2024.03.04, Hétfő

Baranya Megyei Kormányhivatal

Új irodaépülettel bővül a baranyai kormányhivatal

2022.03.16

Helyi hírek

A háromszintes, ezer négyzetméteres épület az építésügyi és örökségvédelmi főosztály dolgozóinak biztosít majd modern munkakörülményeket.

Újabb háromezer ember munkához jutását segítik Baranyában

2021.10.10

Helyi hírek

Baranya megyében a program segítségével eddig az eredetileg célul kitűzött tizenkétezer helyett már több mint tizenötezer ember kapott támogatást.

Fogyasztóbarát strandok várják a hűsölni vágyókat Baranyában

2020.07.28

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a medencés és a természetes fürdők ellenőrzésére.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.12.22

Aktuális

Kiemelkedő közszolgálati szakmai munkájáért, a példamutató emberi és munkatársi magatartásáért, valamint a közjóért hosszú éveken át végzett tevékenysége elismeréseként 2019. december 14-én Palich Etelka a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke „A Köz Szolgálatáért” díszoklevelet adományozta Farkas Gabriellának.

Megújul a közlekedési hatóság műszaki vizsgasora Pécsett

2019.11.06

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának Pécs, Hengermalom u. 2. szám alatti telephelyén 2019. november 6-tól felújítási munkák zajlanak.

Bányásznapi elismerést kapott a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.09.09

Aktuális

Miniszteri elismerésben részesült Kovács István, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa a 69. Országos Bányásznap központi ünnepségén.

Baranya kormányhivatala kiemelt figyelemmel követi a vidékfejlesztési projektek megvalósítását

2019.07.16

Aktuális

Szakmai egyeztető találkozón vettek részt július 11-én a Baranya Megyei Kormányhivatal, az Agrárminisztérium és a Magyar Államkincstár munkatársai A 2014-2020-as programozási időszakban a Baranya Megyei Kormányhivatal kiemelt figyelemmel követi a Vidékfejlesztési Operatív Program (VP) Helyi Fejlesztési Stratégiák keretében működő Helyi Akciócsoportok által meghirdetett felhívások alapján támogatásban részesült projektek időbeli megvalósítását.

Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia

2019.06.21

Aktuális

Második alkalommal ült össze az év elején megalakult Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A Baranya Megyei Kormányhivatalban tartott június 12-i ülésen megkezdődött a megyei bűnmegelőzési stratégia előkészítése.

Sikeres halmentés a Duna folyó árterületéről

2019.04.23

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna - Dráva Nemzeti Park Igazgatóságával és a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségével összehangolva és együttműködésben sikeres halmentést végzett a Duna folyó árterületén.

Miniszteri elismeréseket kaptak a Baranya megyei kormányhivatal munkatársai

2019.03.16

Aktuális

Március 15-e alkalmából vehettek át elismerő okleveleket a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai tegnap a Várkert Bazárban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A családokat tájékoztatták a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.11.20

A Pécsimami Közhasznú Egyesület 2018. november 11-én Pécsett, az Expo Centerben szervezte meg "Családok napja" elnevezésű programját, melyen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a családtámogatási, egészségbiztosítási ellátásokról, illetve a lakáscélú támogatások igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták a résztvevőket.

Új kiadványok segítik a fogyasztókat

2018.10.05

A „Panasza van? Segítünk!” sorozat újabb két kiadványával segíti a fogyasztók tájékozódását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ.

Kiemelt feladat a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetés megelőzése

2018.07.05

A Baranya Megyei Kormányhivatal minden évben jogszabály alapján elemzi a megye területén az előző évre vonatkozóan a gyermekkorú, illetve a fiatalkorú bűnelkövetés helyzetét és értékeli a bűnmegelőzési tevékenységet.

Ügyfélfogadási szünet lesz több baranyai kormányablakban

2018.06.03

Júniusban a Baranya Megyei Kormányhivatal több szervezeti egységénél is előfordulnak ügyfélfogadási szünnapok. Az érintett főosztályokon, osztályokon az adott napra tervezett ügyintézést érdemes előbbre hozni vagy későbbre halasztani.

Vadászkamarai érdeméremben részesült két Kormányhivatali dolgozó Szentlőrincen

2018.05.30

Az Országos Magyar Vadászkamara – a Baranya Megyei Területi Szervezete javaslatára – a megyei vadásznap alkalmából érdemérem adományozásával ismerte el a Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályán dolgozó szakemberek munkásságát.

