2024.04.18, Csütörtök

Kiemelt feladat a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetés megelőzése

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.07.05. 15:53

A Baranya Megyei Kormányhivatal minden évben jogszabály alapján elemzi a megye területén az előző évre vonatkozóan a gyermekkorú, illetve a fiatalkorú bűnelkövetés helyzetét és értékeli a bűnmegelőzési tevékenységet.

A hivatal a Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztályának szervezésében néhány napja tartotta meg éves bűnmegelőzési koordinációs egyeztető értekezletét.

 

 

Müllerné dr. Juhos Bernadett főigazgató köszöntőjét követően az értekezlet keretében ismertetésre került a kiskorúakkal kapcsolatos bűnelkövetés és bűnmegelőzés 2017. évi értékelése. emellett az előadók átfogó képet adtak a gyermek-, és fiatalkorúakkal kapcsolatos bűnmegelőzési tevékenység teljes spektrumáról. A hallgatóság a Komlói Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztály ügyintézőjének előadása keretében betekintést nyerhettek a gyámhatósági munka tapasztalataiba, kiemelve a kiskorúak bántalmazásának lelki háttereit és a bűnelkövetővé válás okait. A Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztály vezetője segítségével megismerhették a resztoratív technikák alkalmazásának intézményesülése révén létrejött Közösségi Foglalkoztató működését. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység gyakorlati tapasztalatait ismertette. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály vezetője a rendőrség szemszögéből elemezte a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetés 2017. évi adatait. A közelmúltban a kiskorúak körében egyre inkább megjelenő addiktológiai problémák miatt az INDIT Közalapítvány szakmai vezetője az addiktológiai aktualitásokról tájékoztatta a jelenlévőket.

AktuálisBaranya Megyei Kormányhivatalbűnmegelőzés