2024.05.24, Péntek
Nyolcadik alkalommal rendeznek kolbásztöltő fesztivált Komlón
Pixabay - illusztráció

Nyolcadik alkalommal rendeznek kolbásztöltő fesztivált Komlón

MTI

2018.01.31. 10:23

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a mecseki város polgármestere.

Polics József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvényt reggel 8 órakor "látványdisznóvágás" indítja. A 200 kilogrammos malacot az Eszperantó téren hagyományos módon vágják le, majd disznótoros finomságokat készítenek belőle - ismertette a városvezető, aki kiemelte: a programelem igen népszerű a város lakóinak körében, ugyanis sokan "nem látnak ilyet manapság".

Délelőtt a városi sportcsarnokban a 6-8 főből álló csapatoknak két óra áll rendelkezésre a kolbásztöltésre, amelyhez 10 kilogramm húst kapnak. Teljesítményüket egy hat főből álló - Pichler József éttermi mester vezette - szakmai zsűri fogja értékelni, az eredményt 17 órakor hirdetik ki - tette hozzá.

Polics József kiemelte azt is, hogy az idei fesztivál díszvendége Beleznay Endre színművész lesz, a rendezvény egész ideje alatt zenekarok, valamint a mohácsi busók gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

Az esemény nézői sportcsarnok előtti sátorban kóstolhatják meg a finomságokat. A szervezők az eddigi tapasztalatok alapján idén is sok résztvevőre számítanak.

AktuálisKomló kolbásztöltő fesztiváldisznóvágásmalachús