2024.06.20, Csütörtök

Kávézót és jégpályát kap a pécsiek kedvenc hegycsúcsa

mti

2018.04.25. 14:13

Használaton kívüli épületből jön létre fogadóközpont a tévétorony mellett, ahol játszótereket és golfpályát is építenek.

A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése. A projektről Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Hoppál Péter, a város és térsége fideszes parlamenti képviselője közleményben számolt be.


Az első ütemen már túl vannak

A baranyai megyeszékhely egyik legkedveltebb, a Misina-tetőn található látványossága tavaly kapott korszerű LED-es világítást. A napokban ugyanakkor átadták a munkaterületet az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt második ütemének megvalósítására hivatott kivitelezőnek.

A munkálatok során egy használaton kívüli épület rekonstrukciójával információs pontot, kiállítóteret, kávézót, jégpályát és minigolfpályát alakítanak ki. Emellett utakat, járdákat, buszfordulót újítanak fel, padokat helyeznek el és egyebek mellett játszótereket építenek. A közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével növelik.

Hangsúlyozták, a pécsi önkormányzat célja, hogy e beruházással bővítse turisztikai kínálatát, folytassa az állatkert modernizációjával megkezdett, a mecseki városrészt érintő attrakciók fejlesztését. A tévétorony a kivitelezés ideje alatt is látogatható, gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.

PécsAktuálisturizmus