2024.04.20, Szombat

Hamarosan átadják Pécs új rendelőintézetét

pecsiujsag.hu

2018.02.12. 17:30

Még az idei esztendő első felében felkereshetik a páciensek az új kertvárosi egészségcentrumot - nyilatkozta Csizi Péter.

A politikus elmondta, nem csak modern eszközökkel, hanem jó szakemberekkel gyógyítanak majd a Nevelési Központ közelében, a Csontváry-sétányon található épületben.

A célegyenesbe ért az új kertvárosi rendelőintézet építése. A városrészben élőknek már nem kell sokáig a Lánc utcába vagy Uránvárosba utazni betegség vagy vizsgálat esetén, a szakrendeléseket a lakóhelyükhöz közel is megtalálják majd.

- Tavaly májusban vonultak fel a kivitelező munkásai, hogy kialakítsák az új kertvárosi rendelőintézetet, és hamarosan - még az idei év első felében - a páciensek fel is kereshetik az új egészségcentrumot - tudtuk meg Csizi Pétertől, a terület országgyűlési képviselőjétől.

A fideszes honatya kérdésünkre közölte, az alsó szinten négy felnőtt- és két gyermek háziorvosi rendelő kap helyet, az emelet pedig a szakellátásé lesz.

- Az ide érkezők igénybe vehetik többek közt a labor, az ultrahang és a fizioterápia nyújtotta lehetőségeket, de belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti, kardiológiai szakrendelés is fogadja majd a betegeket - sorolta.

Az épület egyébként megfelel a huszonegyedik századi követelményeknek, a Pécsi Távfűtő (PÉTÁV) Kft. egykori épületét teljesen felújítják, illetve komoly átalakításokat is végeztek. Az összesen 320 millió forintos fejlesztési forrásból megvalósuló beruházás kapcsán a napokban a képviselő-testület döntése értelmében százmillió forintot fordítanak az épület energetikai korszerűsítésére.

Persze, a jó körítés mit sem érne jó szakemberek nélkül.

A kertvárosi egészségcentrum építése a pécsi önkormányzatnak gyakorlatilag egy forintjába sem kerül, hiszen a pénzhez pályázati úton jutott hozzá a város. Amellett pedig, hogy jelentősen javul az ellátás színvonala a megnyitást követően, pozitívum még, hogy a kivitelezést egy pécsi cég végzi.

Forrás: pecsiujsag.hu

PécsAktuálisbetegellátásszemészetegészségcentrumfizioterápia