2024.06.20, Csütörtök

Tiltott állatviadal szervezőit fogták el Mohácson

MTI

2018.07.23. 14:30

Egy vágóhídon tartott, tiltott állatviadal résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei vasárnap reggel Mohácson, az ügyben három férfi ellen indult eljárás - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) hétfőn reggel a rendőrség oldalán.

Azt írták, hogy a helyszínen négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei onnan további hat férfit és egy nőt is előállítottak.     

A viadalon résztvevő két kutyának több sérülése is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos ellátta - ismertette a rendőrség kiemelve, hogy intézkedtek az ebek biztonságos elhelyezéséről.     

A Pécsi Újság.hu az esetről beszámoló vasárnapi cikkének értesülései szerint a helyszínen az állategészségügyi hatóság is vizsgálódott.     

A BMRFK beszámolt arról, hogy a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A két kutya gazdája - egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi -, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség - közölték.
 

PécsAktuálisBaranya megyeBMRFKállatviadal