2019.10.18, Péntek

Baranya Megyei Kormányhivatal

Az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületének Szövetsége kapta a kormányhivatal különdíját

2019.08.06

Immár 26. alkalommal vehettek részt kiállítók és látogatók Baranya megye legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán és vásárán. A hétvégén zajlott Szentlőrinci Gazdanapokon a Baranya Megyei Kormányhivatal különdíját az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetsége (EMGESZ) kapta.

Interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat tart a Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.07.04

Aktuális

A leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek és testvéreik számára szervez rekreációs táborokat a Tölösi Péter Alapítvány Pécsett. A résztvevőknek a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa is rendszeresen tart interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat.

Fokozottan ellenőrzi a Baranya Megyei Kormányhivatal a mutatványos berendezéseket

2019.05.01

Aktuális

A jó idő beköszöntével egyre több olyan rendezvényre – mutatványos berendezésprogramra, falunapra, majálisra, fesztiválra – látogathatunk el, ahol különböző mutatványos berendezések, például körhinták, légvárak, trambulinok is vannak. Ezeknek az eszközöknek a szabályos üzemeltetését a tavaszi-nyári időszakban a kormányhivatal fokozottan ellenőrzi.

TeSzedd! Pécsett – 120 zsák szemetet gyűjtöttek a hivatali dolgozók

2019.04.02

Aktuális

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót. A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – ezúttal is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

120 cipősdobozt töltöttek meg a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.12.20

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Idén is segíti a vállalkozóvá válást a Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.10

Aktuális

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta minden évben kicsit megújítva, az aktuális munkaerőpiaci helyzethez igazítva – szakmai partnereivel közösen – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Tájékoztatás a Siklósi Járási Hivatal Állategészségügyi Osztály költözéséről

2018.08.06

Aktuális

A Siklósi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a Siklós, Köztársaság tér 8. szám alatti épületből új helyre költözik.

Folytatódik Baranya kormányablakaiban a dolgozók képzése

2018.06.19

Aktuális

A „Területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” elnevezésű projekt keretében a kormányablak-ügyintézői képzés negyedik üteme is lezárult. A programnak köszönhetően ezúttal 13 baranyai munkatárs szerzett oklevelet.

Közel 200 millióból fejlesztheti mikrobiológiai laboratóriumát Baranya

2018.06.01

Aktuális

Az európai uniós forrásból megvalósuló kormányhivatali projekt keretében korszerű, automatizált labordiagnosztikai eszközöket szereznek be, melyeknek köszönhetően gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat végezhetnek a szakemberek.

Iskolai bűnmegelőzési program indult Baranya megyében

2018.05.23

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Pécsi Tankerületi Központ együttműködésében négy oktatási intézmény diákjai kaptak segítséget abban, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást, illetve hogyan tarthatják távol magukat a bűnözői életmódtól.

Energiamegtakarítás a Baranya Megyei Kormányhivatalnál

2018.03.27

Aktuális

Már 18 hónapja zajlik Baranya megyében az az energia-megtakarítást célzó pályázati projekt, amelynek keretében kilenc településen 34 kormányhivatali épületet korszerűsítettek.

Ösztöndíjasok a Baranya Megyei Kormányhivatalban

2018.02.05

Aktuális

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2018. február 1-jétől három, a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal kap szakmai gyakorlati lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal különböző szakterületein.

Karácsonyi cipős dobozok megtöltésében segítettek a Baranya kormányhivatali dolgozók

2017.12.12

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatalt az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Sikeres állásbörzét tartott a Baranya Megyei Kormányhivatal

2017.11.21

Aktuális

Sikeresen zárult a november 16-án a TOP 5.1.1-15-BA1-2016-00001 "Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért" európai uniós program keretében megrendezett Baranya megyei állásbörze. A rendezvényen több mint ezer álláskereső érdeklődött a felkínált nyitott pozíciók iránt.

A Pécsi Napok idején is útnak indul a Kormányablak busz

2017.09.22

Aktuális

A Pécsi Napok keretében a kormányablakbusz is megérkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy közelebb vigye az emberekhez a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat.

