.

A köszöntőt követően az igazgató a főfelügyelőkkel közösen átadta az önkéntes tűzoltó egyesületeknek és az önkéntes mentőszervezeteknek a pályázaton nyert eszközöket.

A felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök találhatóak, de mindezek mellett a pályázaton 9 fős kisbuszra, különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges, vagy pályaalkalmassági vizsgákra is nyertek támogatást az önkéntesek.

Galéria

AktuálisBaranya megyepályázattűzoltófelszerelések