2024.04.25, Csütörtök

A családokat tájékoztatták a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.20. 14:35

A Pécsimami Közhasznú Egyesület 2018. november 11-én Pécsett, az Expo Centerben szervezte meg "Családok napja" elnevezésű programját, melyen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a családtámogatási, egészségbiztosítási ellátásokról, illetve a lakáscélú támogatások igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták a résztvevőket.

A rendezvényen a Kormányhivatal munkatársainál a családtámogatási ellátások közül a gyermekgondozást segítő ellátással, illetve a gyermeknevelési támogatással kapcsolatban érdeklődtek sokan. A pénzbeli ellátások közül a legtöbb kérdés a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj témakörében érkezett.

Szintén sokakat érdekelt a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről szóló kormányrendelet, valamint számos ügyfél kért információt arról, hogyan és mikor változik az új lakások építését, vásárlását ösztönző államilag támogatott otthonteremtési kedvezmény. E kapcsán érdemes kiemelni, hogy 2018. december 1-jétől Magyarország kormánya az új lakások építésével, vásárlásával kapcsolatosan igénybe vehető államilag kamattámogatott és felvethető kölcsön összegét két gyermek esetén 10 millió forintban határozta meg, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forintról 15 millió forintra emelte.

AktuálisBaranya Megyei KormányhivatalPécsimamiCsaládok napjatájékoztatás