Baranya kormányhivatala kiemelt figyelemmel követi a vidékfejlesztési projektek megvalósítását

2019.07.16

Aktuális

Szakmai egyeztető találkozón vettek részt július 11-én a Baranya Megyei Kormányhivatal, az Agrárminisztérium és a Magyar Államkincstár munkatársai A 2014-2020-as programozási időszakban a Baranya Megyei Kormányhivatal kiemelt figyelemmel követi a Vidékfejlesztési Operatív Program (VP) Helyi Fejlesztési Stratégiák keretében működő Helyi Akciócsoportok által meghirdetett felhívások alapján támogatásban részesült projektek időbeli megvalósítását.

Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia

2019.06.21

Aktuális

Második alkalommal ült össze az év elején megalakult Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A Baranya Megyei Kormányhivatalban tartott június 12-i ülésen megkezdődött a megyei bűnmegelőzési stratégia előkészítése.

Sikeres halmentés a Duna folyó árterületéről

2019.04.23

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna - Dráva Nemzeti Park Igazgatóságával és a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségével összehangolva és együttműködésben sikeres halmentést végzett a Duna folyó árterületén.

Miniszteri elismeréseket kaptak a Baranya megyei kormányhivatal munkatársai

2019.03.16

Aktuális

Március 15-e alkalmából vehettek át elismerő okleveleket a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai tegnap a Várkert Bazárban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A családokat tájékoztatták a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.11.20

Aktuális

A Pécsimami Közhasznú Egyesület 2018. november 11-én Pécsett, az Expo Centerben szervezte meg "Családok napja" elnevezésű programját, melyen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a családtámogatási, egészségbiztosítási ellátásokról, illetve a lakáscélú támogatások igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták a résztvevőket.

Új kiadványok segítik a fogyasztókat

2018.10.05

Aktuális

A „Panasza van? Segítünk!” sorozat újabb két kiadványával segíti a fogyasztók tájékozódását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ.

Kiemelt feladat a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetés megelőzése

2018.07.05

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal minden évben jogszabály alapján elemzi a megye területén az előző évre vonatkozóan a gyermekkorú, illetve a fiatalkorú bűnelkövetés helyzetét és értékeli a bűnmegelőzési tevékenységet.

Ügyfélfogadási szünet lesz több baranyai kormányablakban

2018.06.03

Aktuális

Júniusban a Baranya Megyei Kormányhivatal több szervezeti egységénél is előfordulnak ügyfélfogadási szünnapok. Az érintett főosztályokon, osztályokon az adott napra tervezett ügyintézést érdemes előbbre hozni vagy későbbre halasztani.

Vadászkamarai érdeméremben részesült két Kormányhivatali dolgozó Szentlőrincen

2018.05.30

Aktuális

Az Országos Magyar Vadászkamara – a Baranya Megyei Területi Szervezete javaslatára – a megyei vadásznap alkalmából érdemérem adományozásával ismerte el a Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályán dolgozó szakemberek munkásságát.

Fórum tart a Baranyai Kormányhivatal az egységes kérelmek benyújtásáról

2018.04.16

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya az idei évi egységes kérelmek benyújtásával kapcsolatos szakmai tájékoztató fórumot szervez 2018. április 18-ára.

Megvan az első évfolyamra történő beiratkozás időpontja valamennyi baranyai járásban

2018.03.12

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalai – a megyében lévő tankerületi központokkal egyeztetve – meghatározták a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának időpontját. A beiratkozás időpontja az idei évben – valamennyi baranyai járásban egységesen – 2018. április 12. és 13.

Baranya megyei diákok nyerő vállalkozási ötleteit díjazták

2017.12.13

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal – a TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya felzárkózásáért 2020” elnevezésű uniós projekt keretében – vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett a szakképzéssel foglalkozó, középfokú oktatási intézményekben szakmai végzettséget szerző fiatalok részére.

Baranya Megyei Kormányhivatal munkáltatói fórumot tartott Villányban

2017.11.29

Aktuális

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának idei programjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány. Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva a Baranya Megyei Kormányhivatal ezúttal Villányban tartott munkáltatói fórumot.

A bűnmegelőzést segíti az új közösségi foglalkoztató Baranya megyében

2017.10.06

Aktuális

Nyertes pályázatának köszönhetően kapott lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal arra, hogy speciális képzési programot valósítson meg.

Erdőlátogatási tilalom a Gemenci erdőben

2017.08.17

Aktuális

A Gemenc Zrt., mint erdőgazdálkodó 2017. augusztus 28-tól szeptember 30-ig minden nap 15.00 órától másnap délelőtt 9.00 óráig erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő erdőterület egyes részein.