2024.03.28, Csütörtök

Energiatudatosságra nevelik az óvodásokat Baranyában

Ariston Thermo Hungária Kft.

2018.02.27. 16:17

Megyei óvodapedagógusok kaptak európai szintű képzést Pécsett. A szülőket gyakran a gyerekek figyelmeztetik a takarékosságra.

Három éve indult útjára hazánkban az az ingyenes, kreditpontos képzés, amely az ország óvodapedagógusait szólítja meg. A szervező Ariston Thermo Hungária Kft. programja mára az egész évet átöleli és számos lehetőséget kínál a pedagógusoknak a gyermekeknek és az óvódáknak egyaránt.
Az energiatudatosságra fókuszáló tréninget a baranya megyei óvodapedagógusok kapták meg idén elsőként az országban. A pécsi óvodák mellett a teljes megyéből jelentkezhettek pedagógusok a képzésre. Igy Siklós, Gyód, Enyezd, Szigetvár, Kétújfalu, Szederkény és Pécs óvodapedagógusai mostantól a legkorszerűbb, európai szintű ismeretekkel felvértezve okíthatják az apróságokat a mindennapi energiatudatosságra megye szerte.

 


Az egy napos tréninget követően minden pedagógus a saját óvodában kezdi el tanítani az újonnan elsajátított ismereteket. Az óvodában zajló játékos foglalkozások keretében a gyerekek megismerhetik azokat a kifejezéseket, amiket később majd rendszeresen hallanak otthon és a mindennapi életben. Ami nekünk felnőtteknek természetes, mint pl: energia, vagy vízmelegítő az egy óvodásnak valószínűleg nehezen körülírható. Játékosan, színezve, kivágva és mutogatva mégis beépíthető a hétköznapjaikba.  

Az óvodapedagógusok a képzés mellé ingyenes segédanyagokat, óravázlatokat is kapnak, amikkel a rövid foglalkozásokat még élvezetesebbé tehetik. Akik részt vettek az egynapos képzésen azok csatlakozhatnak ahhoz a rajzversenyhez ami már az apróságoknak szól. A verseny végén értékes ajándékokkal lehetnek gazdagabbak a legjobb csöppségek, az óvoda pedig aki a legtöbb gyerekrajzot delegálja, egy energiatakarékos Ariston Lydos Hybrid „A” energiaosztályú vízmelegítőt kap ajándékba.  A pedagógusokat is várja egy kihívás a programban, amelynek végén a nyertest 200 000 forint pénzdíjjal jutalmazza az Ariston. További információk: http://www.ariston.com/hu/energiatudatos-ovodak-2018-felhivas

A résztvevő pedagógusok szerint az apróságok nagyon nyitottak és az óvodában tanultakra gyakran otthon is figyelmeztetik a szüleiket. Igy a családok sokszor a legkisebbektől kénytelenek elfogadni az energiatakarékosságra vonatkozó intelmeket. https://www.youtube.com/watch?v=fMidFiIly1Q
 A képzésben az Ariston szakmai partnere az Energiaklub Szakpolitikai Intézet Módszertani Központ.  

A szervezők célja, hogy egy energiatudatos generáció növekedjen fel, így már az óvodákban szeretnék elindítani a szemléletformálást. Abban is bíznak, hogy a családokban is nagyobb szerepet kap majd az energiatakarékosság a mindennapokban.
 

PécsAktuálisóvodásokenergiaEnergiatudatosságnevelésóvodapedagógusokkreditpontos képzésAriston Thermo Hungária Kft.