2024.03.28, Csütörtök
Havazás - Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon
pixabay - illusztráció

Havazás - Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon

MTI

2019.01.23. 16:00

A Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méternél magasabban fekvő települések közül Hárskúton 17, Bakonybél-Somhegypusztán 14 centiméteres a hó.

Az alacsonyabban fekvő területek közül Szeged Obszervatóriumnál 15, Mezőpeterden 14, míg Békéscsaba Irányítótoronynál, Tolcsván és Somogyhatvanban egyaránt 13 centiméteres a hó vastagsága, Tornyospálcán 12, Barcson, Kölkeden és Nyírteleken 11, míg Méhkeréken, Nyírbogáton és Szálkán 10 centiméter hó hullott.

Az előrejelzés szerint az északi megyékben fokozatosan szűnik meg a csapadék, majd csütörtök kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor. Ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, kora estétől viszont ismét havazás lesz a jellemző, és estig hozzávetőleg a Győr-Kaposvár vonalig terjed. Csütörtökön a szél is megerősödik. Főként a Nyírségben a havat is hordhatja. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Csütörtökön 0-4 fokig melegszik a levegő.

AktuálisBarcshavazásSomogyhatvan