2024.03.29, Péntek
Ismét a szabadtéri tüzek adtak munkát a baranyai tűzoltóknak
baranya.katasztrofavedelem.hu

Ismét a szabadtéri tüzek adtak munkát a baranyai tűzoltóknak

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.02.20. 16:20

A tegnapi nap folyamán hat – így két nap alatt már tíz - esetben vonultak a megye tűzoltói szabadtéren, elsősorban kerti hulladék égetése miatt keletkezett tüzekhez.

Lakócsán egy ingatlan tulajdonosa kerti hulladékot égetett az önkormányzati rendelet által megengedett időszakban. A feltámadó szél a tüzet a szomszédos, gondozatlan telekre, majd a mellette lévő csemetésre fújta. A sellyei hivatásos tűzoltók végül kéziszerszámokkal és gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet. Az eset kapcsán hozzávetőlegesen egy hektár terület égett le, de a csemetésben anyagi kár nem keletkezett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Bogádmindszent külterületén, a közút mellett háromszáz méter hosszan árokparton száraz fű, az árokparttól beljebb egy vízfolyás mentén, a töltésen száraz fű, gaz, valamint egy nádas égett négy hektár területen. A siklósi és sellyei tűzoltók a tüzet sugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Szentlőrincen egy családi ház kertjében az ingatlan tulajdonosa növényi hulladékokat égetett megfelelő kéziszerszámok és vödör víz jelenlétében, de a megváltozott meteorológiai viszonyok miatt a tűz tovább terjedt, és megégette egy fa épület alját, illetve egy téglaépítésű garázs mellé épített fa autóbeállót is, amiben lévő autó is kigyulladt. A tüzet három gyorssugárral és kéziszerszámokkal a szigetvári, pécsi hivatásos-, illetve a szentlőrinci önkéntes tűzoltók eloltották. Az eset során kettőszáz négyzetméter száraz fű, gazos terület égett le. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Kásád külterületén öt hektár területen fás, bokros, füves terület égett. Az ingatlan egy részén nagy mennyiségű szemét is volt, ami meggyulladt. A siklósi hivatásos tűzoltók a területet két sugárral és kéziszerszámokkal oltották el A szemét hulladék eloltását a terület tulajdonosa által a helyszínre hozott erőgép segítségével oltotta el az egység. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kishajmás településen a vasúti töltés mellett száraz fű, gaz égett, ami további száraz füves területet veszélyeztetett. Az egység két sugárral oltotta el a tüzet.

Adorjás külterületén gazos füves terület égett, amit a sellyei és pécsi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el.

Galéria

AktuálisBaranya megyetűzoltószabadtéri tűz