2024.02.21, Szerda
Három érmet nyertek magyar középiskolások a földrajzi diákolimpián
Illusztráció: pexels.com

Három érmet nyertek magyar középiskolások a földrajzi diákolimpián

MTI

2021.08.17. 08:05

A versenyben Csada Lili, a magyar csapat történetében másodikként lett aranyérmes.

Egy arany és két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások a nemzetközi földrajzi diákolimpián - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK), amely a négytagú csapatot összeállította és felkészítette.

Magyarország 2006 óta külda nemzetközi versenyre csapatokat, és eddig minden évben sikerült éremmel hazatérniük a tagoknak - emlékeztettek.

Az idei földrajzi diákolimpián Balogh Zsófia (győri Révai Miklós gimnázium), Csada Lili (budapest-kőbányai Szent László gimnázium), Verkmann Dávid (budapesti Fazekas Mihály gimnázium) és Vitkovics Patrik (zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium) képviselte az országot. Ők a pandémia miatt idén online zajló verseny szokásos fordulóit teljesítették: írásbeli tesztet, multimédiás feladatlapot és terepi-térképezési feladatokat oldottak meg angol nyelven.

A versenyben Csada Lili, a magyar csapat történetében másodikként lett aranyérmes, míg Verkmann Dávidot és Balogh Zsófiát ezüstéremmel, Vitkovics Patrikot pedig elismerő oklevéllel jutalmazták - közölte az intézmény.

A közleményben jelezték: az új versenyszezon októberben kezdődik majd az online fordulóval, a következő olimpiát pedig 2022-ben Párizsban rendezik meg.

Helyi hírekPécsi TudományegyetemNemzetközi Földrajzi Olimpiaverseny