2024.06.15, Szombat
Átadták a 200 millió forintból kialakított pécsi torna munkacsarnokot
Pixabay - illusztráció

Átadták a 200 millió forintból kialakított pécsi torna munkacsarnokot

MTI

2018.02.21. 14:30

Átadták szerdán a mintegy 200 millió forintos központi költségvetési forrásból, egy korábbi raktárépületben kialakított, mintegy 800 négyzetméter alapterületű pécsi torna munkacsarnokot.

Az eseményen Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke hangsúlyozta: céljuk, hogy ott ahol torna volt régen, visszavigyék azt. A rendszerváltás után a szövetség 12 szivacsgödrös termet veszített, az utóbbi négy évben ezeket "pótolják vissza" - tette hozzá.     

 

MTI Fotó: Lendvai Péter

 

A pécsi tornasportot is méltatva kijelentette, az új munkacsarnok 16-18 éves korig minden követelménynek megfelel, és akár 250-300 gyermek sportolását is "elbírja", a baba-mama tornától kezdve, a gyermektornán át az egyéni sportágak fejlesztéséig.

Magyar Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a beruházási összegből 100 millió forintba került az épület megvásárlása, további 100 millióba pedig annak felújítása, a tornaszerek 90 százalékát - köztük a szivacsgödröt, a felemás korlátokat, a gerendákat - a szövetség biztosítja. Szólt arról is, hogy tavasszal mintegy 125 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik. Az épület külső hőszigetelést kap, tetejére pedig napelemek kerülnek.

 

MTI Fotó: Lendvai Péter

 

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a megyeszékhely tornaéletének patinás múltjára is kitérve arról beszélt, hogy a "magyar sport napjainkban reneszánszát éli". Ennek pécsi vonatkozásairól megjegyezte: jelenleg is tart a PVSK új Verseny utcai sportközpontjának kialakítása, várhatóan nyár elejére elkészül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia épülete, és ősszel indul az új birkózóközpont kialakítása.     

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében történelmi pillanatnak nevezte a csarnok átadását, majd köszönetet mondott azért, hogy a torna új pécsi otthona a kormány támogatásával valósult meg.

PécsAktuálisMagyar Torna Szövetségtornacsarnok