2024.04.21, Vasárnap
Hatósági napot tartottak Baranya megyében
baranya.katasztrofavedelem.hu

Hatósági napot tartottak Baranya megyében

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.06.16. 12:11

Hatósági szakmai napot tartott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön.

A helyi hatósági tevékenységet végző állomány integrált hatósági továbbképzésén az iparbiztonsági, tűzoltósági és polgári védelmi szakemberek, a katasztrófavédelmi megbízottak, a hatósági osztály és a vízügyi hatóság munkatársai valamint a főügyelet állománya is részt vett. Kiemelt témaként a napelemek tűzvédelme volt középpontban.

A szakmai napot Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitotta meg.

Először a napelemes rendszerek tervezéséről, felépítéséről, kivitelezéséről tartott előadást Beke Béla, aki Techniq 2000 Kft. képviseletében érkezett hozzánk. Kitért még többek között a napelemes rendszerek villámvédelmére és szakaszolási lehetőségeire is.

Latyák Csaba tűzoltó őrnagy előadásában a napelemek tűzvédelmét a hatóság szemszögéből mutatta be, Arató Gábor tűzoltó százados a szolgáltatás felügyeleti ismeretekről számolt be, Fischer András tűzoltó alezredes pedig ismertette a tűzvédelem szakterület aktualitásait.

A délután szekcióülésekkel és szakmai konzultációkkal folytatódott. A hatósági szekció résztvevőinek mind tűzvédelmi, mind pedig a vízügyi felügyeleti ellenőrzésekre kiterjedő gyakorlati képzése következett.

Az iparbiztonsági szekcióban a veszélyes üzemek technológiai felülvizsgálatára és a veszélyes üzemek külső alvállalkozóinak tapasztalatainak megismerésére tértek ki. A polgári védelmi, tűzoltósági és főügyeleti szekció keretein belül az aktualitásokról beszéltek az érintettek.

Aktuálishatósági szakmai napBaranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság