2024.04.20, Szombat
Médiatanács: új körzeti kereskedelmi rádió indulhat Pécsen
pixabay - illusztráció

Médiatanács: új körzeti kereskedelmi rádió indulhat Pécsen

MTI

2018.07.25. 17:30

Egy jelenleg nem használt pécsi frekvencián 101,7 Gold Rádió néven szól majd új körzeti kereskedelmi adó - döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az egyetlen alakilag és tartalmilag is érvényes pályázatot benyújtó P1 Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek a Médiatanács a Pécs 101,7 MHz-es körzeti rádiós frekvencia pályázatán. A szolgáltató 101,7 Gold Rádió néven szándékszik elindítani adását kereskedelmi jelleggel. Erre a hatósági szerződés megkötése után négy hónap áll majd a rendelkezésére - tájékoztatta az NMHH szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a rádió döntően helyi híreket, közéleti, kulturális, sport- és magazinműsorokat sugároz majd, "hazai és európai retro slágerekkel vegyítve".

A Médiatanács továbbá elfogadta a Paks 96,3 MHz-es helyi kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét. A dokumentum július 27-étől, péntektől olvasható és véleményezhető a hatóság honlapján. A testület arról is döntött, hogy a frekvenciára a korábbi szolgáltató Rádió 96,3 Kft.-vel 30 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt augusztus 18-ától.

Közölték, a Zalaegerszeg 88,9 MHz-es helyi rádiós pályázati felhívásra beérkezett három ajánlat alaki vizsgálatának keretében eheti ülésén a tanács hiánypótlásra szólította fel mindhárom pályázót: a Regionális Rádió Kft.-t, az Egerszeg Média Kft.-t és az LB Rádió Kft.-t is.

A testület hozzájárult a Fehérvár Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. együttes kérelmében foglaltakhoz, amelynek értelmében a Székesfehérvár 94,5 MHz-es helyi frekvencián kereskedelmi jelleggel működő Fehérvár Rádió a döntés napjától 94,5 Rádió 1 néven működhet tovább, valamint hálózatba kapcsolódhat a Budapest 96,4 MHz-es körzeti frekvencián szintén kereskedelmi jelleggel működő Rádió 1-gyel.

A tanács szintén helyt adott a Mambó Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmének, amely szerint a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódott, a Pécs 90,6 MHz-es és a Villány 100,9 MHz-es helyi kereskedelmi rádiós frekvenciákon működő 90,6 Rádió 1 napi saját műsorideje 4 óra 40 percre csökkenjen augusztus elsejétől a vállalt műsorszám-arányok megtartása mellett.

A változtatás nem ütközik versenytisztasági akadályba, tekintve, hogy az érintett pécsi és villányi frekvenciák egykori pályázatain a kért módosítással számított pályázati ajánlatokat beadó pályázók változatlanul nyertesnek minősültek volna az értékelési szempontrendszerek alapján. Augusztus elsejétől a két rádió napi saját műsoridejének hossza meg fog egyezni a többi, a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódó rádióéval - írták.

PécsAktuálisBaranya megyerádiókereskedelmi rádióGold Rádiófrekvencia pályázat