Villámárvizet szimuláló védelmi gyakorlat lesz Pécsváradon

2021.10.16

Helyi hírek

A gyakorlat résztvevői gyakorolják a homokzsákolást, a szivattyúzást, veszélyes fákat vágnak ki, roncsot emelnek majd ki a Dombay-tóból, és vízbe esett embert mentenek.

Sikeres volt Baranyában az autóbuszos szűrőprogram

2020.08.10

Aktuális

Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetett részt a lakosság Drávaiványi és Piskó településeken.

Elismerték a Baranya Megyei Kormányhivatal népegészségügyi és foglalkoztatási szakembereinek munkáját

2020.07.07

Aktuális

A koronavírus-járvány korábban nem tapasztalt kihívások elé állította kormányhivatalokat is, amelyekben a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlott a munka. Különösen nagy teher hárult a népegészségügyi és a foglalkoztatási terület szakembereire, akiknek a munkáját dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője ünnepélyes keretek között, elismerő oklevelek átadásával köszönte meg július 6-án, Pécsett.

Védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt Baranya megye polgármesterei

2019.11.27

Aktuális

Kedden a Baranya Megyei Kormányhivatalban került sor a polgármesterek és a kijelöl közbiztonsági referensek honvédelmi, katasztrófavédelmi és rendvédelmi felkészítésére.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.10.11

Aktuális

Az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár elismerését vehette át dr. Hoózné dr. Zsorda Erika, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa 2019. október 10-én Budapesten.

Az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületének Szövetsége kapta a kormányhivatal különdíját

2019.08.06

Immár 26. alkalommal vehettek részt kiállítók és látogatók Baranya megye legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán és vásárán. A hétvégén zajlott Szentlőrinci Gazdanapokon a Baranya Megyei Kormányhivatal különdíját az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetsége (EMGESZ) kapta.

Interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat tart a Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.07.04

Aktuális

A leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek és testvéreik számára szervez rekreációs táborokat a Tölösi Péter Alapítvány Pécsett. A résztvevőknek a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa is rendszeresen tart interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat.

Fokozottan ellenőrzi a Baranya Megyei Kormányhivatal a mutatványos berendezéseket

2019.05.01

Aktuális

A jó idő beköszöntével egyre több olyan rendezvényre – mutatványos berendezésprogramra, falunapra, majálisra, fesztiválra – látogathatunk el, ahol különböző mutatványos berendezések, például körhinták, légvárak, trambulinok is vannak. Ezeknek az eszközöknek a szabályos üzemeltetését a tavaszi-nyári időszakban a kormányhivatal fokozottan ellenőrzi.

TeSzedd! Pécsett – 120 zsák szemetet gyűjtöttek a hivatali dolgozók

2019.04.02

Aktuális

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót. A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – ezúttal is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

120 cipősdobozt töltöttek meg a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.12.20

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Idén is segíti a vállalkozóvá válást a Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.10

Aktuális

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta minden évben kicsit megújítva, az aktuális munkaerőpiaci helyzethez igazítva – szakmai partnereivel közösen – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Tájékoztatás a Siklósi Járási Hivatal Állategészségügyi Osztály költözéséről

2018.08.06

A Siklósi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a Siklós, Köztársaság tér 8. szám alatti épületből új helyre költözik.

Folytatódik Baranya kormányablakaiban a dolgozók képzése

2018.06.19

A „Területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” elnevezésű projekt keretében a kormányablak-ügyintézői képzés negyedik üteme is lezárult. A programnak köszönhetően ezúttal 13 baranyai munkatárs szerzett oklevelet.

Közel 200 millióból fejlesztheti mikrobiológiai laboratóriumát Baranya

2018.06.01

Aktuális

Az európai uniós forrásból megvalósuló kormányhivatali projekt keretében korszerű, automatizált labordiagnosztikai eszközöket szereznek be, melyeknek köszönhetően gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat végezhetnek a szakemberek.

Iskolai bűnmegelőzési program indult Baranya megyében

2018.05.23

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Pécsi Tankerületi Központ együttműködésében négy oktatási intézmény diákjai kaptak segítséget abban, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást, illetve hogyan tarthatják távol magukat a bűnözői életmódtól.