2024.04.14, Vasárnap

Elkezdődött a mohácsi Duna-híd projektje

magyarepitok.hu

2018.01.02. 12:49

Az új híd 240 méteres támaszközzel jön létre a 17 ezres településen, amit jelenleg komp köt össze az újmohácsi városrésszel és a Duna-Tisza közével.

A TED-en megjelent az ajánlati felhívás a Mohácson épülő Duna-híd közbeszerzésére. A hirdetmény szerint a tervezési szerződés tárgya a mohácsi Duna-híd

  • engedélyezési és kiviteli tervének elkészítése,
  • az építési engedély,
  • valamint a szükséges további engedélyek megszerzésében való közreműködés.


Mit köt össze?

A felhívásból az is kiderül, Mohácson kétszer egy sávos új közúti híd jön létre, melynek tervezett támaszköze 240 méter.

A felhívásban megjelölt tervezési szakaszok alapján az új híd a mohácsi oldalon futó 56-os főút és az újmohácsi oldalon fekvő 5107-es út között teremt kapcsolatot. Jelenleg a 17 ezres városban a Dunántúlon fekvő Mohács, illetve a túlparton kiépült Újmohács között komp közlekedik.


Mi lehet a jelentősége?

Az új híd megépítése mellett a város és a térség közlekedési érdekei mellett az áprilisban átadott mohácsi vágóhíd is jelentős érvet jelent. Az ország második legnagyobb vágóhídjának megfelelő megközelítésre van szüksége, miután a Pick Szeged Zrt, alapanyagigényét elégíti majd ki, illetve jelentős mértékben exportra is termel.

A déli határ közelében ez lesz az első híd a Dunán, jelenleg a legközelebbi közúti átjáró Bajánál van, ami közúton mintegy 50 kilométerre van Mohácstól.

hídépítésAktuálismohácsközbeszerzés