2024.04.23, Kedd

Együttműködési megállapodást írt alá a PTE és a Rovitex

pte.hu

2018.02.20. 14:02

Hétfő délután írta alá a Pécsi Tudományegyetem és a Dél-Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő textilipari vállalata, a Rovitex Hungária Kft. vezetése együttműködési megállapodásukat.

Az együttműködési megállapodásuk értelmében a cég támogatja termékeivel a pécsi egyetem karait és köznevelési intézményeit, és a duális képzés további erősítése végett a hallgatók számára szakmai gyakorlatot is biztosít a jövőben. Emellett a piacvezető függönygyártó- és nagykereskedelmi vállalkozás ún. „kiemelt partner dolgozói kedvezményt” biztosít a PTE munkatársai számára.

Az együttműködési keretmegállapodást Bódis József, a PTE rektora, Jenei Zoltán, a pécsi egyetem kancellárja, Romeisz Norbert, a Rovitex Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Görgye Zita, a cég gazdasági igazgatója látta el kézjegyével, a PTE Rektori Hivatalában. A megállapodás értelmében a Rovitex vállalta, hogy a profiljába tartozó területen együttműködik a PTE-vel, karaival és a PTE által fenntartott köznevelési intézményekkel, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy az egyetemi belső terek szebbek, elegánsabbak legyenek. A pécsi egyetem hallgatói számára szakmai gyakorlatot biztosít a vállalat, az érintett témákban akár szakdolgozatok kapcsán is közreműködik. Elhangzott, hogy a jövőben a Rovitex a PTE különböző eseményein is részt vesz, és termék-támogatást biztosít.

Romeisz Norbert, a cég ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta:

„A PTE hazánk kiemelkedő jelentőséggel bíró felsőoktatási intézménye, Magyarország első egyeteme, amely tavaly ünnepelte alapításának 650. évfordulóját. Részben e kerek jubileum, részben az egyetem sokrétű, magas színvonalú tevékenysége előtti tiszteletünket fejezi ki ez az együttműködés, támogatás. Ennek részeként speciális, ún. „kiemelt partner dolgozói kedvezményt” biztosítunk a PTE munkatársai részére, melynek mértéke 10%.”

– tájékoztatott az igazgató.

„Az, hogy ilyen dinamikusan fejlődő vállalat is figyel, sőt, büszke a környezetére, és azon belül a pécsi egyetemre, megtisztelő számunkra.” – kezdte köszöntőjét Bódis József rektor. „Hiszem, hogy a jól prosperáló cégek akkor tudnak a piacon-, és annak is az élmezőnyében maradni, ha folyamatosan lehetőséget biztosítanak a fiataloknak a bizonyításra. Márpedig a PTE hallgatói között rengeteg a tehetség, a tenni vágyó fiatal, és biztos vagyok abban, hogy a közös duális képzésből mind az egyetem, mind a Rovitex hasznot húz majd.”

– hangsúlyozta a rektor.

 

Az aláírást követően Bódis József rektor egy - a Magyar Nemzeti Bank által a PTE650 jubileum tiszteletére kibocsátott - emlékérmét adott át Romeisz Norbert ügyvezetőnek.

Aktuálisegyüttműködési megállapodásPTERovitex