2024.03.28, Csütörtök

Tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

MTI

2018.12.19. 21:00

Több megyében tartós ködre, illetve ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a Nyugat-Dunántúl kivételével több helyen előfordul zúzmarás köd. Kisebb hószállingózás, ónos szitálás néhol továbbra is várható. Csütörtök hajnalra, reggelre a látási viszonyokban inkább javuló tendencia valószínű.

A tartós, sűrű köd miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben figyelmeztetés.

Csütörtökre az ónos eső veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére.

Hozzátették: csütörtökön nyugat felől egy gyenge csapadékzóna érkezik, az északabbi tájakon hószállingózás, hó, délebbre vegyesen ónos eső, fagyott eső, kevesebb helyen eső várható. Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken megjelenő csapadék kora délutánig részben kiterjed a Dunántúlra és az északi megyékre, majd késő délután, este már a Dél-Alföldön is számítani lehet csapadékra (ott leginkább ónos esőre). Északon akár 3 centiméter hó is hullhat, míg az ország déli felén és a nyugati határvidéken pár tizedmilliméter ónos eső valószínű, ennél több leginkább Zala, Somogy megyében hullhat helyenként.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet csütörtök hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, de az eleinte derült, havas tájakon mínusz 12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható.
 

AktuálisBaranya megyeSomogy megyeFejér megyeTolna megyeónos esőköd