2023.12.07, Csütörtök

Innovációs napot tart a PTE a pécsi Zsolnay-negyedben

MTI

2018.05.05. 14:55

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) valamennyi innovációs projektjét bemutató ismeretterjesztő napot tartanak hétfőn a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a résztvevők a többi között előadásokat hallhatnak a háromdimenziós vizualizációs technológiákról és azok alkalmazásairól, a "folyékony arany", azaz a méz "valódi értékéről", illetve profi vállalkozóvá válás lehetőségeiről.

Weiss Péter Fotelgazda című előadásában a "gastro reality-ről", Szabó Gábor pedig a fenntartható, sziget üzemű térbútorokról, az okospadokról értekezik - írták.

A poszter szekcióban az innovációs díj pályázói mutatják be ötleteiket, emellett pedig az egészségipari üzletfejlesztési lehetőségekről workshopot, illetve kamarai innovációs fórumot és illatbemutatót is tartanak a sportversennyel záruló eseményen.

A PTE az MTI érdeklődésére közölte: idén először rendezik meg az egyetem falain kívül az innovációs napot, amelynek célja, hogy ezeket a projekteket minél szélesebb közönség megismerhesse.

A programon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az innovacio.pte.hu oldalon lehet.

PécsAktuálisZsolnay-negyedPTE innovációs nap