2024.03.04, Hétfő
Tizenkét év fegyházra ítéltek egy idős emberre támadó rablót Pécsen
pixabay - illusztráció

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy idős emberre támadó rablót Pécsen

MTI

2018.07.04. 15:20

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki még 2014-ben ájultra vert és kirabolt egy idős, 95 éves embert a baranyai megyeszékhelyen.

A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és társtettesként elkövetett rablásban mondták ki bűnösnek.

A vádlotti fellebbezés nyomán másodfokon eljáró ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Pécsi Törvényszék januári elsőfokú ítéletét.

A jogerős tényállás szerint 2014 márciusának egyik éjjelén a vádlott és társa betört Pécsen egy Búza téri társasház egyik lakásába, miközben az egyik szobában a 95 éves sértett aludt. Amikor értékek után kezdtek kutatni, a férfi felébredt és felkelt, a betörők pedig értékei hollétéről faggatták. Miután az idős ember közölte, hogy nincsenek értékei, az elsőrendű vádlott legalább kétszer megütötte ököllel a fejét, ennek következtében a sértett öntudatlan állapotba került és elesett.

Ezután a vádlottak mintegy 130 ezer forint értékben porcelánokat, egyéb dísztárgyakat és 160 ezer forint készpénzt vittek el a lakásból.

Az idős férfi a bántalmazás következtében súlyos, 4-6 hónap alatt, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett.

PécsAktuálisBaranya megyerablóPécsi Ítélőtáblafegyház