2024.04.16, Kedd
Hazatértek a külszolgálatból az első idei kontingensek tagjai

Hazatértek a külszolgálatból az első idei kontingensek tagjai

police.hu

2018.02.09. 17:00

Szerbiában és Macedóniában egy hónapig segítették a határok védelmét.

Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka 2018. február 9-én Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait.

 

 

 

 

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

 

 

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

 

Galéria

AktuálisrendőrséghatárvédelemMacedóniaSzerbiakülszolgálatszolgálati felszerelés